COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 117 144
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 575
  • В заешката дупка
И при нас днес беше първият ден от 10 септември насам с нито един местен случай. (На границата иначе има открити.) И 1 януари беше така, но не се брои, защото това бе единственият ден, в който тестове не се правеха - беше затворено.

# 13 576
Хеликаза, може ли да коментираш дали след РНК ваксина можеш да се окажеш с положителен антигенен тест?

# 13 577
Според мен не, нали не е жива ваксина.

# 13 578
Е не, за него нали ти бъркат в носа. Може да имаш фалшиви положителен или положителен по друга причина, но не защото ваксината инжектирана в ръката е стигнала до носа.

# 13 579
Не знам колко се е кротнал народа, но доста често ми попадат постове във фейсбук тип "препоръчайте ми зала за частно парти", най често става дума за детски рождени дни. Явно наемането на зали за партита сега е актуално. Та хората с мерки или без си намират начини за празненства, мисля, че е ясно това.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 00:24 от daisy12

# 13 580
Е не, за него нали ти бъркат в носа. Може да имаш фалшиви положителен или положителен по друга причина, но не защото ваксината инжектирана в ръката е стигнала до носа.
Съвсем се обърках Rolling Eyes Има ли значение къде е инжектирана?

# 13 581
  • София
Значи новият щам набира сила, да се готвим за в пъти по- лесно заразяване като отваряме училищата.

# 13 582
233 нови от 4628 теста. 17 починали. 3485 хоспитализирани, 340 в интензивното.

# 13 583
Ох, 5% новозаразени, ми ние стигнахме летните нива.
Явно новият щам набира сила някъде другаде засега.

# 13 584
Не знам какъв спад има, но чух точно днес от познат за приети в болница негови близки през последните няколко дни. Скоро не се беше случвало да разбирам за болни от познати, но това само показва, че не трябва да се успояваме толкова със статистиката.

# 13 585
  • Пловдив
Този нов щам явно при нас ще дойде или е дошъл по-късно и затова още не се е разпространил много или поне така изглежда. Но като виждаме как вече се разпространява в други страни и как хората наоколо се събират и не се притесняват да си ходят по гости, според мен много бързо този щам ще започне да избухва. Затишие пред буря.

# 13 586
Скрит текст:
Не знам какъв спад има, но чух точно днес от познат за приети в болница негови близки през последните няколко дни. Скоро не се беше случвало да разбирам за болни от познати, но това само показва, че не трябва да се успояваме толкова със статистиката.

Да не се очаква случайно съвсем да няма болни? Има си, ще продължава да има, сигурно ще има и нова вълна, въпросът е, че с нищо и никаквите ни мерки се справяме по-добре от доста страни. И този факт много ме радва.

# 13 587
Този нов щам явно при нас ще дойде или е дошъл по-късно и затова още не се е разпространил. Но като виждаме как вече се разпространява в други страни и как хората наоколо се събират и не се притесняват да си ходят по гости, според мен много бързо този щам ще започне да избухва. Затишие пред буря.
Точно така. Затишие пред буря си е и според мен. Още сме на опашката на следващата вълна. Привидно хората се поупокоиха, понеглижират се мерки, още малко и ще има поразпускане - та ще видим развитието занапред на нещата.

# 13 588
Можем да кажем със сигурност, че ако тестването, контактното проследяване и карантината работеха и се спазваха по-добре, щяхме да имаме много по-малко случаи. Или и това вече се оспорва, не бих се учудила. Очаквам скоро да започне да се отрича и микробната теория за болестите.

Разбира се, че тестване, проследяване, карантина е мярката.
Обаче хората сме своенравни и не се подчиняваме.
Там където законите позволяват следене на хора и насилствена изолация - работи.
Обаче там където закона не дава такива права и се разчита на самоизолация и доброволно посочване на контакти - виждаме резултата.

# 13 589
Лоши новини от Манау, където се предполага, че до 76% от населението се е срещало с вируса. Там населението е младо. Освен, че има много реинфекции, смъртността е по-висока. При тях се разпространява южноамериканския щам, за който се предполага, че е резистентен към създадените антитела и е с два пъти по-еисока смъртност. Разпространява се и много по-лесно.
https://science.sciencemag.org/content/371/6526/288?fbclid=IwAR3 … yqVrfdHkPfffD6Qdo

Общи условия

Активация на акаунт