COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 996
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 12 885
  • на пъпа на Златията
Разбира се не може да се обобщава  за една нация , но мисля че чехите  са доста опаки хора. Изобщо не са спазвали мерките според мен. Даже сега прочетох че и те като нас са последни във ваксинирането .
При нас е ясно че го правим по някакви съображения да видим какъв ще е ефекта и тогава да се втурваме  към ваксините , но при тях си мисля че е повечето просто защото не вярват във вируса и го неглижират.И са икономически  ориентирани като по развита държава. Сакън да не изпуснат парите. 

Явно е у нас  е имало хора които са го прекарали през лятото и  тая вълна им се е разминала.
Прави ми впечатление че при нас  вълната  започна сравнително късно след като децата започнаха училище.
Или  поради нетестване ми се струва така. Нали уж  при заразяване  при симптомните , симптомите се проявяват до една седмица? Значи още средата на октомври е трябвало да има бум . 

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/214308-d-r-simidchiev-vse-po … ravyat-s-kovid-19

Д-р Симидчиев с препоръки..

# 12 886
# 12 887
Как се взима проба за антигенен тест? Като PCR ли е? Или е кръвен?

Антигенен - проба от носа
PCR - проба от носа + проба от гърлото
Антитела - венозна кръв или кръв от пръста

# 12 888
Ситуацията с Юарският щам е много притеснителна. Защото там имаме мутация която се разпространява изключително успешно посред лято в южното полукълбо. Вчера са записали най черният си ден в цялата епидемия откъм починали. 755. През юли, зимата в южното полукълбо са имали 1-ва вълна на вируса, но много по лека от сегашната. Сега при чудесно време за ежедневие в у-ща с отворени прозорци, заведения на открито, чудесно време за контакти на открито офиси с отворени прозорци непрекъснато, градски транспорт с непрекъснато отворени прозорци и т.н. и т.н. в момента вируса там е по силен от когато и да било. Което е много притеснително. Там температурите в момента са чудесни в Йоханесбург 25-28 градуса. В Кейптаун същото време. В Претория е малко по топло, 28-30 градуса. Нито е много студено че да се затворят прозорците навсякъде нито пък са непоносими жеги от 40 градуса че пак да се затворят прозорците и надуят климатиците.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 20:01 от Анонимен

# 12 889
Аз също нямам никакви притеснения около ваксината на Астра Зенека и Оксфорд. Но не заслужават похвали за свършеното определено.

Adventurer, как са стигнали до тези 70%,знаеш ли нещо ново? Защото преди обяснението беше, че с половин първа доза, ваксината е 90% ефективна, при пълна 62%, та средно 70%.
После обаче се оказа, че в групата с по-високата ефективност, пробандите са значително по-млади от тези в другата и аз престанах вече да следя сагата.
Явно проучванията в различните страни не отговарят на никакви стандарти...

И явно сега се опитват да обяснят работата с различните интервали, защото това е единственото, в което има логика.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 20:20 от Хеликаза

# 12 890
  • Далечният изток
В края на януари започва масово тестване за COVID-19 на учители

https://nova.bg/news/view/2021/01/13/311418/%D0%B2-%D0%BA%D1%80% … O6-f13rcmhhd6R_DY

# 12 891

https://nova.bg/news/view/2021/01/13/311418/%D0%B2-%D0%BA%D1%80% … O6-f13rcmhhd6R_DY
И??? Малко като отбиване на номер ми е тази мярка. Какво като ги тестват, ако примерно , когато излязат резултатите така или иначе сме в период на нарастване на случаите?

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 22:16 от loska

# 12 892
Аз съществувам нямам никакви притеснения около ваксината на Астра Зенека и Оксфорд. Но не заслужават похвали за свършеното определено.

Adventurer, как са стигнали до тези 70%,знаеш ли нещо ново? Защото преди обяснението беше, че с половин първа доза, ваксината е 90% ефективна, при пълна 62%, та средно 70%.
После обаче се оказа, че в групата с по-високата ефективност, пробандите са значително по-млади от тези в другата и аз престанах вече да следя сагата.
Явно проучванията в различните страни не отговарят на никакви стандарти...

И явно сега се опитват да обяснят работата с различните интервали, защото това е единственото, в което има логика.

Къде четеш обясненията за различните интервали, както и за осредняване на ефективността?

Това, което аз съм чела за интервалите е единствено желанията на политиците тук, но пък учените се противопоставиха.
Одобрена е ваксината с две пълни дози и интервал 28 дни. Ефективност 62%
Всичко друго е или обект на изследване, или спекулация

# 12 893
Ето още една статия обясняваща тъжното положение на България с ваксините:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31043742.html
Хитрата сврака с двата крака. А вчера Тесла питаше дали не е можело като Израел да плащаме двойно...

# 12 894
В този случай мноооого сме я загазили, защото Азия и Латинска Америка се ваксинират с 50,4% ефективна ваксина..... вероятно и Африка

Там явно няма никакъв контрол от китайския производител и всяка от страните участващи в изпитанието си обявява сама някакви проценти, така че това въобще не бих се наел да го коментирам, освен че не се прави така по принцип... но да има и по-изостанали части на света, само че не е добре да са ни извинение още по-малко пък пример за каквото и да било...

Хеликаза, има ги данни от MHRA виж ги, поствах и ги коментирах подробно отдавна, имат данни за интервал от 3 месеца и доста по-висока имуногенност.
https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-o … ccine-astrazeneca

Иначе в различните страни протоколите са били напълно различни, което е довело и до настоящето мазало.

# 12 895
Мутацията вече я има в Унгария, няма пречки скоро да е и в България. Пазете се и оставете шампанското за след няколко месеца.

# 12 896

Пак половинчати работи...

Все едно да отидеш да тестваш в някой завод и да тестваш само началника без работниците.

Защо не се тестват няколко училища в няколко града с все учителите и учениците, за да се види по-точно каква е ситуацията?

# 12 897
Защото може да не е ОК ситуацията, а сега си е супер.

# 12 898
Мутацията вече я има в Унгария, няма пречки скоро да е и в България. Пазете се и оставете шампанското за след няколко месеца.

Отдавна е навсякъде в Европа. Щом е налична в малка Исландия, остров по средата на нищото...

# 12 899

Нещо повече. Ваксинирането масово с полуефективна ваксина(нарочно преувеличавам) е най-бързата писта за появата на immun escape варианти.

В този случай мноооого сме я загазили, защото Азия и Латинска Америка се ваксинират с 50,4% ефективна ваксина..... вероятно и Африка

Там явно няма никакъв контрол от китайския производител и всяка от страните участващи в изпитанието си обявява сама някакви проценти, така че това въобще не бих се наел да го коментирам, освен че не се прави така по принцип... но да има и по-изостанали части на света, само че не е добре да са ни извинение още по-малко пък пример за каквото и да било...

Това, което си цитирал е отговор на нещо различно от коментара ти........ И не става въпрос за изпитания а за одобрена ваксина за масова имунизация....

Общи условия

Активация на акаунт