COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 208
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 840
  • София
Процента от ПСР-ите си е 9,2. Само за протокола и пак с уговорката, че това не са данни.

Понеже много често пишеш, че тестват рутинно медицински персонал да те попитам имаш ли такива данни? И ако да за кое лечебно заведение?
Защото моята информация е различна, а всички заразени колеги, които познавам платиха и плащат тестовете си. С изключение на Пирогов, които го правят за своя сметка.
Не казвам за чия сметка го правят, а че т. нар. частни тестове са и на медицински персонал. Поне тези, които познавам се тестват всяка седмица, а някои и по-често, завиди от специалността. И изобщо нищо не твърдя, казах, че предполагам, съдейки по броя заразени. Щом ги откриват, значи се тестват.

# 12 841
Зон, защо толкова малко хора имат имунитет при вас, обясняват ли там епидемиолозите защо е така. Защото вие имате страшно много починали. Това или предполага много силно разпространение при вас, (умножих ви починалите по 200 и така стигнах до извода че сте страната с най силният имунен вал в света от 35%) Само че ако в действителност имунитет нямат и 20% там, това означава че при вас смъртността не е нито 0,5%, нито 0,8%, ми си е над 1%. Ако страната с най силен имунитет в света, заради най широкото разпространение на вируса за което говорят техните починали, имунният вал не обхваща и 20% от населението си правете сметка ние колко сме далече от имунен вал, и това доказва че при нас нищо друго освен мерките не са причина за спада.
Силното разпространение е в домовете за възрастни хора, на средна възраст 85+ и с много заболявания. Смъртността при тях висок %.
В детските градини смъртността е 0%.

# 12 842
За ваксините проблемът с Астра е, че предлагат 60-70 неясно колко % защита, а Файзер и Модерна 95-96. Така че работещи първа линия, връзкари и дементни и лежащо болни ще получат повече защита и шансове да не настъпят мотиката. Останалите не плащат по-малко осигуровки, нито са по-малко хора, или по-асоциални, но защитата за тях ще е по-малка. Не че хората ще откажат пред нарастващата принуда с ваксинационни паспорти, ама си е обидно откъдето и да го погледнеш, все едно си втора категория и за теб  - медицина второ качество. 

# 12 843
Цитат
Тоест в България няма изследване; имам предвид нито едно, което дори да оборим и в двете посоки. Винаги прилагам и линк към нещото, което ме е накрало да заема някаква позиция. Не съм лекар или математик и така си оформям мнението по непознати за мен теми Relieved А азбучните истини бих могла да оборя с Чехия и Словакия, както вече писах, където случаите се множаха по време на крайните мерки. Включваха се дами и от други страни, дано пак кажат нещо по въпроса. Спомням си, че това се обсъждаше преди време.
Ако не се дължи основно на затворените у-ща, на кое се дължи спада при нас. И затворените заведения разбира се играят сериозна роля, но колко процента от населението си прекарва ежедневието всеки ден по заведенията и по половин ден от понеделник до петък в затворени пространства, с не добра обмяна на въздуха особено сега по време на пандемията преди да ги затворят, според мен доста под тези 19% от населението които обхвана затварянето на у-щата и е основната причина за спада. Има го и разбира се варианта за имунитета, че той ние вече го минахме вируса и за това е спада, мерките нямат нищо общо, а това че спада абсолютно перфектно съвпада времево с тяхното въвеждане е голямо съвпадение. Между другото аз не изключвам напълно и да има вече изграден сериозен имунен вал в населението, който да пречи на разпространението, ама след това епидемиологично проучване на имунитета в населението на Белгия, и това колко е нисък, се съмнявам сериозно че ние имаме имунен вал способен да спира вируса. Ако си спомняте това беше страната която щаба я даваха за пример за неправилно управление през пролетта, подценяване на вируса, закъснели мерки, допуснали огромно разпространение, много жертви, и накрая само 14% имунитет в населението, това нищо не е. Но и ако ние направим епидемиологично проучване за имунният статус на населението, няма да е зле  да видим каква е реалната ситуация за да си направим изводи и да се оформи стратегията за по нататък като мерки и т.н.

# 12 844
Ваксината на Астра изначално е за бедни - тя струва близо 10 пъти по-малко от тази на Модерна.
На тази земя не всяка държа може да си позволи това, което си позволява Израел, или ЕС....
Обаче ако не се ваксинират и бедните държави - файда няма.....

# 12 845
Като се заговори за пари и ваксини за бедни и богати, защо не позволят на всеки да си купи предпочитаната от него ваксина? Защото какво от това че ми е безплатна, ако не ми осигури добър имунитет, или пък не е подходяща за мен защото имам някакво заболяване, което е противопоказано точно за тази ваксина? Нали в крайна сметка всичко опира до пари, както с ПСР тестовете. Дължат се тестове на хората, ама частните лаборатории пращят от платени изследвания и в момента.

# 12 846
  • София
Е, защото няма де, що за въпрос?

# 12 847
  • на пъпа на Златията
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/214375-nov-test-meri-imunite … -sreshtu-kovid-19
Тест който ни мери имунитета.

Аз смятам че това на нас ни беше първата  вълна и стария вирус.
Напред хвана големите градове  и се разпростря после в провинцията, дето не беше стигнал  пролетта. ..

Не искам да  плаша някой , но втория май не е стигнал до нас.
Но той май по  лесно прехваща.
Аз поне смятам   че тоя пик ни го донесоха училищата и раб. места.
И естествено поне в провинцията неверието че го има и никакво спазване на мерки. Мискя че българския народ е много по дисциплиниран от другите.Просто се подведе  по тъпите приказки че  ни лъжат. Е , сега вече невярващите се увериха, като им дойде до главата.
И мисля че опасността не е преминала. Пролетта "пролетната умора"  с изтоения орфанизъм ще си вземе  полагаемото.

# 12 848
То и ПСР-и нямаше по едно време, но изведнъж проима. Понеже тук се натъртва, че някои държави си платили скъпо ваксините и са им осигурени. Румъния например защо е ваксинирала осем или десет пъти повече хора при три пъти по-голямо население?

# 12 849
Ако не се дължи основно на затворените у-ща, на кое се дължи спада при нас.
Чиста спекулация и не искам да обидя никого: според мен хората след Коледа не са се събирали известно време с други, което обаче са наваксали през първите две седмици на януари. И това ще се отрази на графиката след две седмици. Дано греша, ама надали. Самата графика на новите случаи в България е странна, ако може да се вярва на worldmeters. Ако репродукционното число е над едно, не може един нов случай да е донесъл нула нови.

# 12 850
Аз ще отклоня малко дискусията с въпроса - какво всъщност става с ваксината на Астра Зенека/ Оксфорд? Имаше противоречиви данни как две пълни дози давали около 60 на сто имунитет, пък две различни дози - около 90 на сто. След това започнаха наново тестове как точно да я слагат, но после ми се губи.
Очевидно е, че България възлага надежди на тази ваксина, говореше се за одобрение през февруари от страна на ЕС, май има и други държави, които са поръчали повече от препарата, защото е евтин и лесен за съхранение...

В UK се одобри ваксината при 2 пълни дози.
С по-ниската доза не е завършило клиничното изпитание.

# 12 851
Нямаше да е проблем това, че АЗ ваксината е евтина, ако беше ефективна и надеждна. Сега се получава точно двукласово ваксиниране. И идеята не е била такава първоначално, напротив имаше старания това да бъде избегнато.

Нещо повече. Ваксинирането масово с полуефективна ваксина(нарочно преувеличавам) е най-бързата писта за появата на immun escape варианти.

# 12 852
Мен ме издразни нежеланието на ЛЛ да работят с ваксината на Пфайзер, защото било трудно да ваксинират пет души с един флакон за един час. Цял свят се е организирал и се моли за ваксина, тази е най-иновативна и ефективна, ама наште Джи Пи-та не я харесват. Да се организират ако трябва, ако не да абдикират и от това, както стана с лечението на Короната. Поне да изнесат ваксинирането в мобилни центрове.

# 12 853
  • София
При нас проблемът с ваксините е, че докато имунизираме 1 млн души и ще дойде време за реимунизация.

# 12 854
Нямаше да е проблем това, че АЗ ваксината е евтина, ако беше ефективна и надеждна. Сега се получава точно двукласово ваксиниране. И идеята не е била такава първоначално, напротив имаше старания това да бъде избегнато.

Нещо повече. Ваксинирането масово с полуефективна ваксина(нарочно преувеличавам) е най-бързата писта за появата на immun escape варианти.

В този случай мноооого сме я загазили, защото Азия и Латинска Америка се ваксинират с 50,4% ефективна ваксина..... вероятно и Африка

Според теб каква част от световното население ще се ваксинира с 95% ефективна ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт