COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 274
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 840
Бояна,

те не го говорят в смисъл на обсъждане, а директно го обявяват. Тоест изборната администрация ще се ваксинира по спешност. С предимство пред явно всички останали. Говорим за над 100 000 човека, или 200 000 в дози.

# 18 841
  • София
Бояна,

те не го говорят в смисъл на обсъждане, а директно го обявяват. Тоест изборната администрация ще се ваксинира по спешност. С предимство пред явно всички останали. Говорим за над 100 000 човека, или 200 000 в дози.
Готова съм да се обзаложа, че няма да ваксинират и 2000, но да видим. На думи вече трябваше да ваксинират по 100 000 души на ден, ако не ни пречеха капитализЪма и 4-те годишни времена.

# 18 842
  • София
Да знаете, комуникационната политика май я подцених!Веднъж ни показаха как някакви общинари се включиха във ваксинирането, за да не се хвърлят неизползваните дози от списъка. Сега сто хиляди човека в избирателните секции ще трябва да се ваксинират с предимство. Комуникационната политика е като във вица - кажи, че нещо е с връзки, и всички ще го поискат.

# 18 843
  • София
И, ако от тия 100 хиляди човека половината не искат да се ваксинират (ваксинацията е доброволна), какво се случва, ще им търсят заместници или напразно са бавели процеса?

# 18 844
Moже да се окаже правилна стратегията на британците да се сложат максимално първи дози отколкото да се спазва точно срока за втора доза. Да се обхване по-голяма част от населението с една доза за да може да се постигне някаква защита на повече хора. Това изглежда смислено в контекста, че вирусът мутира и в даден момент може да се окаже, че съществуващите ваксини няма да са достатъчно ефикасни срещу новите мутанти.

# 18 845
  • Бургас
ако първата доза  не дава почти никаква защита, по-добре е 10% да имат и първа, и втора  доза, отколкото 20% - само първа, дето ще е на вятъра

# 18 846
Твърди се че дава минимум 50% защита а според други данни до към 80% ... просто няма кличнини данни защото тестове не са правени както е по изискванията за одобрение на ваксините. JJ e една доза и казаха, че нарочно не са искали да е на 2 дози за да е по-лесно, сега ще правят тестове и с 2 дози.

# 18 847
  • София
ако първата доза  не дава почти никаква защита, по-добре е 10% да имат и първа, и втора  доза, отколкото 20% - само първа, дето ще е на вятъра
Напротив, първата доза дава сериозната като процент защита, втората трупа още малко проценти, но удължава времетраенето на имунитета. Уж. За Астра-Зенека пък специално производителите казаха, че втората доза може да бъде поставена не по-рано от 4 седмици от първата, и не по-късно от 3 месеца.....

# 18 848
Здравейте,малко по-встрани,но някой може ли да ми припомни ,защото страниците са много и се изгубих какво съм чела...Ваксините на Файзер и Модерна имаха по спомен противопоказния за хора с проблеми с кръвосъсирването...Какво точно са имали предвид?Срещнах ЛЛ и като ми изнесе една лекция,че се имало предвид че повече може да кърви мястото на убождането???!!!!Искаше да запиша родителите ми до 15-ти, че после нямало да има за тях.А баща ми е с 1 бъбрек и клапа на аортата и съответно е на Синтром.Нахока ме,че освен кратката характеристика на ваксините друго не трябвало да се чете и направо ме изгледа зверки като казах,че не искам АЗ за мен Simple Smile))))./ аз и не влизам в никоя от групите,за които записва/.За нея всичките били чудесни ваксини с еднакъв ефект.

# 18 849
  • София
Точно това, което ви е казал ЛЛ се има предвид.
При някои хора незначителни рани/убождания могат да предизвикат продължително кървене именно заради проблема със съсирването на крвъта. За останалите въпроси относно състоянието на баща ви-с лекар обсъдете, не тук.

Отдавна говорим, че скоро едва ли ще имаме възможност за избор на ваксина. То ваксини няма - вие избирате.

# 18 850
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз не съм чувала за такова нещо за кръвосъсирането, точно от тези две ваксини.

# 18 851
Процентът на желаещите да си направят имунизация срещу COVID-19 е между 5 и 10, съобщи председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в "Тази сутрин". По неговите думи в последно време има засилване на интереса, но все още много малко хора искат да се ваксинират. Лично при него от 1000 пациенти само 81 са пожелали да се имунизират, което прави 8%.
„Някои колеги правят списъци, други не правят, казват, че ги помнят, защото желаещите са много малко. Не сме задължени да правим списъци“, каза д-р Миндов.

от ТУК
Евала на докторите, дето помнят всеки от пациентите си, изразил желание да се ваксинира. Само на мен ли това ми звучи крайно безотговорно? Разбира се, че не са 5-10% желаещите да се ваксинират - това просто не е вярно. Вярното е май това, че на ЛЛ не им се занимава с масовата ваксинация, даже и срещу 10-те лева за поставяне.
Според мен държавата трябва спешно да се задейства и да организира нещата централизирано, вместо да прехвърля това на явно незаинтересованите ЛЛ. Защото сега ваксини все още няма, но след някое време ще пристигнат, надявам се, и ще трябва да се ваксинират спешно хиляди човека на ден. Каква е организацията за това? Май никаква...
Много ЛЛ не искат да поставят ваксини, защото ако му направи пациента една остра алергична реакция и да не дава господ да се случи нещо, ще има ама ауу, ама как, ама търсене на отговорност, ама съдебно разследване... Хората срещу цели болници и отделения водят дела, а какво остава за един ЛЛ.  Да не говорим пък ако някой случайно получи инфаркт точно по време на ваксинацията.
Ами и аз да съм, и аз няма да искам да си усложнявам живота.

# 18 852
Да ви държа в течение и да се похваля Relaxed Малкият син вече четвърти ден е на учлище с два теста седмично - няма нито един позитивен тест от 183 направени. Големият е вече втори ден след тест в училище - не са ни информирали за карантина - значи нито едно от децата в следобедната група, столовата или неговия клас е положително. Ако възрастните не объркат нещата, се очертава още една приятна седмица в училище.

Официална статистика: направени в училище тестове 470.000; положителни на деца 123, положителни на учители 75!

# 18 853
  • София
Това ме подсети, че назад бях писала как редица хора около мен искат точно Астра Зенека, а пък някой пита защо, след като тя била скапана...
Предупреждавам, че мненията са изцяло ЕЖК и са на един лекар и двама БАН-служители, които са офталмолози.
1. Мнението на лекаря - това е ваксина, направена по начин, познат от години. Това вдъхва доверие на фона на новите иРНК ваксини. Гарантирало добър имунен отговор, особено на клетъчно ниво. Била много добра за хора с автоимунни заболявания.
2. Мнението на БАН - припокрива се горе-долу с това. Освен това Зенека не давала никакви странични реакции по тяхно мнение и била направо все едно си биеш витамини венозно.
Meждувременно Зенека кешира - https://news.bg/world/astrazeneca-udvoi-chistata-pechalba-prez-2020-g.html

# 18 854
Точно това, което ви е казал ЛЛ се има предвид.
При някои хора незначителни рани/убождания могат да предизвикат продължително кървене именно заради проблема със съсирването на крвъта. За останалите въпроси относно състоянието на баща ви-с лекар обсъдете, не тук.

Отдавна говорим, че скоро едва ли ще имаме възможност за избор на ваксина. То ваксини няма - вие избирате.
За това питах...,но все си мисля,че друго се имаше предвид..може и да съм се заблудила.А иначе,нямах предвид тук да получа съвет за неговото състояние /явно грешно съм се изразила/само имах предвид,че е на антикоагуланти. Simple Smile
Иначе знам,че няма ваксини и нищо не избирам докато стигне до мен реда сигурно догодина ще е Simple Smile...тогава пък може и да се избира Simple Smile знае ли се ....Казх го само като мнение на ЛЛ относно ваксините-за нея всики били с еднаква ефективност и резултат.

Общи условия

Активация на акаунт