COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 969
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 785
  • Немция
Според ново медицинско проучване болестта Covid-19 не само натоварва белите дробове, но и значително черния дроб.
Интердисциплинарен екип от изследователи от Билефелд, Хамбург, Хановер и Бостън в САЩ използва проби от чернодробна тъкан от починали пациенти, за да докаже, че черният дроб е повреден чак до микросъдовете.

https://www.morgenpost.de/vermischtes/article231520261/Corona-Ne … zeneca-Kitas.html

Според председателя на Световната медицинска асоциация Франк Улрих Монтгомъри медицинският персонал и медицинските сестри не трябва да бъдат ваксинирани с корона ваксина от производителя Astrazeneca. Ваксината е също толкова безопасна, колкото и останалите, но е по-слабо ефективна.

"Така че мисля, че е наложително да се ваксинират хора с висок риск от инфекция, включително медицински персонал или медицински сестри, с по-ефективни ваксини", каза Монтгомъри.
По-младите хора с по-малко контакти и по-нисък риск от тежко заболяване обаче могат да се възползват от Астразенека, каза Монтгомъри.

https://www.morgenpost.de/vermischtes/article231520261/Corona-Ne … zeneca-Kitas.html

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 00:50 от Не се сърди, човече

# 19 786
Скрит текст:

Ема, прочети за някои китайски лекари...нямат проблем китайците да общуват, но Китай не обича негативните новини. Китай решава какво и как да поднесе на хората. Какво е било състоянието на болниците в Ухан през август, въобще не влиза в работата на жителите на Пекин, както и на жителите на други градове в Китай, както дори и на тези, които са жители на Ухан, но не са в болниците на Ухан, ако ме разбираш какво точно имам предвид.

Добре, обясни как се крие пандемия пет месеца при гъстотата на населеност в Китай.
И как така в Западна Европа и Сев. Америка откриват положителни проби при пациенти, фекални води и т.н. от цялата 2019 г., но пандемията се е разрази в края на зимата 2020 г.
Аз нямам представа кое как се крие, защото не съм Китай. Но защо са си траели след като са имали понятие по-рано от декември, остава загадка.
Вижте, ние нищим нещо с давност над една години, просто, поне на мен, ми се струва странно Китай да се дава за пример. С което искам да каба, че дори и в момента не е ясно дали и какво овладяват. Лично мнение.

Просто пандемия не може да се скрие. Ако са имали заболеваемост, ако е имало предаване от човек на човек, суперзаразители, безсимптомни и т.н. - при тяхната гъстота на населението, при тогавашното интензивно движение на хора такова нещо не може да се скрие. Сега с тези рестрикции не може да бъде спряно, а представи си какво означава пет месеца свободно пътуване без предпазни средства.

Имаше информации, че Белият дом е бил предупреден от тяхното научно разузнаване още в началото на есента на 2019 г. за анормално нарастване на респираторните заболявания и в САЩ, и в света. И какво - нищо. Както в Китай.
Тъй де, аз затова се чудя как регистрираха цели 80 хиляди случая, при 1,5 млрд население. Според мен в бройките също лъжат.

Те биха си траяли и още със съобщението, ако не беше 34г. очен лекар, който има куража да съобщи, че има наплив от атипчни пневмонии, и че става нещо страшно....
Е, после доктора беше "порицан", наказан, че разпространява вредни слухове и за капак/въпреки, че е знаел колко е опасен вируса и се е пазил/ се зарази точно с този вирус и умря.....
Вероятно в Китайската статистика на починалите има един лекар, един на 34г., един без придружаващи заболявания..... а той дори не е бил пулмолог, а очен лекар........

# 19 787
Китай забрани BBC World News да се излъчва в страната, съобщи нейният регулатор за телевизия и радио.

Китай разкритикува Би Би Си за докладите за коронавируса и преследването на уйгури от етническо малцинство.

Отделно телевизионният оператор Radio Television Hong Kong (RTHK) заяви, че ще спре да предава предаванията на BBC World Service в региона.

Китайската национална администрация по радиото и телевизията (NRTA) заяви, че е установено, че докладите на BBC World News за Китай "сериозно нарушават" насоките за излъчване, включително "изискването новините да бъдат честни " и да не "навредят на националните интереси на Китай".

През последните две години Китай систематично блокира или забранява чуждестранни медии, включително на практика изгонвайки журналисти от три американски вестника през 2020 г. Уебсайтът на BBC и приложението му вече са забранени в континентален Китай.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-56030340

# 19 788
В статията се казва, че забраната на BBC в Китай идва след забраната на някаква китайска телевизия във Великобритания.

Това стана след като британския медиен регулатор Ofcom отне лиценза на държавната телевизия China Global Television Network (CGTN) за излъчване във Великобритания.

Та най-вероятно това е причината. Но според мен това не е по темата.

# 19 789
16.02. - 1349 новозаразени (PCR 873, БТА 476), 232 096 общо
- 11,63% от 11 604 проби (PCR 5 578, БТА 6 026), 15,65% само от PCR, 7,90% само от БТА
- 24 069 активни случаи, 22 091 карантинирани
- 39 новозаразени медици, 50 новозаразени деца
- 3 513 хоспитализирани (+92), 284 интубирани (-5)
- 32 починали, 9 703 общо
- 748 освободени от карантина и "излекувани", 198 324 общо
- 2185 с Комирнати, 1247 с АЗ и 470 с Модерна нововаксинирани, 22 776 с две дози, 81338 общо
.
Благоевград  52
Бургас  158
Варна  50
Велико Търново  13
Видин  4
Враца  53
Габрово  14
Добрич  19
Кърджали   11
Кюстендил   47
Ловеч  10
Монтана   7
Пазарджик  40
Перник  31
Плевен  59
Пловдив   129
Разград  4
Русе  11
Силистра   17
Сливен  43
Смолян  13
София  38
София (столица)   353
Стара Загора  52
Търговище   2
Хасково  49
Шумен  41
Ямбол  29

# 19 790
В статията се казва, че забраната на BBC в Китай идва след забраната на някаква китайска телевизия във Великобритания.

Това стана след като британския медиен регулатор Ofcom отне лиценза на държавната телевизия China Global Television Network (CGTN) за излъчване във Великобритания.

Та най-вероятно това е причината. Но според мен това не е по темата.

То пише и защо е отнет лиценза на тази тв
"отмяната на Ofcom на лиценза CGTN, след като той установява, че той е бил неправомерно държан от Star China Media Ltd."

И не, не е това причината, а коментарите за коронавируса и концетрационните лагери за уйгурите...

"докладите на BBC World News за Китай "сериозно нарушават" насоките за излъчване, включително "изискването новините да бъдат честни " и да не "навредят на националните интереси на Китай".

# 19 791
При нас дали някой прави изследване на водата?  Щом в Солун е така, то при нас не вярвам да няма нищо притеснително

"Концентрацията на вируса SARS-CoV-2, открита в необработените отпадъчни води в пречиствателната станция на Солун, е нараснала със 70% за седмицата между 8 и 14 февруари, предупреди екип изследователи от университета “Аристотел” в северния пристанищен град, съобщава “Катимерини”.

Внезапният скок на вирусния товар настъпва след няколко седмично бавно, но стабилно нарастване, каза ръководителят на екипа проф. Никос Папайоану, който е и ректор на Университета “Аристотел”, пред държавната агенция ANA-MPA във вторник.
„Последните ни измервания показват рязко покачване на епидемиологичната крива“, каза той. „Разбира се, ако сравним последната седмична средна стойност с тази от 18 до 21 януари, с периода след Коледа, когато бяхме на най-ниското си ниво, вирусният товар днес нараства с 345%."

https://www.bgnovini.eu/%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BD-%D … Wm5KKfU-RuucK_Rsw

# 19 792
Други медии, които не са BBC обаче казват, че точно това е основната причина:

Китай забрани BBC News една седмица след отнемането на лиценза на CGTN във Великобритания

В очевиден ход "око за око", на BBC World News е забранено излъчването в Китай, се казва в изявление на Китайската национална администрация за радио и телевизия (NRTA) в четвъртък.
Съобщението идва седмица след като Ofcom, британският медиен регулатор, заяви, че е отнел лиценз за Китайската глобална телевизионна мрежа (CGTN) за излъчване в Обединеното кралство.

https://edition.cnn.com/2021/02/11/media/bbc-news-banned-china/index.html

Китай забранява BBC World News в отмъщение за удара по лиценза в Обединеното кралство

BBC World News е забранено да се излъчва в Китай, седмица след като Пекин заплаши да отмъсти за неотдавнашното отнемане на британския лиценз за излъчване на китайската държавна CGTN.
https://www.theguardian.com/world/2021/feb/11/china-bans-bbc-world-news

И т.н. именно затова казах, че според мен това не е по темата.

# 19 793
Тук дали за ваксинираните ще има някакви паспорти. По новините казаха за предложение, което се отхвърля. Едни страни го искат - предимно туристическите, други го отхвърляли, защото било нелоялно към неваксинираните. Ами избор имат тези хора, като не желаят (ако има ваксини де) не са ли те застрашаващи за мен и семейството ми и да ме поставят в риск.  Но иначе били им нарушавани правата, еми не съм съгласна.
Това в Израел ще става и мисля е правилно, дори е задължително да стане.

"Само притежателите на “зелени паспорти” ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море."

https://www.dnes.bg/blizak-iztok/2021/02/16/samo-vaksiniranite-v … mbZxmXh0Zp4oCbYfg
Едни хора да имат право да ходят някъде, а други да нямат право да отидат на същото място се казва дискриминация.

# 19 794
Едни деца могат да посещават ясла(ваксинираните), а други не могат(неваксинираните).
И това не е дискриминация.
Защо при възрастните да е?

# 19 795
Ти шегуваш ли се? Да мислиш, че всички неваксинирани не ходят на ясла/градина, е меко казано наивно.

# 19 796
Не знам дали е наивно. Според закона всички деца, които посещават ясла и градина трябва да са ваксинирани, освен ако няма здравословни причини да не са.
Наистина просто.
А това, че някой ЛЛ попълват неверни данни, защото родителите не желаят да ваксинират трябва да е работа на прокуратурата и БЛС, които да отнемат лицензи.

# 19 797
  • София
Защото има имунизационен календар и законово посещението на държавна детска градина и държавно училище са обвързани с поставянето на определени ваксини, разписани кога, какво и как се случва. Доколкото знам Ковид ваксината е с пожелателен характер. Няма как хем ако искаш ваксина, хем да не може на хотел. А и тук говорим за частен бизнес, който също е пожелателен.

# 19 798
  • София
Почти 4000 души са биви ваксинирани вчера. С тези темпове има изгледи ваксините да станат задължителни към 2050-та година. Например. Не виждам защо продължаваме да спорим по темата като проблемът е друг. Случаите логично нарастват, ваксинациите хич.
А иначе има цели региони в света, за които се изискват определени ваксини. Не мога да съм категорична дали човек би имал право да посети съответната страна без ваксина за Лаймска болест, например, но знам, че хората си ги правят преди да заминат. Същото се отнася  и за хора със Зелена карта, които се местят в САЩ, там пък вече е задължително първо да си оправят ваксините и после да заминат. Та дискриминиращо или не, е нормално някои държави да допускат туристи само срещу ваксинационен паспорт, но това може да стане на някакъв много далечен етап. Освен Израел и някои от арабските емирства, не знам да има страна толкова напред с ваксинациите, че да ги направи задължителни.

# 19 799
На мен ми е малко мъгла как Израел се уреди с толкова ваксини, как ги закупи и на какви цени, колко бързо даде заявка, получи доставка, успяха да набоцка толкова много хора, че дори четох и че изхвърляли дози (вече все по-малко желаещи имало и някъде оставали ваксини неупотребени в шишенцата)
И се питам как така решиха така бързо и действаха толкова със замах. Като съм чела за Мосад и т.н. разузнаване и очи и уши дето имат където трябва, си мисля, че доста са се подпалили и уплашили от този вирус да предприемат такива мерки, после ваксини и ...те вече може да се каже са си решили донякъде проблема. При това с Пфайзер ваксинират всички, аз мислех че и  Спутник са внесли, ама сега друго чета. Ние докато мигахме , те светкавично действаха.

Общи условия

Активация на акаунт