COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 718
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 465
Много интересно ми беше, да си все така позитивна, жива, здрава и с късмет!

# 12 466
  • Немция
И аз мисля, че третата вълна трябва да е доста по-слаба.
Няма лошо да си помечтаем, но си мисля , че е добре да слезем на земята.

# 12 467
Бе какви са тия 30% дето не могат да се заразят?

Това наистина ли за първи път го чуваш? Боби говори за стаден имунитет, а не за ваксиниране и затова го казах. Ако трябва да ги познаем, наистина няма как.

# 12 468
То и при варицела има хора, които никога не се заразяват. Но нито може да се определи кои са, нито колко са. Нито пък някой може да даде гаранция, че при следваща среща няма да се заразят. И каква полза?

# 12 469
Happy Bella наистина е много интересен и информативен поста ти.
Red balloon, според поста на Бела, тези, които не го хващат са един на тридесет (малко над 3%), а не 30%. Тия, които го твърдят това, да си скъсат дипломите.
Аз пък мога да подкрепя тезата, че пушачите ги хваща по-трудно: От 8 души - колеги, контактували достатъчно интензивно един с друг, 6 са се заразили, от които само един пушач. Двамата незаразени са пушачи.

# 12 470
В Германия вече упорито се говори на високо ниво, че ще има задължителна ваксинация за хора с определени професии, че няма да спрат изисквания за ваксинация "през задната врата" в частния бизнес и дори вече има проект за държавна наредба, според която идващите от рисковите региони, които са ваксинирани, няма да подлежат на карантина и тестване.
В Германия като става дума за сериозни неща, не се разчита на случайни събития като добрата воля например.

https://www.tagesschau.de/inland/soeder-impfpflicht-corona-101.html

# 12 471
Айде пак се оказахме отличници по мерки и спазване...
И отново да питам, преди да ме изтрият, как затворен мол е ефективна мярка, натъпкано джъмбо не е проблем?
Кунчев обясни преди седмици, но кой да го слуша?

# 12 472
Късметлии. У нас личната отговорност продължава да е водеща, въпреки че ни докара докъдето сме.

Иначе тия настроения са ясни отдавна. Парите за компенсации свършиха и щом е налице достатъчно количество ваксини за желаещите, нежелаещите ще се наложи да си понесат рисковете и последствията.

# 12 473
Ако се приеме, че 70% трябва да преболедуват, за да се постигне стаден имунитет, а другите 30% са неподдатливи на вируса така или иначе, то тогава ще са нужни само 70% от първите 70%, а не от 100те %. Това се опитах да кажа.

Отдавна се говори, че в стари кръвни проби от минали години се откриват Т клетки насочени към протеини на точно този коронавирус. Учудвам се, че не си чула.
Ето например една от многото статии, бях гледала и разни професори да обясняват, но сега не мога да се сетя къде и какво беше.
https://www.bbc.com/future/article/20200716-the-people-with-hidd … ion-from-covid-19
"Най-странното от всичко е, че когато изследователите тестваха кръвни проби, взети години преди началото на пандемията , те откриха Т-клетки, които са специално пригодени за откриване на протеини на повърхността на Covid-19. Това предполага, че някои хора вече са имали предварително съществуваща степен на устойчивост срещу вируса, преди той някога да е заразил човек. И изглежда, че е изненадващо широко разпространен: 40-60% от неекспонираните индивиди са имали тези клетки."

# 12 474
  • Leeds, UK
mmm75, аз имам същите наблюдения за пушачите,  пък и аз пуша, макар и не много. Освен това съм с бета-таласемия минор. Четох, че има връзка с Ковид резистентност, логична, тъй като вирусът се разпространява в организма в кръвния поток, и заради ниските нива на кислород му е трудно размножаването и транспорта, но е само предположение. Има няколко статии на английски по въпроса.

# 12 475
  • Пловдив
Нови случаи - 620 от 7 804 теста. Пак много починали - 106.
На мен ми се струва, че почваме с катеренето. Frowning1

# 12 476
Откъде ги измислихте тези 30% неподатливи? Тези които си мислят, че са неподатливи, може да са го изкарали без никакви симптоми. Племенник на мъжа ми го кара в момента така, даже утре му свършва карантината. Приятелката му си загуби обонянието, двамата се тестваха, и двамата положителни. Той го мина с нула симптоми, тя без обоняние за няколко дни. Живеят заедно.

# 12 477
Ама моля ви се, не съм го измислила аз Smile  Както казах, четох го на доста места от различни източници, мислех, че всички сте го чели и е известно, понеже не следя фанатично темата. Явно не е. Няма проблем.

# 12 478
  • Leeds, UK
Ами аз си мисля, че съм неподатлива, защото ме тестват ежеседмично от май месец. Все един тест щеше да даде положителен. Нямам открити никакви антитела /октомври/. И фактът, че от 7 месеца съм в постоянен близък контакт с болни и че всички останали се заразиха, а сме ползвали едно и също протективно облекло.

# 12 479
  • Варна
Нови случаи - 620 от 7 804 теста. Пак много починали - 106.
На мен ми се струва, че почваме с катеренето. Frowning1
Не мога да знам какво ще стане в бъдеще, но този резултат за момента показва понижение. Като за понеделник е добър.

Общи условия

Активация на акаунт