COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 145
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 260
  • София
Здравейте,
Не знам дали въпроса ми е за тук, но все пак.
Направих си тест за антитела срещу ковид. Излезе отрицателен, това значи, че не съм се срещала с вируса. Възвожно ли е да съм се срещала, но да не съм изградила антитела?
Благодаря Ви предварително!

Не разчитай особено...
Иначе СЗО симулират дейност, как. След месеци бездействие...

# 13 261
"Проф. Жеко Ганев: До 3-4 месеца няма да имаме проблем с COVID-19, а с новите щамове" https://www.google.bg/amp/s/www.actualno.com/amp/prof-jeko-ganev … news_1548007.html
 "Относно ваксините ученият смята, че страховете са прекомерни и ситуацията е 50/50, като за него е невероятно здравна организация да произведе нещо, което да навреди на човешкото здраве. Проф. Ганев предрече, че до 3-4 месеца няма да имаме проблем с COVID-19, а с неговите щамове, които могат да бъдат COVID-20 и COVID-21."

# 13 262
  • София
Бе какво приложение, като любимият на много генерал Мутафчийски казва, че до април щели да ваксинират 100 000 души. Те само за "наши хора" няма да стигнат...

И на мен това ми направи впечатление. При положение, че вчера Турция само до обяд ваксинира 70 000 Simple Smile

Турция ваксинира с китайската ваксина. Но нашите слушкат Меркел и изпълняват.
Разбирам, че ЕМА "гарантира" за безопасността и ефикасността на одобрените ваксини. Разбирам, че не може, а и не трябва да се договарят страните самостоятелно с производител, когато има договор, сключен на европейско ниво.
Но нищо не пречи на всяка отделна страна да разгледа, одобри и закупи ваксина от други производители. Ограничението е да не ги продава тези ваксини извън страната доколкото разбирам.
Май наистина ще има в един момент здравен туризъм до Турция и Сърбия.

# 13 263
А кой се очаква да гарантира за ефективността и безопасността на китайската ваксина, че да я одобрим и поръчаме? Кантарджиев ли?

# 13 264
  • София
"Проф. Жеко Ганев: До 3-4 месеца няма да имаме проблем с COVID-19, а с новите щамове" https://www.google.bg/amp/s/www.actualno.com/amp/prof-jeko-ganev … news_1548007.html
 "Относно ваксините ученият смята, че страховете са прекомерни и ситуацията е 50/50, като за него е невероятно здравна организация да произведе нещо, което да навреди на човешкото здраве. Проф. Ганев предрече, че до 3-4 месеца няма да имаме проблем с COVID-19, а с неговите щамове, които могат да бъдат COVID-20 и COVID-21."
Относно ваксините ученият смята, че страховете са прекомерни и ситуацията е 50/50, като за него е невероятно здравна организация да произведе нещо, което да навреди на човешкото здраве. Проф. Ганев предрече, че до 3-4 месеца няма да имаме проблем с COVID-19, а с неговите щамове, които могат да бъдат COVID-20 и COVID-21.

Или както би казал Тесла - този професор направо ме е цитирал, несъмнено чете бг мама Simple Smile Grinning

# 13 265
Е, ние до април ваксинираме 70 хиляди общо, а от май, както каза здравният, почваме вече масова ваксинация. Дотогава ще опипваме почвата само. Ако има бъг по ваксините - да сме първата нация, справила се най-добре. Това е всъщност скрития замисъл, който ни убягва 😅
По-вероятна ми е версията, която Хеликаза вчера загатна:
за връзката Астра Зенека - Зоя Паунова - ГЕРБ - далавера
Все пак 4,5 милиона дози от най-неефективната ваксина до момента не се поръчват току-така!
Докато Австралийско-новозеландското дружество на имунолозите призовава правителството на Австралия да прекрати програмата за имунизация с ваксината на „Астра Зенека”, тъй като последната не е достатъчно ефективна.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/imunolozi- … ra-zeneka-6120123

Определено тук има конфликт на интереси.
В Австралия сигурно ли е, че няма конфликт на интереси?
Отчитате ли и разликите в цената и в начина на съхранение м/у различните ваксини? А ако се налага да се слагат през 6 месеца какво правим? Прекалено много се избързва и се възлагат надежди на база на някакви цифри, а само бъдещето може да покаже реално как стоят нещата.
Няколко пъти попадам на информация за клъстери със заразени ваксинирани (различно време след първа доза).

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 14:37 от Arizona

# 13 266
  • София
Интересно ще е, ако се окаже, че AZ осигуряват по-дълъг имунитет и имат по-малко странични (алергични) реакции....
Не съм фен на никого, нито имам предпочитания към конкретна ваксина - но всичко е възможно....

# 13 267
Интересно ще е, ако се окаже, че AZ осигуряват по-дълъг имунитет и имат по-малко странични (алергични) реакции....
Не съм фен на никого, нито имам предпочитания към конкретна ваксина - но всичко е възможно....

С данните, които представят, всичко е възможно, защото от тях не може да се съди за нищо.

# 13 268
Какви рекорди пак бележим? На 01.01 новооткрити случаи 274, след две седмици оздравели - 6728. Някой разкри ли методиката за изчисление?
Има оздравелите, които са се разболели преди 01.01. На някои им "минава" за 7 дни, на други за месец. Каква методика на изчисление може да има за оздравелите, то не става по дати.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 13:35 от Mama_Nana

# 13 269
Ние в БГ може да се окажем нагледен пример как се развива дългосрочно Ковид без масова имунизация.

# 13 270
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Според проучвания на самите бразилци китайската ваксина е с малко преувеличена ефективност. Не било 78% а около 50,4%:

Disappointing Chinese Vaccine Results Pose Setback for Developing World

Цитат
Scientists in Brazil have downgraded the efficacy of a Chinese coronavirus vaccine that they hailed as a major triumph last week, diminishing hopes for a shot that could be quickly produced and easily distributed to help the developing world.

Officials at the Butantan Institute in São Paulo said on Tuesday that a trial conducted in Brazil showed that the CoronaVac vaccine, made by the Beijing-based company Sinovac, had an efficacy rate just over 50 percent. That rate, slightly above the benchmark that the World Health Organization has said would make a vaccine effective for general use, was far below the 78 percent level announced last week.

# 13 271
  • София
Какви рекорди пак бележим? На 01.01 новооткрити случаи 274, след две седмици оздравели - 6728. Някой разкри ли методиката за изчисление?
Оздравелите са болни от преди 01.01. На някои им "минава" за 7 дни, на други за месец. Каква методика на изчисление може да има за оздравелите, то не става по дати.
Ясно е, че оздравяването е нещо съвсем индивидуално. Пита се в задачата каква е методиката на отчитане на новооздравелите? Лекари или РЗИ са посетили за един ден 6728 души и са се уверили на място, че са оздравели? Или просто се прехвърлят бройки от списъка с активните случаи в този на оздравели - "по давност"? Ако е последното - на какво се радваме? И какъв е смисълът на тази отчетност?

# 13 272
  • София
Оздравелите са болни от преди 01.01. На някои им "минава" за 7 дни, на други за месец. Каква методика на изчисление може да има за оздравелите, то не става по дати.
Това е ясно, че е така, въпросът е, че няма как да знаят лекуващите се в къщи кога точно са оздравели, по тази причина логично е да си мислим, че бройка на оздравелите би трябвало да е близка до тази на хората на които им е приключила карантината след 14 дена.

# 13 273
  • София
Не, разбира се. Нито РЗИ, нито лекари, нито тестове се правят за отрицателен.
Вероятно, който е позитивирал и е в системата - за оздравял (в официалната статистика) се води след 1 месец, а не след 14 дни, за да се изключи възможността този човек да влезе в болница, което не е рядко явление - примерно на 10-12-и ден от теста....

# 13 274
Скрит текст:
Това е ясно, че е така, въпросът е, че няма как да знаят лекуващите се в къщи кога точно са оздравели, по тази причина логично е да си мислим, че бройка на оздравелите би трябвало да е близка до тази на хората на които им е приключила карантината след 14 дена.
Вероятно има и това, част от бройките са с изтекла карантина и няма информация да са в болница или в болнични. Част от хората са изписани от болница или с приключили болнични.

Общи условия

Активация на акаунт