COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 038
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 21 465

Мака ми е на 81 години с исхемична болест на сърцето и инсулт преди 12 години. Днес ми се обади личният лекар за ваксина с АстраЗенека. Не препоръчва нищо, ние да решим дали да изчакаме Файзер. До утре на обед трябва да решим. Чудя се какво да правя. Аз се ваксинирах с АстраЗенека, но за нея ми е страшно трудно да преценя. Според тези кардиолози значи Астра е по- подходяща...Някой друг с информация и съвет точно за по- възрастните?
Грешката е моя, в бързината и се извинявам.
Пфайзер препоръчаха и мина добре при няколко човека. Но аз не съм лекар, а и всеки трябва да си пита своя лекар, защото човек на тия години няма едно нещо, лекарства различни пие и прочее.
Още веднъж се извинявам.

Сега, последно, за възрастни със сърдечни заболявания, векторните ваксини или РНК?

# 21 466
Бях писала скоро-сестрата при моята ЛЛ е имала повръщане ,мускулни болки ,температура,втрисане след Пфайзер втората доза.Това чух и от познат лекар-негови колеги са имали също след втората доза.Явно при тези ваксини е след втората за разлика от АЗ.

# 21 467
  • София

Сега, последно, за възрастни със сърдечни заболявания, векторните ваксини или РНК?
РНК. Пфайзер, Модерна.

Но лекар трябва да каже. Само цитирам по други случаи, вероятно е да е индивидуално, а може и да няма значение. Важно е точно тези пациенти да се ваксинират, защото са най-рискови. Ковид предизвиква излизане от ритъм и при човек с предсърдно мъждене си представяме какво може да стане. Същото и за останалите сърдечни, вероятно.

# 21 468
  • София
В момента е важно всички, които желаят да се ваксинират да могат да го направят. Останалите да правят каквото искат.

Напълно подкрепям.

# 21 469
В момента е важно всички, които желаят да се ваксинират да могат да го направят. Останалите да правят каквото искат.

Напълно подкрепям.
За пръв път да съм абсолютно съгласа с пост на LillyM

# 21 470
Следобяд ходих на лекар и в ДКЦ "Св.Георги" видях табела за ваксинационен кабинет. Минах си прегледа и бях решила, ако мога, веднага да се ваксинирам, без значение на ваксината.
Обаче за жалост не работеше, нямало доставка днес. За утре не знаеха. И ваксината не знаеха коя е, но най-вероятно АЗ.
Така, че флакони не се хвърлят, а даже няма.

# 21 471
Последно може ли да се ходи до ВМА или Иван Рилски без да си записан? Питам за баба ми, на 76г. Дочух за някакви зелени коридори, ама не видях да пише от колко до колко часа са. Някй има ли информация?

# 21 472
Последно може ли да се ходи до ВМА или Иван Рилски без да си записан? Питам за баба ми, на 76г. Дочух за някакви зелени коридори, ама не видях да пише от колко до колко часа са. Някй има ли информация?
Щом е на 76 г. е от приоритетните групи и може през деня. Днес към 11.00 във ВМА не е имало никаква опашка.

# 21 473

Може. В часовете след обяд работят като зелени коридори, т.е. с всеки, който иска, без записване.

# 21 474
Мои приятели направиха сериозна реакция след втората доза Пфайзер, така че няма гаранция, че като не е Асра зенека ваксината ще се разминат постваксиналните реакции. Всичко е до организъм.
В какво се изразява сериозната реакция след Файзер на тези хора? Че и аз към нея съм се ориентирала.
Сериозни може би беше силна дума, но не и безобидни.
Температура, втрисане, болки - 2-3 дни, при единия и замаяност първия ден.Бяхя се притеснили, още повече, че след първата доза нямаха никакви оплаквания. Но говоря за реакция при двама от доста голяма група от хора.
Ако е от значение - реакците са при мъж на над 50 год. с диабет и жена на 65-66 год.

# 21 475
Щом е на 76 г. е от приоритетните групи и може през деня. Днес към 11.00 във ВМА не е имало никаква опашка.
Значи може по всяко време на деня да отиде, не е нужно да чака зелен коридор?

# 21 476
  • Далечният изток
Благодаря, 42.
Както става ясно при Файзер реакциите се проявяват след втората доза, а при АЗ още при първата.

# 21 477
За по-сигурно след 13 да отиде - така и не започна приоритетна та 4 група. За Иван Рилски днес казаха, че са изцяло със зелен коридор, но дали е вярно...

# 21 478
Данни на румънското правителство, странични ефекти при АЗ малко над 1%, 0.5% при Пфайзър и 0.25% при Модерна.

https://vaccinare-covid.gov.ro/actualizare-zilnica-21-02-evident … potriva-covid-19/

# 21 479
И аз в провинцията с АЗ. Не мога да чакам списъка от службата с Пфайзер. В 13.30 поставена ваксина.  Много ме е страх от игли и треперех цялата. Към момента ме боли същото място но на другата ръка Satisfied. Тези мои фантазии... втора дата 03.05.2021. Запасих се с нурофени и аналгини. Към момента температура 37.2. Пих един нурофен профелактично.
Всичко беше много спокойно. Един човек пред мен. Двама лекари в кабинета и те поставят ваксините.
Важно е да съм ваксинирана. Работата ми го изисква. Имам и онкологично болен човек в къщи и трябва да го пазя. Цяла година ежеминутно, ежечасно в работата с маска и виждаш как на никой не му пука. Бях длъжна щом мога и имам достъп до ваксина да я направя веднага.
И да, след като другите не отговарят на поканата, ние сме наред. Искат заведения, театри, пътувания.... след  три седмици ще съм и аз съгласна. Имам трима възрастни над 80. И тримата чакат кога ще ги заведа. Не очакват някой от телевизията да им каже и тогава. Знаят, че ако те не се пазят сами, няма кой друг.
Това е вярната тактика със зелените коридори. Така ще успеем да се преборим с този вирус.
Изборът ми е информиран. Изчела съм всичко където мога.
Сега се връщам да чета какво сте изписали днес.

Общи условия

Активация на акаунт