COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 060
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 500
  • Leeds, UK
Абсолютно никого не агитирам в нищо. Всеки може да взима сам решения. Абсолютно неуважение проявяваш към възрастните хора с коментарите, а също им към моята професия, която е много трудна и отговорна. И се “чувам какво говоря”, когато казвам, че е възможно да имам някакъв имунитет. Хората в тази тема дори ми обясниха на какво може да се дължи и че се казва “кръстосан имунитет”, има достатъчно статии по въпроса. Познавам и други хора, които са семейства и само 1 от тях се е заразил.
Хората, които показаха положителен тест след ваксиниране не са много и са вече прекарали Ковид преди около 4-5 месеца. Все пак възможно е и тестовете да дават отклонения, говори се и отдавна за това, че част от тях показват неверен резултат.

# 13 501
С риск да стана банална, но изразът "Те заразяват" е само израз, децата и тийновете не са виновни, че са преносителите на вирус, това важи и за всеки, който носи вирус и не знае за това. И преди ми е било много интересно българското схващане за това дали някой е болен, и подскоците на родители с деца, ако ги питаш болни ли са като им тече носа, например, но сега вече съм изумена. Необяснима ми е схемата, по която болен човек е виновен, че е болен и то просто автоматично, да не говорим, човек напълно здрав, но преносител, че те е "заразил".

И също толкова ми е необяснимо как едновременно всички сме недоволни, че децата ни са затворени вкъщи, а единици са готови да се върнат на училище и да спазват мерки като носене на маска и отваряне на прозорец.
И на последно място също ми е необяснимо издигането в култ на присъственото обучение от гледна точка на образованието в страна, в която децата ходят на частни уроци от първи клас, защото в училище на практика само им дават насоки какво да учат и после ги изпитват.

И после вилнеят конспиративни теории, че някой на някого промива мозъка, като е очевидно, че няма никаква нужда щом като цяло населението не е в състояние да види елементарните протоворечия, в които тъне през цялото време и то без чужда намеса.

Извинявам се ако е отклонение от темата. По нея ще кажа, че надали сме толкова добре като хоспитализациите са замръзнали, а броя на починалите продължава да е сериозен. Пък както ще да са решили магически да оздравяват по 4-5000 души дневно. Явно болните продължават да се тестват само като са на смъртен одър едва ли не, и то на влизане в спешното.
Браво на Вас! Казахте истина, която е неприятна за много хора, които просто искат децата им да се върнат в училище, пък каквото ще да става!
Не знам как ще го преглътнат.

# 13 502
Бела,
Аз си мисля, че е по скоро ген, а не кръстосан имунитет.
Имам наблюдение над двама много рядко боледуващи ( по веднъж на 5 години) в семейството.
Но каквото и да е, благородно ти завиждам Joy

# 13 503
Аз не съм срещала досега такава информация - нито в листовките, нито от проучванията, че ваксинираните може да дават положителни антигенни тестове.
Най-добре Хеликаза да се произнесе. Аз, следвайки пътя на логиката, смятам че е възможно. Ваксината мисля, че точно антигени трябва да произведе и е нормално антигенният тест да ги засече. Спайк протеинът е антиген. Но не съм специалист, не знам това, което казвам дали е вярно Hands V

# 13 504
https://dnes.dir.bg/politika/boyko-borisov-merkite-sreshtu-covid … -i-davat-rezultat

5 починали през април бяха повод за демонтиране на пейки и забрана за разходки, 50 през януари - повод за гордост. Mask

Браво, успяха да си препишат като заслуга и естествените вълни на експанзия на вируса. Rolling Eyes

# 13 505
  • Leeds, UK
Бела,
Имам наблюдение над двама много рядко боледуващи ( по веднъж на 5 години) в семейството.
Geizer, не съм никак за завиждане, защото това ме обърква ужасно много. Не съм антиваксър, сложих си противогрипна през ноември. Ако бях сигурна, че се заразявам, щях да си сложа ваксината срещу Ковид.  На  второ място не съм за завиждане, защото когато почти целият персонал в дома (само 3-ма останахме незаразени) се разболя и си остана вкъщи, аз ходех всеки ден на работа, за да смогваме с грижите за болните ни възрастни. Как се покриват 24 часа дежурства без персонал. Добре, че Public Health UK ни изпратиха подкрепление от сестри, които поне през деня ни помагаха с наблюдение над хората.
Не знам какво е ген ли е, кръстосан имунитет ли е, но ме опази много дълго време при постоянен  ежедневен контакт с болните и още ме пази. Утре свършва карантината на последната ни изолирана болна възрастна жена и вече сме изчистени напълно и ваксинирани с първата доза.

# 13 506
Бела,

Не знам какво е ген ли е, кръстосан имунитет ли е, но ме опази много дълго време при постоянен  ежедневен контакт с болните и още ме пази. Утре свършва карантината на последната ни изолирана болна възрастна жена и вече сме изчистени напълно и ваксинирани с първата доза.

Най-вероятно си генетично невъзприемчива към Ковид. Всички познаваме хора, които спят в едно легло с заболели и им няма нищо.

Ако имаше как да бъде откривана тази невъзприемчивост, щеше да е game changer в борбата срещу Ковид. Уви, просто човек предполага, че когато близки, колеги и партньор го изкарат, а той - не, значи е такъв.

# 13 507
UK. Миналата седмица ваксинираха възрастните хора в нашия дом. Доста от тях я понасят тежко. Вдигнаха температура, лошо им е, болки в тялото, успани са, гадене и повръщане, виене на свят, като станат се люшкат като пияни - имаме 3 падания с две счупвания за 2 дни, загубиха апетит, 2 вдигнаха рязко опасно високи нива на кръвна захар и ги приеха в болница. Сякаш пак ми се повтаря тоя кошмар през юли и август, когато всички бяха болни. Правят ни по 3 теста седмично -2 латерални и 1 PCR. Някои колеги, които се ваксинираха също се оплакват, че не се чувстват добре и на повечето тестовете са положителни пак. То ни да си сложиш ваксина, ни да не си сложиш. Утре съм на работа, ще ги видя как са.
Моя приятелка ит Лондон от началото на пандемията си работи в Лидл, много е съвестно момичето, спазва си всички мерки. От 24-ти декември е в отпуска и е ходила само до магазина, пак с маска и дистанция и около 6-7 не се почувства добре, направи си тест-положителен е. Лекува се вкъщи, леко го кара засега, само с температура 37,5 и без никакви други симптоми. Аз преди няколко дни ходих до магазина и що народ видях, че и възрастни,  без маска или под носа. Една бабка ме обиколи 13 пъти докато си избере компот от рафта - без маска.

Да не ви е нападнал новият щам и ваксината да не му влияе? Досега не съм чувала в друг дом, от всички, които ваксинираха да е настанал такъв кошмар  след ваксинация.

# 13 508
  • Leeds, UK
Не мисля, че е новият щам. Просто на някои хора не им понася добре. На 12-ти ги ваксинираха. На 13-ти бях на работа и ги наблюдавахме по препоръка на екипа, който дойде да ги ваксинира. Ами забелязахме, че някои хора, които по принцип са жизнени и по-самостоятелни не са на себе си просто. Тези, които можеха да обяснят ни казаха, че не се чувстват добре, имат болки, не им се ядеше, температурата им беше около 37,5 /мерим им ги сутрин и следобед/. Като ставаха до тоалетна, се клатеха и опираха по всички мебели. Едната през нощта станала и паднала и си счупила китката, другата се навела сутринта да се обува и пада върху ръката си, коста напукана. Едната жена с диабет вдигнала захарта много и я приеха в болница. Още не са я върнали. Другата вдигна захарта на следващия ден, но вечерта я върнаха. Една друга цял ден не можем да я събудим да пие или да яде. На другия ден отвори поне очите и я накарахме да пие на глътки по малко през деня иначе и тя щеше да замине за болницата. Съгласете се, че си е притеснително, особено ако познаваш тези хора от години.
Таласемията е наследствено заболяване, предава се от майчиния ми род. И тя, и брат ми са със същата таласемия. Не са боледували от Ковид засега.
marzeliva, по-нагоре писах от какво съм боледувала, виж. Ако ти помага с нещо.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 17:06 от Happy Bella

# 13 509
Явно болните продължават да се тестват само като са на смъртен одър едва ли не, и то на влизане в спешното.
Да, и аз бих се тествала само тогава. Говорила съм с много хора, преболедували ноември по време на бума. Много го изкараха на крак. Само с липса на обоняние или пък с лека температура. Казаха, че не било нищо особено. Стояли са си в къщи и са си почивали.

# 13 510
  • Leeds, UK
Аз съм далеч от всякаква мисъл да агитирам за или против ваксините. Дори не знаех, че толкова хора са починали в Норвегия ли беше, не запомних, след ваксината. Всеки може сам да прецени негативите и позитивите и дори да избере тип ваксина. Мисълта ми беше, когато се стигне до ваксиниране, особено на ваши възрастни близки, не ги оставяйте сами. Може да я понесат добре, а може и не толкова. Всеки има възрастни близки и е хубаво да има някой край тях, дето се казва само и вода да им даде пият.
Пък мен каквото и да ме предпазва за момента, може да не е безкрайно дълго и да ме изненада позитивният тест някой слънчев ден. Grinning
За таласемията е известно, че преобладава в райони, в които се е срещало или все още се среща малария.

# 13 511
  • Другата България
Спокойно, при нас няма шанс скоро да се стигне до ваксиниране на възрастните ни близки.

# 13 512
  • София
няма да стигне до възрастните, които си живеят вкъщи, но втората група са от резидентната грижа.

# 13 513
  • Другата България
За коя и каква втора група говориш?

# 13 514
В Израел не васкинират първо по-възрастните а приоритетно тези със заболявания които предразполагат по-тежко протичане на ковид.

Общи условия

Активация на акаунт