Проблем със съседско куче

• 3 529
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
Въобще не е малък проблем всекидневното будене от нокти.

Определено звукоизолацията е решение. Но трябва да се направи от този, който причинява шума.
Не съм уточнила , в дома й навсякъде има килими , детето е с мекички пантофи и е възможно най - кроткото дете , което съм виждала( де да бяха и моите такива ). Просто мацката , която живее под нея е възможно най - неприятния човек , който съм виждала . Не се съмнявам , че сутрин вместо кафе пие чаша оцет.
Коментирах нарочната покупка на най-шумната проходилка. Умишлените опити да дразни съседката не я отличават много от нея.

# 31
  • Варна
Абе какъв шум причиняват едни нокти на едно куче плъх бе?! Ще й правят изолация на глезаната, айде моля ви се.

# 32
Абе какъв шум причиняват едни нокти на едно куче плъх бе?! Ще й правят изолация на глезаната, айде моля ви се.
Зависи от това каква настилка имат. Може и да е много силен.

# 33
  • Варна
При нас, всичко се реши на общото събрание. Имаше 8 кучета, сега са 2. Един дядо, дори си развъждаше мастията в блока. Дружно си виеха, при най-лекия шум,особено нощем. Домоуправителят им заяви, че ще глобява. Особено ги заплаши и с нехуманно отношение към животните. Има право на глоби и ако замърсяват. Сградите са жилищни все пак, не обор. Имаше ефект. Гостува ми главната архитекта на града. Съзерцавайки цъфналите кестени и кучешки фекалии на съседска тераса ми поясни, че подлежи на глоба. Трябва да проверите наредбите на местната община.
Лекар, с нощни смени също беше тормозен от перманентен лай. Безумно е да сравнявате деца с животни. Децата се обгрижват денонощно. А кому е полезно нещастен,самотен,затворен домашен любимец? Задоволява нечии капризи за кратко.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 18:04 от Viviana91

# 34
Да искате от съседите да правят каквото и да е, за да ви е удобно на вас, ще доведе единствено до кавга и да ви пожелаят попътен вятър.  Особенно за тракащи ноктенца на БЕБЕ пинчер!

Та вие ако чувате ноктите, това означава, че чувате прекалено много от шумовете в горния апартамент.
За мен решението е ВИЕ да се погрижите за добра шумо-изолация. А най-хубавата новина е, че кучето не е от лаещите, че тогава и шумоизолацията нямаше да ви помогне.

как разбрахте, че е БЕБЕ?

# 35
  • София
Ами в първия пост казваш "взеха си куче". Нормално кучетата се взимат на 50-60 дни.
Между другото, в първите месеци извеждането не е препоръчително преди поставянето на всички ваксини. Но бебетата не се движат чак толкова интензивно - повече спят.

# 36
  • Варна
А препоръчително ли е да стоят сами, докато собствениците работят?

# 37
Въобще не е малък проблем всекидневното будене от нокти.

Определено звукоизолацията е решение. Но трябва да се направи от този, който причинява шума.
Не съм уточнила , в дома й навсякъде има килими , детето е с мекички пантофи и е възможно най - кроткото дете , което съм виждала( де да бяха и моите такива ). Просто мацката , която живее под нея е възможно най - неприятния човек , който съм виждала . Не се съмнявам , че сутрин вместо кафе пие чаша оцет.
Коментирах нарочната покупка на най-шумната проходилка. Умишлените опити да дразни съседката не я отличават много от нея.
Ами , доколкото разбирам това вече не й е проблем . Последния път като ходих на гости разбрах , че приятелката ми даже вече използва и прахосмукачка , която дълги години е седяла в килера .

# 38
  • София
Абсолютно вярвам, че може да се чува доста силно. Няма обаче как да се накара животното да не ходи или да ходи само по килима. Направяте си изолация. Не е забранено да се гледат животни и само ще си скъсате взаимно нервите, а ако са гадни могат и повече шум да предизвикват.

# 39
Щом закона позволява, ЩЕ СЕ ГЛЕДАТ КУЧЕТА в апартамент!
И ние хората с кучетата, не си ги взимаме, защото няма кой да ни обича, а защото ние имаме прекалено много любов в сърцата си, и имаме нужда да я раздаваме!
А ти мила авторке, като този минимален шум ти пречи, премести се далееееч в гората.. В някоя пещера!
Peace🤞

# 40
  • София
Никаква нужда няма от подобна агресивност. Няма какво да направи авторката, но е разбираемо дразненето. Аз откачам сутрин, когато котката се разбуди и започне да ходи по паркета, а и режа редовно ноктите.
Решението и е шумоизолация, даже има и тема.

# 41
  • Варна
Кученцата ще живеят по-добре в гората. Заливайте ги с любов и грижи. Но не ги изолирайте сами, докато сте на работа. Това е тормоз за животното. Не случайно има и зоополиция.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 18:18 от Viviana91

# 42
Извинявам се, но това ми е милия тон.. Агресия няма!
Viviana 91 Кучето ми определено не се тормози, когато е само. До сега оплаквания от съседи съм нямала,а кучето ми е близо 40 кг и то има нокти мамка му!
Така, че в гората надали ще му е по-добре..

# 43
  • Варна
Законът изисква и собственика да почиства след дефекация.

# 44
Законът изисква и собственика да почиства след дефекация.
Ами ние си почистваме,каква гора ви гони вас,не знам! В гората е за такива с вашето мнение,без да се извинявам!

Общи условия

Активация на акаунт