COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 102
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 485
  • София
Вече изготвят списъци и в областните управи на отделните области. До 20-ти януари най-най-късно служителите трябва да заявят желаят ли да се ваксинират.

# 13 486
geizer, на част от ваксинираните колеги тестовете просто дадоха положителен резултат след ваксиниране.

Ако са им правени антигенни тестове мисля е нормално да дадат положителен резултат след ваксина. Това не значи, че имат ковид.

# 13 487
  • Leeds, UK
Не значи, че имат Ковид, и аз това казвам, но трябват да се изолират вкъщи и да не идват на работа до следващ негативен резултат. Такива са правилата.

# 13 488
Ваксинирането означава заразяване със съответния микроорганизъм - естествено, че ще бъдат с положителни тестове. След ваксиниране имунитетът е най-слаб.

# 13 489
Не значи, че имат Ковид, и аз това казвам, но трябват да се изолират вкъщи и да не идват на работа до следващ негативен резултат. Такива са правилата.
От всички колеги само ти ли не се ваксинира? И ако ти се споделя, защо?

# 13 490
Понеже подлите спекулации и наглите коментари за починалите възрастни хора в Норверия зачестиха, нека все пак кажем, че никой не е крил нищо и си има официална информация по въпроса там, където и е място, което не е нито женския пазар още по-малко пък някой мокър пазар в Китай...

Норвежката медицинска агенция e разследвала 13 от общо 23-те смъртни случая досега и е установила, че честите странични ефекти от иРНК ваксините, като треска, гадене и диария може да са допринесли за фаталния изход при някои пациенти с много крехко здравословно състояние. Възможно е тези често срещани реакции при ваксините по принцип, които не са опасни за по-здрави и по-млади хора да утежняват състоянието при възрастни. От агенцията не смятат, че има нещо особено притеснително, защото това са много редки случаи, които се случват при много крехки пациенти с много тежки заболявания. Ваксинациите ще продължат, като лекарите ще извършват допълнително прегледи на много болните хора, чиито заболявания има риск да се влошат. 

От Prizer и BioNTech също са потвърдили, че са в течение на нещата и, че Норвежката медицинска агенция ваксинира с приоритет хора от домове за медицински грижи, повечето от които са много възрастни и с много сериозни заболявания, а някои от тях терминално болни. Не смятат, че броят на смъртните случаи е притеснителен и е рамките на предварително очакваното от агенцията. Също така всички случаи ще бъдат сериозно разследвани за потенциалните връзки с ваксината.  В Норвегия всяка седмица умират средно по 400 души в тези домове за медицински грижи.   

https://www.bmj.com/content/372/bmj.n149
https://legemiddelverket.no/nyheter/covid-19-vaccination-associa … ple-who-are-frail

# 13 491
Скрит текст:
Вижте , много добре оценяваме че за последните 50 г , животът много се измени.
Стана по "градски"
За това   че не е присъщо на човека да живее така , възникнаха необходимости като фитнеса  например , за да се движи човек и да е здрав. Но в този му вид фитнес залата трябва да се измени.
Аз си задавам следния въпрос. Какво социално има в училището , в работата.На училище са за да усвояват някакви знания . 6 часа те трябва да са съсредоточени в това.
Какъв е социалния контакт  в 10-те минути междучасие? Децата са обикновенно   в различни групички допълнителни  различни  наклонности и интереси.  Мисля си социалния контакт  трябва  да е извън работното място , извън училището.
Да,  както разбирам от тук  социалните контакти  са в мола.  Или на работа в кафе паузата ?
На работа не работиш ли сам 8 часа??
На училище , на работа се ходи  за социални контакти ли ? Да си говориш за най новата мода ли , например? Кога учиш или работиш тогава ?

.
Ти какво работиш? Как така 8 часа сам? Сам, като съвсем сам? Няма ли колеги, с които да обсъждате и да търсите решение, работни срещи? В почивката не пиете ли кафе, не обядвате ли заедно? Ей тъй един майтап ли няма кой да пусне? И не си говорите за нищо цял ден?
В училище е същото, само че е по-важно. Ако ти знаеш ка се представя нещо пред група -децата не знаят. Учат се как се работи с авторитет - ей там има един учител, дрънка цял час, може да не ти е приятно, но слушаш, отговаряш възпитано и изпълняваш, каквото каже. Децата имат много групови задачи дори в час. Ти къде си учил? Не си ли работил с другарчето по чин или с най-големия побойник по обща задача? Освен това тия 10 мин. Междучасие за децата не са това, което са за теб. Установяват йерархии, учат се да контактуват с различни характери, а след училище излизат заедно. Сериозно ли се чудим какво правят децата в училище?

Понеже казвате, че никого не дразнят тийновете - ами, друго впечатление оставяте. Аз съм против отварянето на молове и ресторанти, докато има деца на ДО. И да ви кажа в моя офис са основно млади хора - никой не носи маска, никой. Събират си се на обяд точно, както преди. И не е само в моя офис. Като ще си говорим кой разпространява вируса - ами всички го разпространяват.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 16:18 от Iseis

# 13 492
В Норвегия всяка седмица умират средно по 400 души в тези домове за медицински грижи.   
Също е редно да се спомене, че смъртните случаи от ковид в страната от началото на пандемията, т.е. за цяла  година, са 527.

# 13 493
  • Leeds, UK
От всички колеги само ти ли не се ваксинира? И ако ти се споделя, защо?
Аз съм го споменавала преди в темата. Не се ваксинирах, защото от 7-8 месеца съм в постоянен контакт с Ковид болни и не се заразявам. Ако имам някакъв естествен имунитет срещу Ковид не искам да го развалям с ваксина. Имаше и още само 2-ма колеги, освен мен, които не се заразиха също, но те се ваксинираха.

# 13 494
  • Брюксел / София
Мутафчийски: във ВМА някои медици са можели да избират коя ваксина да им сложат: https://m.24chasa.bg/novini/article/9412891?fbclid=IwAR1mYReChqa … tQTM_Ny4dMCbLkGgA
По принцип, харесвам Мутафчийски, но това е цинизъм: България не е ВМА!
100 000 ваксинирани до април е страшно малко. Чакам да чуя и видя на практика какъв избор за ваксини ще имат обикновените хора.

# 13 495
  • Немция
Относно ваксинирани с Бионтех, познавам две медицински лица в Германия с първа доза от ваксината, на 40+ и 50+. Нямат оплаквания, нямат положителни тестове. Тест за антитела не е правен все още.

# 13 496
Happy Bell, чуваш ли се какво говориш? Естествен имунитет срещу коронавирус, който на всичкото отгоре се разваля с ваксина? Имаш пълното право да не се ваксинираш, нито е нужно да обясняваш защо, но да разказваш измишльотини, като как на всички им се влошило здравословното състояние и чак почнали след ваксината да си чупят краката, малко прилича на пропаганда с фалшиви новини.

# 13 497
Happy Bell, чуваш ли се какво говориш? Естествен имунитет срещу коронавирус, който на всичкото отгоре се разваля с ваксина? Имаш пълното право да не се ваксинираш, нито е нужно да обясняваш защо, но да разказваш измишльотини, като как на всички им се влошило здравословното състояние и чак почнали след ваксината да си чупят краката, малко прилича на пропаганда с фалшиви новини.
Много добре го е казала, но явно не сте разбрали.

# 13 498
geizer, на част от ваксинираните колеги тестовете просто дадоха положителен резултат след ваксиниране.

Ако са им правени антигенни тестове мисля е нормално да дадат положителен резултат след ваксина. Това не значи, че имат ковид.
Аз не съм срещала досега такава информация - нито в листовките, нито от проучванията, че ваксинираните може да дават положителни антигенни тестове.
Според мен е възможно ваксинираните да са се отпуснали, ако се смятат за защитени от ваксината и да са се заразили с вируса (все пак са имали и симптоми, които са мислели че са от ваксината, но може да са карали вируса). В UK имаше бум на заразата все пак.
 А иначе антигенните тестове позитивират в кратък отрязък от време и е нормално след една седмица вече да покажат отрицателен.

# 13 499
Има хора, които са много по неподатливи на респираторни заболявания, докато други лепят каквото мине покрай тях. Дори в семейства с болен от Ковид и никакви предпазни мерки, не всички се разболяват.
    Виж, теорията че може да се разбута имунитета звучи някак... Но всеки има право да вярва в нещо различно.
     Хайде да не се нападаме точно за това, че доста хора в темата не искат да се ваксинират поради разни други причини.
     За неспазващите пък елементарни мерки да не говорим. Confused

Общи условия

Активация на акаунт