COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 775
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 665
А дали британския и бразилския щам са достигнали до България?

# 13 666
  • София
Татко Врабчо, ваксинирането може да се случи доста бързо, ако има дози за всички желаещи. Ние пак трябва да изкопираме чуждия опит, а не да мислим колелото наново. Проблемът е, че едни ще бъдат ваксинирани с ваксина с 90 процента ефективност, а други - с такава със 70. По думите на Кунчев по Нова - тепърва февруари ще видим колко точно е ефикасна АстраЗенека. Аз не разбирам много от ваксини де, това си е информация, която се намира в масмедии като CNN, BBC и прочее. А Кунчев го слушах допреди малко.
Ако се докаже, че ваксинираните не са опасни за околните, смятам за пълна шаманщина да спазват доста от мерките.

# 13 667
  • Далечният изток

Преди минути Кунчев каза по Нова, че според него не са достигнали. Но се секвенира и резултатите ще станат ясни до края на януари.

# 13 668
  • София
Уиш, малко тъпо е написано и аз също го четох два пъти да вдена разликата, но има -не знае дали може той да заразява други, ни е ясно, че други не могат да заразят него.

# 13 669
Предвид факта чия майка е шефката на "Астра Зенека" за България, не вярвам на нито една хвалба за тях.
"Файзер" поне не ползват лобизъм от най-високо ниво.

# 13 670
  • София
Татко Врабчо, ваксинирането може да се случи доста бързо, ако има дози за всички желаещи. Ние пак трябва да изкопираме чуждия опит, а не да мислим колелото наново. Проблемът е, че едни ще бъдат ваксинирани с ваксина с 90 процента ефективност, а други - с такава със 70. По думите на Кунчев по Нова - тепърва февруари ще видим колко точно е ефикасна АстраЗенека. Аз не разбирам много от ваксини де, това си е информация, която се намира в масмедии като CNN, BBC и прочее. А Кунчев го слушах допреди малко.
Ако се докаже, че ваксинираните не са опасни за околните, смятам за пълна шаманщина да спазват доста от мерките.
И - в крайна сметка  - колко ваксини поставихме ?
Че то точно сега е момента да "бистриме" кои са ефективните и кои не ?
едит - само питам не искам да повдигам спор/заяждане , че то и ваксинирането ни - едно такова досущ като всичките ни останали мерки ...

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 19:16 от Tatko-Vrab4o

# 13 671
  • София
Татко Врабчо, малко над 18 хил., като за част от тях започва втората фаза на ваксинацията, след която ще издават "сертификат" (така го нарече Кунчев).
Pfizer нещо преобразуват мощностите си и сегашното забавяне би трябвало да бъде компенсирано с по-голямо производство през март.

# 13 672
Марков: Преболедувалите категорично не са заразни. Трябва да дадат предимство на непреболедувалите за ваксините. Ваксиниран човек почти със сигурност не заразява, защото дори и да поеме вирусен товар, той е много малък, освен това самият ваксиниран не се разболява и съответно - няма симптомите, които отделят най-много вирусен товар (кихане, кашляне).

Повечето хора, които са преминали Covid-19, са защитени да не го хванат отново поне 5 месеца, показва проучване, водено от Public Health England.

Минала инфекция е свързана с 83% по-нисък риск от заразяване с вируса в сравнение с тези, които никога не са имали Covid-19, установиха учени.

Но експертите предупреждават, че някои хора се заразяват с Covid-19 отново - и могат да заразят други.

Проф. Сюзън Хопкинс, която ръководи проучването, заяви, че резултатите са обнадеждаващи, като предполага, че имунитетът е продължил по-дълго, отколкото се очакваше, но защитата в никакъв случай не е абсолютна.

Някои от реинфектираните имат високи нива на вируса - дори без симптоми - и съществува риск да го предадат на други.

"Това означава, че дори да вярвате, че вече сте имали болестта и сте защитени, можете да бъдете уверени, че е много малко вероятно да развиете тежки инфекции, но все още съществува риск да се заразите с инфекция и да я предадете на други".

От юни до ноември 2020 г. почти 21 000 здравни работници в Обединеното кралство бяха редовно тествани, за да проверят дали те:
   в момента са а коронавирус
    ималт са го по-рано

От тези, които не са имали антитела срещу вируса, предполагащо, че никога не са го имали, 318 са развили потенциални нови инфекции в рамките на този срок, показват тестовете.

Но сред 6 614 с антитела тази цифра е само 44.

Учените ще продължат да наблюдават здравните работници в продължение на 12 месеца, за да видят колко дълго трае имунитетът.

Те също така ще разгледат отблизо случаите с новия вариант - който не беше широко разпространен по време на този първи анализ - и ще наблюдават имунитета на участниците, които получават ваксината.
https://www.bbc.co.uk/news/health-55651518

# 13 673
  • София
Цитат
....сегашното забавяне би трябвало да бъде компенсирано с по-голямо производство през март.
.сиреч .. трай Коньо за зелена трева
п.п. (древна индийска поговорка) "едно вземи е по-добре от три ще ти дам"

# 13 674
Уиш, малко тъпо е написано и аз също го четох два пъти да вдена разликата, но има -не знае дали може той да заразява други, ни е ясно, че други не могат да заразят него.

Именно. Не е ясно дали ваксинираните могат да разпространяват вируса, което е основният аргумент на тези, които считат, че ваксинираните трябва да продължават да спазват всички мерки. Но щом е сигурно, че те не могат да се заразят, няма причина да са в един ресторант или кино. Но само ваксинирани.
Не знам кое беше сложното за разбиране.

# 13 675
Марков: Преболедувалите категорично не са заразни. Трябва да дадат предимство на непреболедувалите за ваксините. Ваксиниран човек почти със сигурност не заразява, защото дори и да поеме вирусен товар, той е много малък, освен това самият ваксиниран не се разболява и съответно - няма симптомите, които отделят най-много вирусен товар (кихане, кашляне).

Едно от първите смислени мнения за ваксинираните и преболедувалите. Ако след няколко месеца, при масова ваксинация пак ни пробутват тезите, че ваксинираните заразяват, наистина ще стане шаманщина с мерките.
Силно се страхувам именно от такова развитие на нещата - мерки до дупка за по-сигурно.

# 13 676

Едно от първите смислени мнения за ваксинираните и преболедувалите. Ако след няколко месеца, при масова ваксинация пак ни пробутват тезите, че ваксинираните заразяват, наистина ще стане шаманщина с мерките.
Силно се страхувам именно от такова развитие на нещата - мерки до дупка за по-сигурно.

Може и да се харесва "мнението", но все пак трябва да е подплатено с изследване/проучване/наблюдение....
Иначе си е празни приказки според зависи....

# 13 677
Според д-р Фаучи  ваксините на Астра Зенека и Джонсън ще бъдат одобрени до няколко седмици. Ние от тези вторите колко бяхме поръчали?

# 13 678
Скоро ще стане година от както коментираме пандемията Ковид-19,
..всички специалисти до сега казват, че спасението е във ваксинирането,
лично аз нямам колебание да се ваксинирам след като е разработена и одобрена
от когото трябва,обадих се на ЛЛ да питам кога ще мога да се ваксинирам
защото не съм от рисковата възраст и контактна от първа линия..и останах изненадана,
каза ми да изчакам руската Спутник,/не знам кога ще я внесат,сега преговаряли/
защото тя не заразявала* а вкарвала направо антитела
и второ - преди ваксинирането /когато и да е/ да си направя тест,но не с направление ,а платен
защото може да съм преболедувала без да разбера!?!..е-е-е как така питам, отговарят ми ,че без такъв тест
няма да ме ваксинира*..
сега по новините на НТВ чувам че ваксинираните с двете дози ще имат имунитет 6 мес,
другите които вече са прекарали заразата - 3/5 мес,което означава че в края на годината
ще сме в изходна позиция,защото масовата,безплатна и доброволна имунизация
няма как да се реализира  до средата на годината..

# 13 679
  • Пловдив

Преди минути Кунчев каза по Нова, че според него не са достигнали. Но се секвенира и резултатите ще станат ясни до края на януари.

Това е добре да се знае. Че току виж тръгнал слух, че и новите щамове сме преболедували. Масово.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт