COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 154
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 915
  • в страната на чудесата
Аз също не съм съгласна с масов антигенен тест. Сестрите в училище трябва да тестват всички при наличие на симптоми, на болни, на съмнителни.
Масов тест веднъж годишно е израз на организационна немощ.
Тестването масово има смисъл за антитела в сероепидемиологични проучвания.
И не разбирам защо мотивирани мнения в една или друга посока се отъждествява с блато? А липсата на стратегия не е блато?
Освен липсата на медицински смисъл, тестове на учениците няма и житейски смисъл - всичко работи, хотелите се пукат по шееовете, в моловете се вият опашки, но вас децата ви завличат в блатото Simple Smile

# 18 916
Защото децата са най-леко каращите го, за щастие. Но го разпространяват.
Защо в чужбина започнаха да ги тестват?

# 18 917
  • в страната на чудесата
Първата част от поста ти не мотивира масови тестове, а втората не може да бъде аргумент.
В нито един момент броят на карантинираните не показва реална ограничителна дейност. Тестове на здрави хора, без никакви организационни дейности, не е нищо друго освен популистки трикове към отделни части от населението.
Бих разсъждавала различно при стратегия за отваряне на училищата. Но в настоящата ситуация е отбиване на номер.

# 18 918
Тестове на здрави хора, без никакви организационни дейности, не е нищо друго освен популистки трикове към отделни части от населението.
Може да е И нещо друго - усвояване на едни пари. Би могло да е и изследване, което всички ние финансираме вместо поръчителя, ако администрацията ни не беше толкова некадърна...

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 07:43 от Ezhko

# 18 919
За съжаление това с “децата са най-леко каращи” вече е доказана измислица, особено при новите щамове.
Това, че не бил един клас не означава всички класове. Сами правите изказванията ви да олекват. Какво си мислим - мислим си, че както има класове, които спазват, така и такива, които не. Баш гимназистите още са си вкъщи. Само напомням.
И аз съм против тестванато на учениците. Против съм, защото, като най-лесен таргет те си го отнесоха най-много. Значи да ги тестват тях, докато фитнеси и заведения са пълни, а ще отварят и баровете - не. Колко точно може да ме зарази дете, което не коиха и не кашля? Да не ги целувам по устите непрекъснато?!
И още нещо за учениците - малката ми дъщеря е седми клас, върнаха ги в училище и сега ги изпитват, като ненормални. В един ден има над три теста, като едновременно с това прави и изпити за предстоящото НВО. Кога им предадоха материал не знам, втория сток едва започна, но изпитват, като невиждали. Ами не, цяла седмица с по няколко теста на ден не е нормално. Образованието ни е на дъното, а ДО направо го задмина. Ще отмине вируса и ще пишете за това колко неграмотна е днешната младеж със същия патос, с който пишете как децата ви убиват.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 09:07 от Iseis

# 18 920
Според мен тестване само при симптоми е достатъчно за да даде резултат, нали така се карантинира целия клас и се намалява предаването в класа и оттам по веригата.
Но аз като родител не съм съгласна училището или някой друг да тества по своя инициатива и с избран от него метод със съгласие по принцип.
Мисля че ще има по-малка съпротива от страна на родителите, ако са осигурени по-нетравмиращи тестове като тези със слюнка например и те да са достъпни и евтини (даже по възможност безплатни), за да може всеки родител да има достъп максимално рано. Трябва да се осигурят тестове и родителят при неразположение на детето посещавайки ЛЛ да има достъп до тях.
Това да се питат родителите съгласни ли са да тестват децата им по принцип е неправилно. Не бих приела някой в училище да ходи и да тества когато и с каквото си реши.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 07:44 от Sparkles

# 18 921
  • на пъпа на Златията
Първата част от поста ти не мотивира масови тестове, а втората не може да бъде аргумент.
В нито един момент броят на карантинираните не показва реална ограничителна дейност. Тестове на здрави хора, без никакви организационни дейности, не е нищо друго освен популистки трикове към отделни части от населението.
Бих разсъждавала различно при стратегия за отваряне на училищата. Но в настоящата ситуация е отбиване на номер.

Ако живееш например в Австрия  какво ще правиш??Всяка седмица тест - щеш не ,  щеш?

# 18 922
От мен още едно училище в което само двама души в класа носят маски.. Освен това класната стая ( сграда, паметник на културата) е толкова малка, че чиновете са съединени.  Няма дистанция. За да минеш навътре минаваш през всички деца. Добре че останаха още три учебни дена, без днес.

Освен това бяха в карантина в средата  на октомври. Така и не разбрахме кое дете е дало положителен писиар, но преди това бяха на училище целия клас, без отсъстващи. В деня, когато обявиха карантината никой не се е оплаквал от неразположение. Освен това ги поставиха в карантина от сряда  , болното дете е било според РЗИ  карантинирано от понеделник, а те си бяха на училище целият клас и пон и вт и сряда. Сряда вечерта в школо пръкна инфо че са карантинирани за десет дена. Така и не разбрахме защо стана така че карантинирани сме били на училище и положителното дете и то. Предполагам детето е било болно безсимптомно. Някой от родителите е имал симптоми и са се тества ли. Така са открили.
То децата ок, ама учителите не го караха безсимптомно, половин месец преди да ни пуснат в ДО, имахме тука има тука нема часове. Имаше и друго лоши неща със семействата на учителите. За тях е жалко.

# 18 923
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Още за ваксинационния "провал" на Израел.

В двете групи при които ваксинираните са най-голям процент (над 60 годишни) има забележим спад в случаите, докато в другите групи дори има налице покачване. При групите до 60 годишни ваксинирането е под 20%.

От цялата работа продължавам да недоумявам защо е тази продължаваща координирана атака срещу ваксините в България - при това на най-високо ниво, да не кажа държавно.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 08:00 от idoru

# 18 924
Имам предвид регулярно тестване при присъствено обучение.
Нали това се пита в анкетата, или не съм разбрала?

# 18 925
  • в страната на чудесата
Рорик, аз не живея в в Австрия и този аргумент е смешен. Ако живеех в Австрия, щях да имам позиция, съответна на ситуацията ми.
В този ред на мисли, мога да попитам и аз - защо не отидете в Австрия Simple Smile Simple Smile като толкова ви харесва?

Имам предвид регулярно тестване при присъствено обучение.
Нали това се пита в анкетата, или не съм разбрала?
В изпратената анкета не се пита за регулярно тестване.
А в твоята анкета, Дева?
Или ти нямаш деца в училищна възраст?

# 18 926
За съжаление това с “децата са най-леко каращи” вече е доказана измислица, особено при новите щамове.
Това, че не бил един клас не означава всички класове. Сами правите изказванията ви да олекват. Какво си мислим - мислим си, че както има класове, които спазват, така и такива, които не. Баш гимназистите още са си вкъщи. Само напомням.
И аз съм против тестванато на учениците. Против съм, защото, като най-лесен таргет те си го отнесоха най-много. Значи да ги тестват тях, докато фитнеси и заведения са пълни, а ще отварят и баровете - не. Колко точно може да ме зарази дете, което не коиха и не кашля? Да не ги целувам по устите непрекъснато?!
И още нещо за учениците - малката ми дъщеря е седми клас, върнаха ги в училище и сега ги изпитват, като ненормални. В един ден има над три теста, като едновременно с това прави и изпити за предстоящото НВО. Кога им предадоха материал не знам, втория сток едва започна, но изпитват, като невиждали. Ами не, цяла седмица с по няколко теста на ден не е нормално. Образованието ни е на дъното, а ДО направо го задмина. Ще отмине вируса и ше пишете за това колко неграмотна е днешната младеж със същия патос, с който пишете как децата ви убиват.

8 и 12 клас не са ли баш гимназисти? Във всяка гимназия има и 8 и 12 клас, само напомням. Този пропуск прави изказването Ви некомпетентно. И не  само в един клас са без маски. Това е само пример просто. Това че  твърдите ,че е само един клас не го прави вярно.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 07:54 от loska

# 18 927
... Само не започвайте с твърдението за безсимптомно боледуване, защото това просто е поредният лов на вещици.
Не,  разбира се, че няма безсимптомни носители на вируса, които пренасят зараза,  всичко е глобална конспирация с цел да мъчат невинни хора.
Тук пак се връщаме на многото неизвестни около вируса и на големия въпрос, кога, дали и кои безсимптимни позитивират тест.

Давам и аз скорошен казус. Мъж прекарва 2 по половин-един час затворен в кола с жена плюс още 1 час на открито в събота. В понеделник жената съобщава, че е положителна. Вторник мъжът се тества - отрицателен. Приятелката му, която не е контактна, в сряда дава положителен. Той прави 2ри тест в четвъртък - отново отрицателен. Той ли е преносителят се пита в задачата.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 08:49 от evenfall

# 18 928
  • София
Още за ваксинационния провал на Израел.

В двете групи при които ваксинираните са най-голям процент (над 60 годишни) има забележим спад в случаите, докато в другите групи дори има налице покачване. При групите до 60 годишни ваксинирането е под 20%.

От цялата работа продължавам да недоумявам защо е тази продължаваща координирана атака срещу ваксините в България - при това на най-високо ниво, да не кажа държавно.
Idоru, защо провал, не мога да отворя линка през тел? Те наистина могат до 2 месеца да приключат с ваксинацията, кое е провал....

# 18 929
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Бъзикам се с новините по българските "журналистически" сайтове - нали онзи ден някой беше пуснал статия с гръмкото заглавие, че ситуацията била парадоксална - хем ваксинират, хем имало скок на заразените. А бях мяркал и новини в които си пишеха точно за "провал".

ПП - Сложих го в кавички както трябваше от самото начало, съжалявам че не съобразих.

Общи условия

Активация на акаунт