COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 776
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 245
Ген. Мутафчийски: "Оказва се, че в учебна среда коронавирусът се разпространява много интензивно"

https://bnt.bg/news/gen-mutafchiyski-otchita-se-dobriya-efekt-ot-chastichnoto-zatvaryane-v286566-290270news.html?fbclid=IwAR3W9n5Q2YIIFnNJ35mjO5cWCK7KIzHJWG30bk56ekePW0i4PASunJW8XKk

Да бе да - коронавируса се разпространява много интензивно в затворени помещения, без никакви ограничения в дистанцията.
Язък му за титлите......

# 13 246
  • София
Имам един малко странен въпрос. Ако някой почине от инфаркт или друго заболяване извън болница и преди това никога не си е правил тест, става ли ясно дали причинителя на смъртта не е ковид, правят ли тест на починалия за да изключат тази възможност. Мисля си, че много починали остават извън статистиката именно защото не са тествани и минават за друго заболяване.

Ами ти сама казваш, че е починал от инфаркт или друго заболяване.
. Именно защото няма тест придружаващото заболяване е причината. Ако е бил с положителен теста ще пише ковид с придружаващо сърдечно заболяване.

Kaкъв смисъл има да се правят тестове на мъртъвци? Те на живите не правят....
Няма никакво значение дали в смъртния акт пише ковид или не.
От общата смъртност ясно се вижда колко е от ковид.

# 13 247
  • sofia
Бояна, или друг ако може да отговори, а някакви други реорганизации имаше ли в българските училища? Примерно, различни входове за влизане на различни класове или по различно време, така че да не се смесват потоци; различно време за обяд в столовата, затворени столова; намален учебен ден, примерно, не се карат избираеми предмети; часове навън; намалени класове - примерно, разделени на две и редуване през ден в училище и подобни?
Систематизирано за страната не мога да отговоря, но в училищата на децата ми имаше някакви мерки точно една седмица. Никакви дезинфектанти, учениците не искали да носят маски в междучасията. Аз се учудвах, че при наличието на 3 входа в сградата, където се помещават две училища с около и над 1500 деца, всички влизаха и излизаха от възможно най-малкия и се блъскаха по най-тясното стълбище. Само това ми стига като факт, за да разбера, че липсва организация.
Същото е положението и в училището на детето. Силно скептична съм, че може да има безопасност в такава среда.

# 13 248
Ген. Мутафчийски: "Оказва се, че в учебна среда коронавирусът се разпространява много интензивно"

https://bnt.bg/news/gen-mutafchiyski-otchita-se-dobriya-efekt-ot-chastichnoto-zatvaryane-v286566-290270news.html?fbclid=IwAR3W9n5Q2YIIFnNJ35mjO5cWCK7KIzHJWG30bk56ekePW0i4PASunJW8XKk

Да бе да - коронавируса се разпространява много интензивно в затворени помещения, без никакви ограничения в дистанцията.

Каквито бяха училищата в България преди да затворят.

# 13 249
В Китай се изграждат държавни карантинни съоръжения

Китай отчете най-високия си брой еднодневни инфекции от 1 март насам.

Общо 144 нови инфекции са съобщени от Националната здравна комисия в петък, най-вече в провинция Хъбей, където повече от 22 милиона души са заключени.

Междувременно над 20 000 жители на селските райони в региона са изпратени в държавни карантинни съоръжения.

В Китай има широко разпространена загриженост, тъй като цифрите започват да се покачват, след като почти напълно е поставил вируса под контрол чрез строги блокировки.

Изглежда, че последното покачване се свежда до асимптоматични случаи в селските райони, казват експерти.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55673006

Дали има някаква връзка с това, че експерти от СЗО бяха допуснати на територията на Китай?

# 13 250
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/aantal-coronabesmetti … Rzs?ocid=msedgdhp

Броят на коронарна инфекциите се увеличава от 7 поредни дни

За седми пореден ден броят на корона инфекциите в Белгия се увеличава, докато приеманията в болници и смъртните случаи намаляват. Средно 2086 инфекции на ден са били установени между 5 и 11 януари, с 24 процента повече от предходната седмица. Но през тази седмица бяха тествани много повече, до 61% повече.

През изминалата седмица бяха потвърдени средно 2086 нови инфекции на ден. Това е с 24 процента повече от предходната седмица. След избухването на пандемията в Белгия има над 672 000 души, които са дали положителни тестове. През последната седмица са прилагани средно 43 300 теста дневно. Това е с 61 процента повече от предходната седмица. Съотношението на положителността (броят на положителните тестове към броя на общите тестове) сега е 5,3 процента. Това означава, че 5 от 100 от приложените тестове са положителни.

Средно 122 пациенти са били хоспитализирани всеки ден от 7 до 13 януари. Това е спад от 7 процента. Общо в болницата има 1908 пациенти с корона. 360 от тях са в реанимация. 184 пациенти се нуждаят от изкуствено дишане.

Средният брой смъртни случаи продължава да пада у нас. През последните 7 дни средно 53 души умират всеки ден от въздействието на корона вируса. Това е с 18 процента по-малко от предходната седмица. В резултат на COVID-19 у нас вече са съобщени общо 20 294 смъртни случая.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/van-ranst-zowat-100-geval … 4sn?ocid=msedgdhp

Ван Ранст: "У нас са открити около 100 случая на отклонен вариант на корона"

Към момента у нас са установени около 100 случая на отклоняващи се варианти на корона вируса. Вирусологът Марк Ван Ранст каза това в петък в Сутринта по Радио 1. "Разбира се, това е произволна извадка, така че вероятно трябва да умножите това по 100".

Според Ван Ранст това е ситуация, за която учените предупреждават от известно време. Всъщност трябва да забраним несъществените пътувания, казва той. „Силно обезсърчително, не е същото като забрана (...) Всъщност сме на прав път, така че не искате притокът на тези допълнителни варианти.“

Ван Ранст осъзнава, че затварянето на границите е изключително трудно. "Напълно осъзнавам, че тези неща са изключително трудни, но понякога е необходимо (...) във всеки случай все пак трябва да проверим."

Локдаун отново?
„Надявам се, че приемът в болница няма да се увеличи. Нашата крива е все още много ниска. Но не мисля, че можете да намерите някой, който наистина да се чувства спокоен.“ По отношение на ново пълния локдаун Ван Ранст казва, че „все още не сме там“. „Ние сме петата най-добра държава в Европа. Един локдаун е преждевременен, но разбира се трябва да имаме готови планове. "

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/oversterfte-in-2020-te-wi … 40e?ocid=msedgdhp

2020 излишни смъртни случаи поради COVID-19 и августовската гореща вълна

Миналата година в Белгия съжаляват за 126 000 смъртни случая. Според оценка на здравния институт Sciensano това е със 17 966 повече (16,6 бр.) От очакваните 108 000. Излишната смъртност е свързана с три основни смъртоносни събития: двете вълни на корона пандемията и августовската топлинна вълна. Sciensano съобщава за това в петък.

През годините от 2015 до 2019 г. Белгия също преживява излишна смъртност в резултат на топлинни вълни и грип, но със средно +2 процента това е много по-ниско от това през 2020 г. (+ 16,6 бр.). Тази допълнителна смъртност може да се отдаде на COVID-19 (+ 19 620 смъртни случая) и августовската топлинна вълна (+ 1 503 между 5 и 20 август).

Излишната смъртност е била по-висока през първата вълна (седмици 13 до 18), отколкото във втората вълна (седмици 43 до 52), според изчисленията на Sciensano. През първата вълна се случват 1310 допълнителни смъртни случая на седмица в продължение на шест седмици.

Втората вълна беше по-разхвърляна, със средно 806 смъртни случая на седмица в продължение на десет седмици. Имаше значително повече смъртни случаи на ден от COVID-19 през първия период (188), отколкото през втория (127).

През двете вълни общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID, е много близо до броя на допълнителните смъртни случаи. По време на първата вълна бяха преброени 7910 смъртни случая от корона и 7885 допълнителни смъртни случая (62% повече смъртни случаи). Във втората вълна имаше 8 863 смъртни случая от COVID и 8 056 допълнителни смъртни случая (37% повече смъртни случаи).

# 13 251
Бе какво приложение, като любимият на много генерал Мутафчийски казва, че до април щели да ваксинират 100 000 души. Те само за "наши хора" няма да стигнат...

# 13 252
Бе какво приложение, като любимият на много генерал Мутафчийски казва, че до април щели да ваксинират 100 000 души. Те само за "наши хора" няма да стигнат...

И на мен това ми направи впечатление. При положение, че вчера Турция само до обяд ваксинира 70 000 Simple Smile

# 13 253
Може и да стигнат. При нас в работата правят списък с желаещи. Не очаквах да има особен наплив, но направо не проумявам как почти никой не иска да се ваксинира.

# 13 254
  • София
В Китай се изграждат държавни карантинни съоръжения

Дали има някаква връзка с това, че експерти от СЗО бяха допуснати на територията на Китай?

Аз лично очаквам всеки момент да затворят целия Хъбей, с все Ухан, и да пръждосат СЗО. Сега, дали ще е съвпадение или не.....

# 13 255
Аз пък не мога да разбера какво могат въобще да открият СЗО една година по-късно. Да открият прилепа ли? Чий ще го дирят на пазара след една година, освен да отчитат дейност?

# 13 256
  • София

И на мен това ми направи впечатление. При положение, че вчера Турция само до обяд ваксинира 70 000 Simple Smile
Е, ние до април ваксинираме 70 хиляди общо, а от май, както каза здравният, почваме вече масова ваксинация. Дотогава ще опипваме почвата само. Ако има бъг по ваксините - да сме първата нация, справила се най-добре. Това е всъщност скрития замисъл, който ни убягва 😅

# 13 257
Какви рекорди пак бележим? На 01.01 новооткрити случаи 274, след две седмици оздравели - 6728. Някой разкри ли методиката за изчисление?

# 13 258
Здравейте,
Не знам дали въпроса ми е за тук, но все пак.
Направих си тест за антитела срещу ковид. Излезе отрицателен, това значи, че не съм се срещала с вируса. Възвожно ли е да съм се срещала, но да не съм изградила антитела?
Благодаря Ви предварително!

# 13 259
Е, ние до април ваксинираме 70 хиляди общо, а от май, както каза здравният, почваме вече масова ваксинация. Дотогава ще опипваме почвата само. Ако има бъг по ваксините - да сме първата нация, справила се най-добре. Това е всъщност скрития замисъл, който ни убягва 😅
По-вероятна ми е версията, която Хеликаза вчера загатна:
за връзката Астра Зенека - Зоя Паунова - ГЕРБ - далавера
Все пак 4,5 милиона дози от най-неефективната ваксина до момента не се поръчват току-така!
Докато Австралийско-новозеландското дружество на имунолозите призовава правителството на Австралия да прекрати програмата за имунизация с ваксината на „Астра Зенека”, тъй като последната не е достатъчно ефективна.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/imunolozi- … ra-zeneka-6120123

Определено тук има конфликт на интереси.

Общи условия

Активация на акаунт