COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 323
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 10 155
Tesla, само дето извън официално починалите от covid-19 на седмица, има още толкова и дори повече починали като излишна смъртност. Това също са преки и косвени жертви на covid-19. Дано тази седмица общо починалите паднат доста под 4000, миналата седмица бяха 4276.

# 10 156
Трябва доста да паднат, защото натиска към здравната с-ма намалява, и това би трябвало да намали и всякаква излишна смъртност. И преки и косвени жертви на Ковид. Тенденцията показва че от няколко седмици, всъщност от въвеждането на мерките имаме отрицателно репродуктивно число, за 1-ви път от лятото насам. 1 заразен заразява по малко от 1 средно. Обрата в хода на епидемията в стат. не започва веднага след мерките, аз го наблюдавам от 12 декември заради лага. Но от щаба си го казаха резултат ще видите след 10-тина дена при тая стат. след 2 седмици при другата след 17 дена при починалите , и в крайна сметка една по една всички стат. тръгнаха стабилно надолу.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 02:28 от Анонимен

# 10 157
За Русия писахте ли вече, че казаха, че починалите им са поне три пъти повече от реално отчетените.
Russian Covid deaths three times the official toll

# 10 158
3 седмици след затваряне на училища и заведения сме твърдо надолу. За съжаление точно след омешването по нова година учениците пак тръгват на училище.
Няма и грам мисъл да им се направи поне по антигенен тест преди това за да не влизаме рязко и бурно отново в ужаса края на ноември - хоспитализираните в момента са на ниво 14ти ноември, интензивните обаче са колкото в края на ноември. Още е много лесно да се върнем където бяхме особено при отворените ресторанти в хотелите и домашните празнувания на празника.

# 10 159
И аз мисля, че като се върнат учениците пак ще тръгнем нагоре, но няма как. Животът трябва да се върне в старото си русло. Може този път да не са толкова луди бройките. Най- много месец преди пролетната ваканция пак всички да излязат ДО.

# 10 160
С днешните 154 починали България изпревари Чехия и UK по брой починали на милион - 1070. Вече е на 11 място в световен мащаб по този показател. А утре е много вероятно да изпревари Испания и Черна гора, които са съответно с 1079 и 1078 починали на милион.
Това, че сме на нивото на тези държави направо си е повод за гордост...

# 10 161
  • При семейството си
29.12. - 1438 новозаразени (RT PCR 802, БТА 636),
- 17,79% от 8 084 проби (RT PCR 3703, БТА 4381), 199 491 общо
- 76 684 активни случаи, 20 469 карантинирани
- 57 новозаразени медици, 30 новозаразени деца
- 5 023 хоспитализирани (-334 новоприети), 474 интубирани, (-30 новоинтубирани)
- 154 починали, 7 405 общо
- 2919 освободени от карантина и "излекувани", 115 402

Хоспитализираните са 488 по-малко от вчера:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/337-sa-novodiagn … id-19-lica-u-nas/

# 10 162
  • София
По повод Пфайзер споделя се този линк
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728
Официално ваксината на Пфайзер е в процес на клинично изпитание, което би трябвало финално да  приключи около 27 януари 2023 г.
Т.е. сега е фаза 4.
За всяко клинично изпитване е необходима плацебо група. Т.е. сега една част от ваксините на Пфайзер са плацебо.
Дали има основание това мнение "първите ваксинирани дали няма да са точно плацебогрупата, и след като не покажат странични реакции, да се успокоят хората и да са по-решени да се ваксинират"?

# 10 163
  • София
Ами, ето, аз съм проста, ама и трябва сега докторът, който е в момента на Нова (вече ми се сливат кой кой е, но май е Петрунов, досега той относително умерено и точно по въпроса говори), ги поставя и по-скоро говори за същите неща, които ги писах вчера - в момента тече проучването.

Мангъров пак започна с шоуто.

# 10 164
  • София
В 4 фаза няма плацебо група, недейте сега хвърляйте някакви нови конспиративни глупости в пространството.

# 10 165
Бусовете са ни най-малкия проблем. В момента, в който ваксината влезе на територията на БГ са нужни часове за да бъде превозена до градовете. Въпросът е в колко от тях може да се съхранява ваксината за по дълъг период от време! Ако са само 3-4 това значи, че дори при наличие на голям брой ваксини и екипи готови да работят, процесът ще се забави.

В Норвегия са го решили така - ваксините се съхраняват в един склад някъде в околията на Осло, от където се размразяват определен брой и се превозват до съответната община.
Общините няма да съхраняват ваксини, а получават размразени, които да се използват определен период.
Прочетох, че от една опаковка се слагат 5 ваксини, докато в Дания успяват да сложат 7.
Вече има 5 пристигнали от Великобритания, които са заразени с новата мутация, но властите смятат, че мутацията е под контрол, защото всички пристигащи от чужбина са под задължителна карантина.

# 10 166
  • София
В 4 фаза няма плацебо група, недейте сега хвърляйте някакви нови конспиративни глупости в пространството.

Това, че ще  участвам във фаза 4, не трябва ли да ми бъде  съобщено?
Това ли е причината за информираното съгласие?

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 09:06 от Алекс :)

# 10 167
Скрит текст:
Бусовете са ни най-малкия проблем. В момента, в който ваксината влезе на територията на БГ са нужни часове за да бъде превозена до градовете. Въпросът е в колко от тях може да се съхранява ваксината за по дълъг период от време! Ако са само 3-4 това значи, че дори при наличие на голям брой ваксини и екипи готови да работят, процесът ще се забави.

В Норвегия са го решили така - ваксините се съхраняват в един склад някъде в околията на Осло, от където се размразяват определен брой и се превозват до съответната община.
Общините няма да съхраняват ваксини, а получават размразени, които да се използват определен период.
Скрит текст:
Прочетох, че от една опаковка се слагат 5 ваксини, докато в Дания успяват да сложат 7.
Вече има 5 пристигнали от Великобритания, които са заразени с новата мутация, но властите смятат, че мутацията е под контрол, защото всички пристигащи от чужбина са под задължителна карантина
.
При нас организацията е по различна. Имаме разделение на 6 области, които са един вид самостоятелно обособени, относно организацията на ваксинирането т.е. предполагам, че няма да има център, от който да се командва дейността, а всяка област ще решава как да действа в зависимост от наличието на количество ваксина и броя желаещи. По тези причини пак предполагам, че поне във всяка област трябва да има хладилник, който да съхранява при -700. Тогава вече може да се приложи това, което е в Норвегия - от областния център да се насочат по общините.
Каквото и да се реши, първо трябва да има достатъчно ваксини, останалото ще се подреди /вярвам/ в зависимост от това.

Тази сутрин Витанов беше много оптимистичен.

Скрит текст:
Това, че ще  участвам във фаза 4, не трябва ли да ми бъде  съобщено?
Това ли е причината за информирането съгласие?
Вчера с познати коментирахме точно това. Реално влизаме всички в експеримент и предвид какво е написано в тази декларация /не съм я чела, казаха ми, чели я/, един вид доброволно се съгласяваме да участваме.

# 10 168
За първи път от началото на пандемията Германия съобщава за повече от хиляда смъртни случая от covid-19 за един ден - общо 1129 души, според института Робърт Кох. Към днешна дата вирусът отне живота на 32 200 германци.

Германия с около 83 милиона жители се появи през пролетта като добър пример в Европа, с относително ниско разпространение на инфекцията и ниска смъртност. Картината се е променила през есента и зимата, с рязко нарастваща инфекция и нови максимуми за броя на смъртните случаи на чести интервали. Има и призиви за помощ от интензивните отделения на страната.

Канцлерът Ангела Меркел, подобно на други световни лидери, предупреди, че януари и февруари ще бъдат трудни месеци.

71 процента от шведите са положителни за приемането на новата ваксина срещу корона, показва проучване на Novus, пише SVT.

През август само 36 процента от шведите бяха положителни за приемането на новата ваксина.

Професор Мати Салберг не е изненадан от високите цифри.

- Изследванията изглеждат обещаващи и хората са спечелили доверие в тези, които произвеждат ваксината, казва той пред SVT.

Увеличението на броя на смъртните случаи в Холандия през 2020 г. е най-голямото след Втората световна война.

Това заявява националната статистическа служба на страната CBS и добавя, че причината със сигурност е covid-19.

Между края на 2019/2020 г. и предходната седмица в страната, която има 17 милиона жители, са загинали около 162 000 души. Цифра, която е с над 13 000 повече смъртни случая от очакваното въз основа на данни от предходната година според CBS.

"Подобно увеличение на броя на смъртните случаи не е отчетено след Втората световна война", пише в изявление статистическата служба.

Общо в Холандия са открити над 770 400 случая на инфекция и над 11 000 са починали в резултат на вируса.

Във вторник Велокобритания регистрира над 53 000 нови случая на инфекция, най-големият брой от началото на пандемията. Болниците също така заявяват, че сега са хоспитализирани повече, отколкото по време на първата корона вълна през април.

„Навлизаме в много опасна нова фаза на пандемията и ще ни трябват силни и ранни национални действия за предотвратяване на бедствие през януари и февруари“, каза Хейуърд.

Според експерта ограниченията, които наскоро бяха затегнати, няма да са достатъчни.

Очаква се скоро Великобритания да издаде спешно одобрение на ваксината на Astra Zenaca.

# 10 169
  • София
Именно за това говоря. Както каза един близък преди мноооого години - щом ме карат да се подписнам, значи трябва да помисля повече. Винаги, когато някой много ме убеждава, че трябва много бързо нещо да реша и да се подпиша, се сещам за тези негови думи и мисля, после пак мисля, и след това пак мисля и чак после решавам дали да подпиша. Особено когато не ми дава почти никаква информация, а само в условно наклонение говори. Аз от реклама нямам нужда, а от факти. Ако ще от сутрин до вечер да ми показват ентусиазирани хора. А най-сериозно ме интересува това за предварителното тестване, което явно го няма или го има? Тестване на пациента преди да се ваксинира имам предвид.
А днес една госпожа обясняваше пак колко е важно, ама със стърчащ нос над маската.

Общи условия

Активация на акаунт