COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 947
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 125
  • София
Да, това го гледах в техните новини преди ден-два. Бяха много възмутени, че се казвало, че нямало постъпили документи за ваксината, а не било така. Дори дата казаха, но не я запомних, на която са подали документите. Хайде, да речем, че картинките могат да бъдат редактирани, но имаше и снимка.

# 19 126
  • Далечният изток
Вярно е че в България ако се каже дойде руската ваксина много хора, особено по възрастни, ще отидат само заради това да се ваксинират, както става в Сърбия.Дано да я одобрят тази ваксина, явно наистина е ефикасна и ако ще подтикне хората към ваксиниране да я поръчват.Аз със Астра Зенека няма да се ваксинирам, чакам РНК ваксина, Новавакс, Янсен или Спутник.
Астра Зенека, Спутник и Янсен са разработени на един и същ принцип и са векторни ваксини.
Новавакс - съвсем различен вид - с протеин базиран антиген.
РНК - трети вид ваксини - Модерна и Файзер, CureVac....
Та коя по-точно чакате?

# 19 127
  • Пловдив
Вярно е че в България ако се каже дойде руската ваксина много хора, особено по възрастни, ще отидат само заради това да се ваксинират, както става в Сърбия.Дано да я одобрят тази ваксина, явно наистина е ефикасна и ако ще подтикне хората към ваксиниране да я поръчват.Аз със Астра Зенека няма да се ваксинирам, чакам РНК ваксина, Новавакс, Янсен или Спутник.
Астра Зенека, Спутник и Янсен са разработени на един и същ принцип и са векторни ваксини.
Новавакс - съвсем различен вид - с протеин базиран антиген.
РНК - трети вид ваксини - Модерна и Файзер, CureVac....
Та коя по-точно чакате?
На първо място Пфайзер или Модерна.Чакам ги образно казано за мен.Знам, че са налични, но едва ли ако ми дойде рада за ваксиниране ще мога точно тези да избера.Така че ще почакам да имам избор.От сега се говори за ваксинационен туризъм и много малки островни държави са поръчали ваксини с тази цел.Така че не изключвам да отскоча примерно до Сейшелските острови за 10 дневна вакация и междувремнно да ме ваксинират.След това бих предпочела Новавакс тъй като ефективността е почти 90%, след това Спутник ако се потвърди разбира се 91% ефективност която дава производителя и Янсен (част от Джонсън и Джонсън), която дава средно 66% ефективност.Според ЕМА Астра Зенека дава средна ефективност едвам 60% и е спорна за южноафриканския щам.В Швейцария изобщо не я одобриха, в Австралия имаше научен спор дали изобщо да я използват.Единствената причина за конкретния ми избор е % на ефективност, без значение дали е РНК, векторна, протеинова и др., макар че май бъдещето е на РНК ваксините.Следя резултата и на Кюървак, защото е такава, но още нямат данни от Фаза 3.

# 19 128
малко данни за тенденциите в Израел

Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/02/13/4174365_spad_i_na_zaraze … aneto_-_v_izrael/

# 19 129
Аз пък не помня грипна епидемия, колкото и свирепа да е била, да трае с години и да не стихва лятото....както и след грип да има най-различни неврологични усложнения. Така че толкова за манипулациите. Целият свят се е побъркал, та Мангъров тук ни отваря очите. Не зная не го ли е грижа за близките му, има възрастна майка. На нея така ли говори, да не се пази, да не ходи с маска, че е просто грип?

# 19 130
Аз пък нямам познат починал от грип за толкова години мой живот. От Ковид за тези по-малко от 12 месеца - да, вкл. роднини.

# 19 131
Израел обръща кривите на хоспитализациите което е първичният индикатор за стихване на пандемията.

# 19 132
По време на епидемията от свински грип няма надвишена смъртност от почти 19 хиляди човека за  няколко месеца в България. А на Мангъров изказванията са политически и нямат нищо общо с фактите, епидемиологияга и медицината.

# 19 133
  • София
Напротив, Магъров не е прав - по време на Хонгконгския грип са се носили маски. Моля обърнете внимание на първата снимка в статията.
https://www.dw.com/bg/%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B3 … %D0%B5/a-53414462
Отделно имам, ще потърся, снимка от 1969 г. - вечеря в Хотел Москва - сервитьорите (у нас) с маски.

# 19 134
Защо карантинната система от „световна класа“ в Австралия е нарушена

Много епидемиолози смятат, че въздушните трансмисии причиняват заразяване, най-вероятно през хотелските коридори.
Охранител се е заразил, докато е седял в коридор пред стая.

Много експерти твърдят, че Австралия трябва по-добре да адаптира карантината си, за да се противопостави на заплахата във въздуха.

Настоящите хотелски защити работят за предотвратяване на разпространението на капчици, но експертите твърдят, че аерозолите се нуждаят от повече бариери. Те могат да включват по-добри маски и лпс за работниците, модернизиране на климатиците и дори избиране на сгради с по-добра вентилация, прозорци, балкони и други отвори.

Трябва ли Австралия да обмисли карантина в пустинята?

Критиците твърдят, че карантината в населените градски центрове увеличава риска от разпространение.

Поддръжниците на идеята посочват, че карантинните обекти, които не са хотели, вече се използват - като съоръжението на Хауърд Спрингс в Дарвин, модернизиран лагер за добив, който разполага с 3000 легла. Те отбелязват, че първите австралийци, завърнали се по време на пандемията - от Ухан в Китай - са били поставени под карантина в имиграционен център за задържане на остров Christmas Island.

Все още има 40 000 австралийци, заседнали в чужбина, които искат да се приберат вкъщи.........

https://www.bbc.co.uk/news/world-australia-55929180

# 19 135
  • София
Отече пак 10 страници за Мангъров... Grinning
Иначе "Спутник"-ът ще се произвежда и в Сърбия. Дет' се вика - ей го къде е - https://news.bg/world/rusiya-dade-zelena-svetlina-na-sarbiya-za- … na-sputnik-v.html

# 19 136
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е, да. И на двете се дължи. Неспособността за организация в нашата държава е причина за всичко- липса на доверие в мерки и от пациенти и от лични лекари..и хаосът и високата смъртност.

Затова и НОЩ апелираха за по- строги мерки, защото знаят, че толкова си можем

Някой беше пуснал тук преди време как протича един ден на сестра в Ковид отделение. Пълен хаос, недомислие, свинщина.

# 19 137
И за какво му е на цял свят да предизвиква изкуствено истерии и богати икономики да обедняват?

# 19 138
Израел започва да ваксинира палестински работници

Израелските фелдшери ваксинират палестинци на оживен контролно-пропускателен пункт в покрайнините на Йерусалим.

Израел вече е имунизирал палестинския персонал в своите болници, някои затворници, и е доставил 2000 дози на палестинските служители за здравните работници на Западния бряг.

Израел е постигнал ваксинациите за своите граждани.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56021954?ns_mchannel=social&a … d_post_type=share

# 19 139
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А аз познавам лично трима починали от Ковид, за съжаление. А колко приятели на приятели има също, за които само съм чула

Общи условия

Активация на акаунт