COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 672
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Трябва да има съдебни дела, но трябва да са персонални. Виновниците да си понесат отговорността, а не да съдят държавата и после обезщетенията да се плащат от джобовете на данъкоплатците без те да имат вина за случващото се.

Задължително! Слушах Дариткова при Диана Найденова. Въртя, сука, хората били виновни, че не спазват мерките.
Защо тогава има контролиращи органи? Защо плащаме на полиция, съд, прокуратура, като разчитаме само на една съвест?
Представителите на данъкопладците са такива, че допускат ситуации, в които може да бъде съдена държавата. Ако имахме толкова съвест, колкото им се иска на избраните, то нямаше да има нужда от тях, а и години наред всеки ден да мислят закони и все не са домислени.

Преди малко слушах Симеонов. Иска коалиционен съвет и счита за разумно да се наложат мерки подобно на Белгия, Германия, Турция .... независимо от това, че ще има и недоволни. След като Меркел е намерила начин да се справи с недоволните и да наложи мерки, защо при нас да не може.

Защото Меркел извади доста пари, за да може да въведе мерките. Мисля около 3 млрд. Отделно, че мерките не работят особено добре засега и ще трябва да бъдат удължени и през декември. Тоест ще трябват още едни 3 млрд.

# 91
Благодаря за темата!
Антигенните тестове са като всичките ни мерки, нещо сме направили ама на практика е нищо. И с положителен тест си достатъчно болен,за да не те преглежда ЛЛ и недостатъчно, за да получиш болнично лечение.

# 92
  • в страната на чудесата
Аз смятам, че промяната трябва да дойде от вътре, вашето съсловие да има енергия за промяна. Да решите как смислено да работите. Пак да се върна - преди години имаше желание за реформи - последният Дон Кихот беше Москов, но набързо го саботираха, защото е по- сладко да ти е пълна болницата само по документи, но не и с физическото присъствие на болни. Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш. Като не искате справедливост, няма да има. Готово.
Последно по тази тема, защото от написаното ме оставяш да мисля, че хал хабер си нямаш, ама е модно да се плюе.
На теб като ти е тромава общинската система за разрешително за строеж очакваш общинарката от гишето ли да инициира процес на промяна така, че да заработи стройно и в срок?
Москов не предложи реформа, а популизъм и прибра нечовешки комисионни от всички участници в процеса. Реформа означава смяна на модела, а не смяна на контролния механизъм - в случая лична карта и пръст. С дон Кихот го свързва само халюцинациите, породени от различни механизми при двамата.
Онези от нас, които имат енергия отдавна са извънсистемни играчи.
Останалите нямат енергия, нямат желание или нямат полза.

Готово Simple Smile

# 93

Здравното министерство готви нов ред за пациенти със съмнения за коронавирус заради зачестилите смъртни случаи заради отказан прием или размотаване между няколко болници. Последният пример беше с 36-годишния Калин Карапачов от Обзор, който издъхна след като обиколи три здравни заведения в Бургас, но никъде не беше настанен. Основният аргумент беше, че няма положителен PCR тест за Ковид-19 и не е сигурно, че е заразен.

"Ще предложа в болница  да се приемат пациенти със симптоми дори и без положителен PCR тест за коронавирус, като това ще се уточнява в последствие, за да се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ". Това обяви пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването.
[/i]
https://www.marica.bg/balgariq/smenqt-reda-za-priem-v-bolnica-za … otavat-pacientite

Зачестили смъртни случаи, не ги ли е срам? Защо досега това не е направено, длъжни са да предвиждат събития, да предотвратяват, има натрупана страшно много информация, има чужд опит,  какво правиха месеци наред, нали ни убеждаваха , че здравната система е подготвена и ни очаква?
Трябва персонална отговорност да се търси, от властимащите, дай боже един ден и това да стане.

# 94
Ами за това, Лейка, трябва промяната да е от вътре. Ние, простолюдието, искаме да ни лекувате. Пък вие вземете се организирайте.

# 95
От това по-голяма глупост няма - да се приема на база тест, а не на база клинична картина!!!!!!!

Негатива на това решение е че сега е възможно хептен да спре ПСР-тестването и вече да загубим пълна представа за картината на епидемията, но ако това ще помогне да няма случаи на хора починали след размотаване по болници и откази за лечение понеже нямат свобода на действие лекарите да вкарат някой в Ковид отделение без да е доказано болен, макар че по симптоматика е 99% сигурно че е с Ковид, трябва да се направи.

Браво на НФСБ за политическата им позиция, крайно време е някой на политическата сцена да каже че така не можем да продължаваме.

Тесла, не знам как 99% ще е сигурно да е ковид, като започва и грипа.

И като е браво за НФСБ какво? Те са част от  управлението в момента и каквото и да си говорят по тв,  реално се съгласяват с управленеито на пандемията от правителството.

# 96
Скрит текст:
Трябва да има съдебни дела, но трябва да са персонални. Виновниците да си понесат отговорността, а не да съдят държавата и после обезщетенията да се плащат от джобовете на данъкоплатците без те да имат вина за случващото се.

Задължително! Слушах Дариткова при Диана Найденова. Въртя, сука, хората били виновни, че не спазват мерките.
Защо тогава има контролиращи органи? Защо плащаме на полиция, съд, прокуратура, като разчитаме само на една съвест?
Представителите на данъкопладците са такива, че допускат ситуации, в които може да бъде съдена държавата. Ако имахме толкова съвест, колкото им се иска на избраните, то нямаше да има нужда от тях, а и години наред всеки ден да мислят закони и все не са домислени.

Преди малко слушах Симеонов. Иска коалиционен съвет и счита за разумно да се наложат мерки подобно на Белгия, Германия, Турция .... независимо от това, че ще има и недоволни. След като Меркел е намерила начин да се справи с недоволните и да наложи мерки, защо при нас да не може.

Защото Меркел извади доста пари, за да може да въведе мерките. Мисля около 3 млрд. Отделно, че мерките не работят особено добре засега и ще трябва да бъдат удължени и през декември. Тоест ще трябват още едни 3 млрд.

Едва ли и ние ще трябва да вадиме милиарди защото сме колкото сигурно само една от провинциите на Германия, като го чуя за н-ти път това, че хората трябва да мрат защото нямала пари държавата да компенсира бизнеса за мерки и ми се драйфа вече. Нали отчитахме години наред милиардни излишаци, нали имаме фискален резерв, откъде имаме милиарди за безмислени изтребители с които ще се браним от кого, и ние не знаем, защото освен ако извънземни не тръгнат да ни нападат, не знам кой ще иска да ни завладява, но нямаме пари видиш ли, да наложим строги мерки за да опазим най важното, човешките животи, те са по важни от изтребителите. Пък ако толкова няма пари държавата ще увеличи външният дълг за да наложи един строг локдаун, ако има за нещо за което трябва да се хвали много 10-годишното управление на Борисов това е че сме с най ниският външен дълг в Европа, нищо страшно няма да стане ако се изкачим с няколко места, като отмине пандемията и дойдат отново милиардните излишаци отново ще го намалим.

# 97
  • София
Бързите антигенни тестове са позитивни 5-6 дни преди и 5 дни след симптомите.

Лейка, как 5-6 дни преди симптомите,  истина ли е?
Това ще рече, че антигентестовете ловят в деня на заразата?

# 98
  • в страната на чудесата
Ами за това, Лейка, трябва промяната да е от вътре. Ние, простолюдието, искаме да ни лекувате. Пък вие вземете се организирайте.
Разберете се с БХК тогава. Или с НОИ. Предайте какво искате, пък да видим. Доколкото схващам искаш аз да се погрижа за теб щото така искаш и си платил осигуровки някому. Но за теб в системата сме само двамата. Ми добре Simple Smile

Еми, така пише в упътванията им. Също пише ако продължава клиничното съмнение да се повторят след няколко дни.
Опитът ми показва, че позитивират при наличие на симптоми от 4-5 дни. Също много дълбоко трябва да се вземат, плътно в назофаринкса. ПСР са по-чувствителни и на по малко материал.

# 99
  • София
.............
И като е браво за НФСБ какво? Те са част от  управлението в момента и каквото и да си говорят по тв,  реално се съгласяват с управленеито на пандемията от правителството.
Да си припомним ВС как влезе в политиката ... журналист и съсобственик на телевизия с ранг на кабеларка, почна да плюе злъчно-злъчно по ББ и Сие , влезе едвам едвам в парламента , спазари се с ББ и ..... съвсем друга песен запя ...............
и така вече близо 10 години, ми "време е за промяна"   ха ха ха

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 19:26 от Tatko-Vrab4o

# 100
  • София
................ Нали отчитахме години наред ..................
Много е точна думата отчитахме
.. сега май вече са отчетени и осчетоводени в някакви шкафчета ....

# 101
Лейка, искам лекарите да се погрижат за системата, която възпроизвеждат. Това го написах още в първия пост. От тебе лично нищо не искам.

# 102
От това по-голяма глупост няма - да се приема на база тест, а не на база клинична картина!!!!!!!

Негатива на това решение е че сега е възможно хептен да спре ПСР-тестването и вече да загубим пълна представа за картината на епидемията, но ако това ще помогне да няма случаи на хора починали след размотаване по болници и откази за лечение понеже нямат свобода на действие лекарите да вкарат някой в Ковид отделение без да е доказано болен, макар че по симптоматика е 99% сигурно че е с Ковид, трябва да се направи.

Браво на НФСБ за политическата им позиция, крайно време е някой на политическата сцена да каже че така не можем да продължаваме.

Тесла, не знам как 99% ще е сигурно да е ковид, като започва и грипа.

И като е браво за НФСБ какво? Те са част от  управлението в момента и каквото и да си говорят по тв,  реално се съгласяват с управленеито на пандемията от правителството.
Да се надяваме че ще инициират и действия, искат да свикат коалиционен съвет на който да поискат затягане на мерките, ясно е че ако вожда откаже те няма кой знае какво да направят, освен да спрат да подкрепят правителството, което не е проблем за вожда, защото те и без тях, но с Марешки имат достатъчно гласове да не паднат, ама някой на политическата сцена трябва да почне да ги притиска, не може всички да седят и само да гледат безумното управление на епидемията на вожда.

# 103
Преди малко говорих с шефа да пусне тестове за антитела на персонала. Каза, че е ок с това, но какво се очаквало да ни покажат резултатите точно. Не, че се прави на интересен, просто е обявил бойкот на цялата ковид медийна простотия и знае само за ПСР-ите. Моят отговор беше, че поне ще знаем кой го е изкарал, съответно другата част от персонала ще се прегрупира за работа в не чак толкова близък контакт с клиентите. Каза, че е за, но реално трябва да пита персонала, защото не може да накара никой против волята му да се тества, макар и безплатно. Обаче, понеже и аз не съм много запозната точно с този вид тестове, имам някои въпроси. Тези тестове показват преболедуван ковид, че в момента боледуваш, или това никой не може да го каже с точност? Ако някой излезе с положителен тест, задължен ли е да направи и ПСР? Доколко са надеждни и къде е най-добре да се направят? Доста въпроси, ама да не стане така, че вместо да изпишем вежди, да извадим очи.

# 104
Лейка, искам лекарите да се погрижат за системата, която възпроизвеждат. Това го написах още в първия пост. От тебе лично нищо не искам.

Не лекарите, а управлението трябва да се погрижи за системите и политиката, които въвеждат и управляват.
Цялата неадекватност от управлението на пандемията се стовари върху лекарите и респективно пациентите. Не може навсякъде да въвеждат реални мерки, за да не натоварват здравните си системи, а тук да ми рекламират магистралки и джипки и колко легла ще сме имали.
А имаха време.

Общи условия

Активация на акаунт