COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 407
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 10 905
Знам, че сме БГмама, зная, че съм анонимен  vs професор Campbell, но аз съм по-склонна да се доверя на данните, изнесени от Файзер и допълнителните анализи върху данните, направени от ФДА, отколкото на прогнозите на професор по нърсинг, който прави прогнози, базирани на интерпретации, а не на данни.
Аз лично съм за две дози през 21 дни, както е посочено в листовката на ФДА, точно както и много медици в ОК.
Не, че имам против да е точно по схемата, но след като е проблем то се търсят и други варианти. Ако си изгледала видеото това не е приумица на Кембъл а официална позиция на английските здравни власти.

Не съм гледала видеото, но съм прекрасно запозната с позицията на английските здравни власти - те НЕ казват нищо за 90% защита след първата доза. Позицията на англиските лекари е друга - те не са съгласни.

# 10 906
За Великобритания е разбираемо защо постъпват така с ваксините, скок в тъмното от отчаяние.

# 10 907
Е тогава кое ни кара да вярваме, че ваксините ще са от полза за повече от един сезон?
Май се премълчава тази информация, защото ако ваксиниращите се сега, трябва да се ваксинират пак лятото ...
Докато ваксинират хората над 60 и медиците и трябва пак да ги почват.

# 10 908
Тя идеята не е ли да зачезне леко полеко вируса, когато повечето хора се ваксинират. Първият път.

# 10 909
Ще видим, има време, а няма данни още. Нека ваксинират първата вълна, ще следим какво става с тях.

# 10 910
С тях нищо няма да става, важното е с неваксинираните какво става.

Не знам дали е случайност, но само трима от приятелите ни с които се чухме по празниците, не са изкарали вируса. Всичките други, които са много, или току що са го изкарали, или в момента го карат. Някои тежко, а всички са под 50 годишни. Двама нямат обоняние вече месец, а се водят излекувани и ходят на работа. Един братовчед чак след месец имаше отрицателен тест, след което обаче два пъти вдига температура, която на другия ден изчезва. Ей така просто. Много странен вирус.

# 10 911
38 протестиращи закопчани във Виена
https://novini.bg/sviat/eu/637784
Австрийската полиция разпръсна демонстрация на близо 2000 души, протестиращи срещу правителствените мерки за овладяване на коронакризата.

Гледайте каква диктатура цари в европейските страни, а в България певачки пеят, протестъри се веят.
За втора поредна вечер са блокирали Орлов мост.
Само чакат малко да поспаднат заразените и започват с глупостите си.

# 10 912
Всъщност знае ли се, че след преболедуване се изгражда т.н. стерилизиращ имунитет?

# 10 913
В Северен Рейн Вестфалия на 31 декември вечерта върховният съд отмени забраната за събирания, в това число и демонстрации. Делото е било по жалба на една жена, която почувствала, че основно нейно право е засегнато. В мотивите си съдът посочва, че властите могат да гарантират защита срещу инфекция без обща забрана за събирания.  Полицията е била своевременно информирана за съдебното решение.

https://www.google.de/amp/s/www.tagesschau.de/regional/nordrhein … rbot-101~amp.html

# 10 914
  • в страната на чудесата
Аз не съм чела за стерилизираш имунитет след боледуване. Освен това има не един и два заразени няколко месеца след предходна инфекция.
А диктатурите да, чудно се възползват от паниката ни.

# 10 915
В демократичните страни обаче би следвало да има независим съд. Там има хора далеч по-учени и ерудирани от политиците, които сякаш все по-малко са такива навсякъде вече.

# 10 916
Понеже не може да се следи всичко в темата не знам дали сте обсъждали трайността на имунитета.
Докато за ваксините на Пфайзер , а вероятно и на модерна  се загатва за 6 месеца , за спутник се говори за две години.
Имаше преди около две седмици по руската специално предаване и шефа на Гамалея, каза , че Спутник ще предпазва поне 2 години, докато тези създадени на базата на РНК вектора неизвестно време.
Самият шеф на Гамалея, за разлика от шефчето на Пфайзер каза, че се е ваксинирал от първите с ваксината им и вече 8 месеца има защита и очаква тя да продължи над 2 години.

# 10 917
Е тогава кое ни кара да вярваме, че ваксините ще са от полза за повече от един сезон?

Ако въпросът ти е свързан с Манаус, там няма стаден имунитет, имa едни сметки от една публикация, които са опровергани отдавна, а какво се случва в момента ми е малко несериозно да коментирам по картинки без цялостен контекст с много неизвестни. Лили някои неща хвърлени ей така в пространството не са полезни...

Иначе има разлика между доста хетерогенният имунитет от преболедуване и все пак контролирания имунитет от имунизиране, да не говорим, че може да се окаже, че трайността на имунитета от различните ваксини също е различен, но затова ще изчакаме повече данни и не на последно място при иРНК ваксините няма проблем да се слагат допълнителни дози при необходимост... и така докато имаме и трайно решение по въпроса.

За момента въпросите са повече от отговорите, затова по-добре да се ориентираме към това, което знаем и да го използваме, а то е това, което е резултат от клиничните изпитания и по-възможност да не го пропилеем, защото и това е възможен резултат.

Между другото, ЕМА не се е засилила да одобрява на ваксината на AstraZeneca/Oxford и е поискала допълнителни данни за качеството, безопасността и ефикасността на ваксината, също така очакват нови данни от текущите изпитания през януари.

Междинен доклад от голямото им клинично изпитание в САЩ се очаква до края на април, това изпитание трябва да отговори на изискванията на FDA.

https://www.ema.europa.eu/en/news/update-rolling-review-astrazen … -covid-19-vaccine
https://medicalxpress.com/news/2020-12-astrazeneca-vaccine-january-eu.html

# 10 918
  • София
Интересно, с той откъде знае за двете години? На мен малко ми идва да се изхвърля

# 10 919
  • Немция
Не знам дали е случайност, но само трима от приятелите ни с които се чухме по празниците, не са изкарали вируса. Всичките други, които са много, или току що са го изкарали, или в момента го карат. Някои тежко, а всички са под 50 годишни. Двама нямат обоняние вече месец, а се водят излекувани и ходят на работа. Един братовчед чак след месец имаше отрицателен тест, след което обаче два пъти вдига температура, която на другия ден изчезва. Ей така просто. Много странен вирус.
За България ли става дума?

И ние имаме от близки и приятели в България информация за масово заразяване.

Общи условия

Активация на акаунт