COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 290
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 240
А сега ще им поставят ли втората доза? Да ги оставят за наказание с една доза, в патова ситуация.

# 12 241
  • София
А сега ще им поставят ли втората доза? Да ги оставят за наказание с една доза, в патова ситуация.

Най-вероятно ще запазят втората доза. Така или иначе са ги ваксинирали, иначе втората доза ще се окаже първа за някои, а на тези някои тепърва трябва да им се отделя от бъдещи доставки... Като са тръгнали, да карат по схема поне, че иначе още по-голямо мазало ще настане.
Не казвам, че е редно, напротив, просто все си мисля, че е най-добре да се следват препоръките на производителя и да следваме схемите, защото и без това хаосът е пълен.

# 12 242
Казината работят ли?
Ако не, значи никой няма право да протестира, там се генерират най-големи загуби.

# 12 243
Не съм против да останат затворени училищта, но всички от 1ви до 12ти клас и през това време да не се отварят заведения, хотели, молове и пазари. Защото да ви кажа моите деца са н ДО вече четвърти месец нон-стоп и никак не е лесно. И двете имат матури тази година, мотивацията след месеци ДО е много ниска. Нека ги тестват всяка седмица, нека носят маски, но толкова време ДО не е работа.

# 12 244
Явно преборихме вируса, щом опряхте до тия глупости.

Моля някой с детенце първи или втори клас дали е ОК детето да ходи на училише с маска в час, защото всички мнения дотук за маски в училище са от хора, които нямат малки деца.

# 12 245

Моля някой с детенце първи или втори клас дали е ОК детето да ходи на училише с маска в час, защото всички мнения дотук за маски в училище са от хора, които нямат малки деца.
Моят син е четвърти клас и сърце не ми дава да го пусна за да стои непрекъснато с маска, отделно че и прозорците са отворени. Сега на ДО госпожата се включва от класната стая с маска, понякога му показва съучениците да ги поздрави, и те били с маски. Еми училище, социализация, хубаво, ама и това не ми харесва ....

# 12 246
  • София

Да ти кажа, няма да е лесно, наясно съм, но от друга страна, в петък госпожата е дала на детето ми нова, еднократна маска, след като е забелязала, че й е паднала ма земята и се готви да си я слага. Колко ли пъти се е случвало, иначе е с 2 маски, които сменя. Но това непрекъснато махане и слагане също не е по-добро. Втори клас.

# 12 247
Във вашето училище с маски ли са в час?
Кутии с маски трябва да има във всяка класна стая, ако ме питат. Нищо пари са.

# 12 248
И аз съм с второкласник и за начален курс съм против маските. За малките маските не са задължителни в час. А има и по-добро решение за тях: можеха да се купят пречистватели за въздух по стаите (за наша сметка). Предложих го в училището ни, но още умуват, много тежка бюрокрация са.
За гимназистката ми съм ок, тя е голяма, ще разбере и свикне. Но и там не съм във възторг и не смятам, че е правилно да се подготвят децата за дълго време на обучение с маски. Трябва да се премахнат час по-скоро, с напредване на ваксинацията. Всичко друго като говорене и нагласа е страшно нездраво, според мен.

# 12 249
  • София
Дъщеря ми е втори клас и съм категорично против ДО. В училище вариантът с маски в коридорите е ок. Дъщеря ми категорично не може от 8.00 до 17.30 с маска. Не мисля, че е и нужно.
Не мисля, че е необходимо повече да стетесираме тези деца. И без това са може би най-големите потърпевши от цялата ситуация.

# 12 250
  • Русе
Трети клас е  детето ми, селско училище. Носи си маската абсолютно правилно. Има 5 броя в чантата, със съответните кутийки. Госпожата е с маска, споделя, че първа в училището ще се ваксинира. За мен не проблем детето ми да стои в час с еднократна маска, аз самата работя в болница, цял ден съм с маска, в момента хирургична, преди Н95, че много болни колеги имахме /не съм медицинско лице/. Аз не съм боледувала, антитела също нямам. За мен лично при нас решение беше едната седмица да са присъствено едната половина, другата седмица , другата половина. Малко на принципа "Хем вълкът сит, хем агнето цяло".

# 12 251
Моят син, когато донесе вируса бяха с маски в общите части. Работеше горе-долу решението, един от последните разболели се в класа беше, последва детенце стоящо пред него, карантинирано заради родител, най-добър приятел му е, сигурно се е завътряло първо при него нещо безсимптомно. Явно е предпазвало това в известна степен от другите паралелки понеже имаше цели други класове карантинирани дълго време преди това. Сега по решение на педагогическия съвет мисля и малките са с маски в час.

# 12 252
  • Русе
Това с маските в час в България ли е? При нас , ако госпожата каже да са с маски, сигурно ще последва публичен линч...

# 12 253
  • В заешката дупка
Според това проучване, публикувано в Nature, затварянето на училищата е посочено като втората най-ефективна мярка по отношение на намаляване на разпространението на инфекцията.

в линка има подробна графика кои са най-ефикасните мерки за намаляване на R-номера
https://www.nature.com/articles/s41562-020-01009-0

Не точно на училищата, а на учебните институции. Няма разграничаванена на ДГ, училища, гимназии, колежи, университети. Възрастовият компонент липсва, което всъщност е ключов въпрос.

А най-добре и всяка страна да може да анализира собствените си данни, защото как се разпространява заразата в уч. заведения зависи и от характерните условия, обстоятелства, противоепидемични мерки конкретно на място. За да се вземат възможно най-адекватни решения, иначе всеки може да си спекулира както му е угодно.

# 12 254
И как не помислихте за учителите! Те трябва да говорят нон стоп с маски! Е, хайде опитайте, само 30 мин! Един учебен час е 45 мин. Часовете са по 6-7 дневно!
Защо журналисти и политици, когато говорят, си махат маските!?
А,  защо, питам?
Е, това е дискриминация!
Към учителското съсловие!

Общи условия

Активация на акаунт