COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 074
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 535
Вече имам двама ваксинирани в близост - един в приоритетна група и един по линия фургон.

Личното ми мнение е, че точно това е начинът за бърза ваксинация и като гледах в Израел как ваксинират на конвейер се чудех защо не го направят и у нас, вместо да кандърдисват приоритетни, но нежелаещи хора. Това ни забави доста. В Русия също ваксинират в пунктове по поликлиниките, или изнесени,  искаш - отиваш. В техните фази бяха включени дори студентите. Така всичко зависи само от наличността на ваксините и няма забавяне, защото някои е е размислил, или има точно в тоя момент, в който го викат по-важна работа.
Само трябва да се въведе ред в чакането, с предварително записване и ще се отпушат нещата.

Между другото, силно съм впечатлена от интереса на младите хора,  казаха ми, че е имало много сред чакащите.

# 20 536
Спори се, че в другите градове на страната няма ваксини ни за медици, ни за учители, ни за никой. Ако нещо пристигне, то е в малки количества и от АЗ предимно. На хората им е неприятно, че са забравени и не се сеща никой за тях и аз ги разбирам.
Това, което не разбирам е иронията към тук пишещите и са за ваксината, че още не са се боцнали, пък веят знамето. Нещо гнило има значи, те искат, ама се не боцкат и чакат другите да минат да ги пазят. Ми не е така, не всеки има възможност в работен ден да се нареди и чака, аз пък кашлям и се дера направо без други признаци, ама при възможност може да се разходя и видя нещата.
Друго ме притеснява, че ще се ходи ей-така от хора и правят не само опашки, но може и да се разнесе повече вируса, може и да станат проблеми пред кабинетите...не знам.  Но ще мина през седмицата и опитам .
Сега дават репортаж от Бургас , ваксинират учителите, на опашка са и хора, които са дошли без ред и с желание за ваксина. Пред Пирогов е същото , много хора ми се виждат за този ранен час. Много млади хора и на всякаква възраст.

# 20 537
Ваксината на Джонсън и Джонсън дето щяла да бъде само с едно убождане е с ефективност 66%. Така че май АЗ ще е по-добрият вариант, отколкото да се чака тази точно да излезе. Ще почнат и нея активно да ни я промотират, ама 66% не е като 92. Ама била по-ефективна от грипната ваксина, е мерси. Аз грипна не слагам, защото с нея и без нея все тая.

# 20 538
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
idoru,
Няма лични нападки.
Просто забелязвам, че хората дето все искат ред и правила, винаги гледат да се възползват от вратичките в полето.
Дори бих те помолил от първа ръка да ни споделиш, може и да си го направил , но аз не съм видял.
Колко часа ти отне на теб по опашките да те ваксинират. Час, два , пет ...
Или беше може би от групичката на уж приоритетните със списъци, на адвокати, ай ти та  и други на първа линия ...

Не съм чакал по опашки, нито съм приоритетна група - работодателят ми предложи ако искам да се ваксинирам (всички във фирмата които искаха имаха тази възможност) и аз приех, това е. Нямам никаква идея откъде и как е "докопал" ваксини.

# 20 539
Минавам да се отчета  Simple Smile боли че ръката и съм с температура, но аз то очаквах, защото а) нямам 30 и навсякъде четох, че младите реагират по- бурно; 2) (по-важно) аз цял живот от всяка ваксина вдигам температура Grinning
Е, тази не е изключение, но един парацетамол оправи нещата.

Възрастен роднина, който се ваксинира вчера с мен, изпитва само лек дискомфорт в ръката засега.

# 20 540
  • София
Руснаците още преди два месеца разкриха пункт в емблематични за тях културни институции - в опери и галерии.  Не разбирам нашите защо не използват традициинно добрите връзки с Русия, за да се регистрира и спутникът тук. Колко молиона народ ваксинираха, явно си работи ваксината, има други членки на ЕС, които индивидуално взеха решение и я регистрираха.  На всичко отгоре е и доста евтина. Да, наясно съм с борбата за пазари и политическите течения. Ама някак е тъпо във вода да газиш, а жаден да ходиш. Със сигурност ще се намерят достатъчно много хора, които да се ваксинират. В моето обкръжение зная няколко такива, които категорично казват, че чакат спутника, а аз контактувам с доста ограничен личен кръг.

За хората от провинцията предлагам да направят ваксинационен туризъм - екскурзия до София. Ако не искат адресна регистрация пред пунктовете, значи хората от всички градове ще могат да дойдат - да си заявят по телефона или директно да дойдат и да чакат отрано.

# 20 541
Започна масовата ваксинация в Бургас

Всеки гражданин над 18 години ще може да си постави ваксина срещу коронавирус

Може да се ваксинирате с AstraZeneca в КОЦ-Бургас

В имунизационния кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и в имунизационния кабинет към (Комплексен онкологичен център) КОЦ-Бургас, разположен във вътрешния двор на бившата Трета поликлиника, на 20.02.2021 /събота/ и 21.02.2021 /неделя/ от 09:00 ч до 15:00ч ще се поставя ваксина AstraZeneca, съобщиха от РЗИ.

Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинета без предварително записване!

# 20 542
https://www.bda.bg/bg/%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8F … D0%B8%D1%86%D0%B0
В горния формуляр може да св докладва за реакции от ваксините.
Мисля, че  е добре да се  отдели  време за попълванвто му от хора с реакции.

# 20 543
„И театърът се ваксинира“, това написаха от Военномедицинска академия (ВМА) във фейсбук профила на лечебното заведение. От там показаха снимки на куп известни български актьори, които са посетили болницата, за да се ваксинират срещу коронавирус.

# 20 544
idoru,
Благодаря ти за отговора. Доста организирано ми изглежда и браво на работодателя ти. Не сте нито на първа, нито на втора линия, не сте чакали и сте получили ваксини.
Аз също да споделя, че моят работодател, понеже е чужденец, явно въобще не подозира, че може да ходатайства за ваксини, затова пратих вчера едно съобщение на вайбър на личния ми лекар, да питам какво става с ваксините има ли някакво инфо.
Преди 5 минути точно ми звънна и най любезно ми обясни, че ще слага ваксини, но ако бързам, да се пробвам през центровете, защото очаква, че ще започне да ваксинира в средата на март, но имало доста пациенти с хронични заболявания и първо на тях ще предложи, така че за мен по реда, без връзки и ако не ми се чака на опашки ми каза най-рано април и не знае дали ще имам реален избор на ваксина.
Това е .
Искрено и лично Wink

# 20 545
„Готови сме да продължим и след 15 часа, ако останат ваксини. В момента имаме налични около 200 доза AstraZeneca . Но при по-сериозен интерес ще поискаме от РЗИ допълнителни количества. Ще работим и утре от 09 до 15 часа”, каза д-р Теодор Попов от КОЦ-Бургас.

Масовата ваксинация се извършва с оксфордската ваксина AstraZeneca. Още дни след първата игла тя осигурява 76 % защита, а след втората – до 82 %, което е напълно достатъчно за хора, които не са на първа линия в битката с коронавируса.

# 20 546
  • Пловдив
Аз лично не съм съгласна, че ваксината на АЗ е по-добра от Джонсън и Джонсън.Първо АЗ няма голямо излседване на хора над 65 години.Нека добавим и тази група като излезе към ефективността от около 60% която е дадена от официоза ЕМА.Дали няма да падне под 60% не се знае.Второ Джонсън и Джонсън има мащабно излседване срещу опасния южноафрикански щам и дава 57% ефективност.Тази ефективност от 66%, която се цитира е усреднена като се вземат близо 75% ефективност в САЩ над 60% в Бразилия и 57% в ЮАР.Ако добавам ефективност на АЗ от ЮАР нещата незнам дали няма да паднат под критичния минимум.
Който иска да виси 5-6 часа на студа на опашка и то два пъти.За ваксината на Джонсън и Джонсън поне едно висене ще има защото е еднодозова.Официално предотвратява 85% тежко протичане при всички варианти на коронавируса!

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 09:28 от Sadness1

# 20 547
  • София
Не знам за коя ваксина какви доказателства има колко е ефективна, но хората пият Авирон при грип и Ковид, за който не само няма, но и не може да има доказателства, че е ефективен, защото си е просто една хранителна добавка със спирулина и ехинацея. И същите тези хора чакат Пфайзер, Спутник и не знам какво. Трябва да признаем, че съществена част от населението просто е неграмотно. Без да се обижда никой.

# 20 548
  • в страната на чудесата
За какво да се обиждат, Бояна. Неграмотно е доста деликатно казано.

# 20 549
Около мен също има хора, които казват, че чакат Спутник, предполагам, че го казват като кодова фраза, защото просто им личи, че няма да се ваксинират с нищо. Аз лично не виждам Спутник да е с нещо доказал, че е по-надежден от другите ваксини, които си сложиха вече милиони хора по света, затова  смятам, че говорят така просто защото още няма такава възможност, или искат по този начин да изразят някакво политическо пристрастие, като си сложат нещо, само защото е руско.

Така, или иначе все някога ще има Спутник и у нас, но едва ли тези, дето го чакат ще се затичат, само дето се губи време.

Общи условия

Активация на акаунт