COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 160
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 945
  • София
друго, което започнаха да си позволяват отново в училищата, е да събират по 2 паралелки за общ час по физическо в салона. нещо, което още от началото на учебната година се каза, че няма да се допуска. а сега точно в най-студеното време, ние ще играем волейбол в салона 52 деца едновременно....

# 18 946
Ох, Билла в нашия град ми е квартален магазин и всички касиер са с маски. Охраната следи да не се влиза без такава, ами спазва се. Веднъж правих забележка за липса на дистанция на жената след мен, беше се на вряла в мен буквално.

# 18 947
  • Стара Загора
Кой е казал, че няма да се допуска  събирането на два класа. Всичко беше препоръчително и ако е възможно. Не съм питала за физическото, обичайно караха само веднъж седмично час в салона. Другите часове в стаята. За сип (фуч или иуч  все ги бъркам) си ги събират при нас от няколко класа Sad

# 18 948
Кой е казал, че няма да се допуска  събирането на два класа. Всичко беше препоръчително и ако е възможно. Не съм питала за физическото, обичайно караха само веднъж седмично час в салона. Другите часове в стаята. За сип (фуч или иуч  все ги бъркам) си ги събират при нас от няколко класа Sad
Честно, ще ги по бъркам тия, до МОН ще пиша ако трябва.

# 18 949
  • София
В училището в което учи сина ми/7клас/се носеха маски от всички само през първите 2,3 дни. Сега повечето деца и учители са без! 🙄
А вие попитахте ли защо не спазват мерките и дават лош пример? Щом на едно място се спазва стриктно, значи може навсякъде.
Моето дете носи маска през цялото време! Кой да попитам? Учители не срещам, той сам ходи на училище.

# 18 950
Още за ваксинационния "провал" на Израел.

В двете групи при които ваксинираните са най-голям процент (над 60 годишни) има забележим спад в случаите, докато в другите групи дори има налице покачване. При групите до 60 годишни ваксинирането е под 20%.

От цялата работа продължавам да недоумявам защо е тази продължаваща координирана атака срещу ваксините в България - при това на най-високо ниво, да не кажа държавно.
Не съм чела статията.
При тежък локдаун като в Израел, аз намирам за логично случаите сред неактивното население да спадат по-бързо, отколкото при активното население, което все пак ходи на работа и няма как да избегне контактите свързани с това. Въпросът е, че те вече са достигнали такива проценти на покритие с ваксините плюс изкаралите вируса, че спад в предаването за цялото общество трябваше да се наблюдава или т.нар. стаден имунитет, за който се говореше че  значително ще се забави предаването дори при достигнати 20-30 процента. Надявам се скоро да започнат стръмно да падат и да се усети ефекта от ваксините, но това само показва, че не става бързо и да си правим сметката ние, с нашата скорост след колко месеци или години ще имаме ефект.

# 18 951
За съжаление това с “децата са най-леко каращи” вече е доказана измислица, особено при новите щамове.
Това, че не бил един клас не означава всички класове. Сами правите изказванията ви да олекват. Какво си мислим - мислим си, че както има класове, които спазват, така и такива, които не. Баш гимназистите още са си вкъщи. Само напомням.
И аз съм против тестванато на учениците. Против съм, защото, като най-лесен таргет те си го отнесоха най-много. Значи да ги тестват тях, докато фитнеси и заведения са пълни, а ще отварят и баровете - не. Колко точно може да ме зарази дете, което не коиха и не кашля? Да не ги целувам по устите непрекъснато?!
И още нещо за учениците - малката ми дъщеря е седми клас, върнаха ги в училище и сега ги изпитват, като ненормални. В един ден има над три теста, като едновременно с това прави и изпити за предстоящото НВО. Кога им предадоха материал не знам, втория сток едва започна, но изпитват, като невиждали. Ами не, цяла седмица с по няколко теста на ден не е нормално. Образованието ни е на дъното, а ДО направо го задмина. Ще отмине вируса и ше пишете за това колко неграмотна е днешната младеж със същия патос, с който пишете как децата ви убиват.

8 и 12 клас не са ли баш гимназисти? Във всяка гимназия има и 8 и 12 клас, само напомням. Този пропуск прави изказването Ви некомпетентно. И не  само в един клас са без маски. Това е само пример просто. Това че  твърдите ,че е само един клас не го прави вярно.
А 9,10,11 какво са? Те са вкъщи. Имам деца в 7ми и 10ти клас в различни училища, а майка ми е учител. Позволете и на другите да имат поглед над това, което са случва в училищата. Не знам за какъв един клас говоря. Гледам много хора не правят разлика между цял клас и цяло училище. Говори се на килограм. Все едно аз, като видя в автобуса някой без маска да кажа, че целия автобус е без - ами не, не е.

# 18 952
  • Tsingtao-Hsishuang Panna

Там е работата, че активните групи са ваксинирани доста слабо - покритието там тепърва трябва да се увеличава за да се види дали ще има ефект. Има и друг момент - ако и там е плъзнал някой от новите щамове на който ваксините действат по-слабо, ефектът ще е значително по-слаб. Като цяло май целия свят гледа какво се случва там и чака.

Нас мисля направо можем да ни отпишем... Нито желание да се ваксинираме има, нито възможност, нито капацитет да се промени нещо от страна на управляващите от които зависи това.

# 18 953
  • на пистата
Една седмица присъствено и моете дете се тръшна, от сутринта повръща и го боли глава.Обадих се на класния,още 4 деца отсъствали днес понеже са болни.

# 18 954
Между другото, цитираната медия с "Израелския провал" не беше българска, потребителката беше превела една част от материала. Както и да е, Израел тепърва ще показва какво постигна с тази ваксинация. Иначе в България си се вихри наистина стабилна анти-ваксинационна кампания, няма какво да си кривим душата - умрели бебета, чиприани хора, ваксините няма да помогнат...
Иначе невъзприемчивост към вируса и различното му изкарване при хора с разнообразен здравословен статут не са нещо ново. Няма нужда да се учудваме всеки път на подобни новини.
Антиваксърската кампания тече в пълна сила. Попаднах на тази графика според автора само за една седмица
от 30 януари 2021 г. до 6 февруари 2021 г.
броят на пострадалите или починали,
след приемане на ваксината за мРНК covid на Pfizer BioNTech в Италия,
се е увеличил с 5932 души.
Тоест, броят уж нараствал с почти хиляда всеки ден. Отдолу е лепнал източник: EMA. Аз питам а с ковид колко души починаха? Явно е изгодно на някои да виждат само това, което им изнася. Аз не знам да има доказателства за починали в следствие на поставена ваксина.  

# 18 955
Да, на българите все някой друг им е виновен.
Снощи по БТВ правеха обобщения на нагласите за тестването на учениците в училищата.
И ооо изненада.
Нищо общо с нагласите на десетината активни бг мами тук.
От 76.67% участващи в допитванията родители
85.35% са против тестването на децата им и 14.65% са ЗА

https://btvnovinite.bg/bulgaria/nad-85-ot-anketiranite-roditeli- … -za-covid-19.html

# 18 956
Лошото е, че варианти, които избягват имунитета няма нужда да влизат отвън, могат да възникват и вътре, ето във Великобритания вече имат 2 такива, които са вариации на "британския вариант". Ако му позволим да живурка дори по периферията, рано или късно ще се отсяват варианти, които ще избягват нашите ваксини и затова сега говорят за годишни ваксинации, бустъри и т.н. но това е направо логистичен кошмар, особено за България, пък и с две дози...

# 18 957
Една седмица присъствено и моете дете се тръшна, от сутринта повръща и го боли глава.Обадих се на класния,още 4 деца отсъствали днес понеже са болни.
Ето пример за един клас в който е хубаво да се направи масово тестване. Недоумявам как родителите не ги е грижа да опитаме да създадем по-безопасна среда за децата си. Затова моите деца са на обучение в електронна среда, но ако имаше мерки в училищата щеше да е друго...

# 18 958
Ето пример за един клас в който е хубаво да се направи масово тестване. Недоумявам как родителите не ги е грижа да опитаме да създадем по-безопасна среда за децата си. Затова моите деца са на обучение в електронна среда, но ако имаше мерки в училищата щеше да е друго...
Чувам, че има такъв вирус. Но наистина при такава ситуация си трябва тестване на целия клас. Но сакън родителите не дават...

# 18 959

В класа на детето шест деца не са на училище. На три от тях родителите са с положителен ПСР тест. Класната и още две учителки, които им преподават са в болничен. Маски в клас не се носят, в коридорите уж са задължителни, но никой не контролира. Охраната също е с маска под брадата.   Класове се смесват по време на занималнята.
Разговори и имейли не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт