COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 671
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 005
Според мен най добрите температури за разпространението на вируса са около 10-15 градуса, защото и хората се отпускат и започват повече събирания и уж само разходки, да се видим за малко с хора които не сме виждали отдавна и подобни. Октомври , ноември бяха такива месеци.
Бургас днес вече са минали 230 на сто хиляди и щели да завишават контрола.
За мен десетината дни студено време , ще имат за нас положително въздействие и могат да намалят рязкото увеличение на случаите следващите две седмици.

# 19 006
  • ВАРНА
Вече в аптечната мрежа след одобрение....

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9506078

# 19 007
  • Буркина Фасо
Минавам да докладвам за реакцията след ваксиниране с ваксината на АЗ - температура около 38 градуса, втрисане и силно главоболие същата нощ след поставянето на първата доза. Днес вече е по-добре. Температура няма, все още леко главоболие и лека отпадналост.
мен ми е чудно ако сега отиде да се тества с ПСР тест какво се случва ?
ако го изкарат положителен и ето ти още 2 седмици почивка Smiley

# 19 008
  • София
Още за масовото ваксиниране при ЛЛ - според в."Сега":
В момента личните лекари правят списъци с хората, които не попадат в първите три етапа на ваксинацията, но искат да се включат. Именно с тях -  в кабинетите на джипитата, до около 5 март ще стартира т.нар. масово ваксиниране. Но списъците са почти празни, някои практики директно регистрират нулев интерес. Имената на желаещите трябва да бъдат предадени в съответната РЗИ до понеделник, тоест положението надали ще се промени драстично в следващите дни. Все пак списъците не са окончателни и ще могат да се допълват постоянно. Почти всички джипита, с които "Сега" успя да се свърже, не бяха наясно как точно ще бъде организирана ваксинацията. От здравно министерство също не дават конкретни отговори и прибягват до общи приказки по конкретни въпроси, свързани с реда, по който ще се извършват ваксинациите при джипитата.
Още няма детайли и около готвената платформа за онлайн регистрация за ваксинирането, от която се очаква да подобри организацията в големите градове и да даде възможност за избор на ваксина и място на ваксинация. Докато платформата не стане активна, остава алгоритъмът позвъняване на личен лекар.
от ТУК
Без претенции за обобщения - мой близък (70+) онзи ден в мое присъствие се обади, за пореден път, на своя ЛЛ да пита за списъците за ваксиниране и беше отпратен с обяснението "Няма ваксини, няма списъци, нищо не е ясно."
Та трябвало било до есента да достигнем 70% ваксинирани сред възрастното население на ЕС - такава била задачата. И как точно ще стане това у нас?

# 19 009
Доста неприятна, болезнена, кръвоизливи....
Мене значи досега изобщо не са ме тествали.

Само, че това, че при теб не е било болезнено, а само неприятно, а даже и неприятно може да не е било, не значи, че при дете с по-малки размери на всичко, през което минава клечката, е същото. И при мен тестването е графата неприятно, но поносимо, но при дъщеря ми вече за не знам кой път пиша, беше доста болезнено. Ама имаше симптоми и през лятото, и сега ноември, та се наложи да изтърпи. При наличие на антитела обаче и за тоя, дето клати гората, и без да знам къде и кой ще я тества, и без да ходи все още на училище, няма да търпи щом ме питат.

# 19 010
Мотаенето ни е в кръвта, макар че е преодолимо. Вие мислете какво ще правим масата, дето не ще да се ваксинира...
Оставяме ги да решават за себе си. Когато уязвимите групи са защитени от тежко протичане с ваксина, тези които не искат да се ваксинират постепенно ще размислят.
Колкото повече хора се ваксинират, толкова повече хората ще се убеждават, че ваксината е безопасна. Ще остане, разбира се, една група, която не може да бъде убедена по никакъв начин.
Тук вече ще се види дали сме или не сме демокрация. Не само България, но целият запад.

Стига да няма натиск над здравната система, не би трябвало да е проблем, че има неваксинирани. Въпросът е със частните бизнеси, които също имат демократични права. Ще бъде ли дискриминация да откажат услуга на неваксинирани? А не е ли нарушение на закона за защита на личните данни да се създават паспорти със медицинска информация? Кой би имал право да изисква такава информация?

Едно е ясно. Държавите трябва да задържат посоката на не-задължителност за ваксината.

# 19 011
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Едно е ясно. Държавите трябва да задържат посоката на не-задължителност за ваксината.

Само с това не съм съгласна.
За мен, трябваше отдавна да стане задължителна. Щом разбрахме, че я има
Иначе всички пари и ресурси вложени за производство и всичката смъртност от Ковид, отива напразно... някак беше неизбежно до ваксината, но днес

Остави пациентите, лекарите, които умряха. Те нямат избор, когато се сблъскват с някой решил да не се ваксинира

# 19 012
  • София

Няма как да тръгнат в друга посока, защото няма достатъчно ваксини. У нас, пък, да не говорим.

По-назад някой писа за странични ефекти от АЗ – точно така са описани и в листовката и последните данни, доста хора имат грипоподобни симптоми. Около мен доста хора – лекари и учители – вече минаха през Файзер и освен болка в рамото нямат други оплаквания. Същото и от Модерна, но там познавам само 1, но като цяло не са докладвани други реакции, поне не често.

# 19 013
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е заради различния тип ваксина.

От Фазерската няма как да имаш реакция, като температура или др. тъй като не съдъжа вирус, Астра Зенека и Спуник, ще предизвикват такъв симптом, но лек

# 19 014
  • Буркина Фасо

Само с това не съм съгласна.
За мен, трябваше отдавна да стане задължителна.
Щом разбрахме, че я има
Иначе всички пари и ресурси вложени за производство и всичката смъртност от Ковид, отива напразно... някак беше неизбежно до ваксината, но днес

Остави пациентите, лекарите, които умряха. Те нямат избор, когато се сблъскват с някой решил да не се ваксинира
само допреди година много родители не ваксинираха децата си по имунизационен паспорт.
и това се приемаше за нормално, въпреки че някои позабравени болести се завърнаха.
сега същите реват за масова ваксинация с/у короната. познавам такава.  е, нека си изпълни задълженията
по предишните ваксини и тогава да реве за сегашните.  аз съм против сегашните докато не се ваксинират за
предишните.

# 19 015
Защо да не е задължителна, Неко?

# 19 016
  • София
Някой назад нещо беше недоволен от смисъла на ваксината за това защо като хората били ваксинирани, разпространението продължавало. Никой не е казал, че ваксините спират разпространението. През цялото време производителите твърдяха, че намаляват тежкото боледуване от вируса. Това е различно от спиране на заразяването или че ваксинираният не може да се зарази.

# 19 017
Сега четох  интервю на съпругата на Димо от P.I.F. -  впечатлиха ме няколко неща :"Половинката на музиканта увери, че медицинските грижи, които били положени за Димо, са били на ниво, но е било невъзможно музикантът да бъде спасен заради голямото количество вирус в организма му." и още "Бубе, можеш ли да си представиш, че има хора, които не вярват, че го има този вирус?" - този въпрос задал вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов на жена си Любомира при последната им среща в реанимацията на болницата, малко преди той да загуби битката с COVID-19."

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 14:19 от daisy12

# 19 018
Ами това е защото като при груповия имунитет някои хора се надяват да не се ваксинират, а ваксинираните около тях да ги пазят. Доколкото разбирам обаче тази стратегия не работи.

# 19 019
За мен, трябваше отдавна да стане задължителна. Щом разбрахме, че я има
Много по-лесно от това, да е задължителна ваксината, която така или иначе няма как да стане, докато няма почти излишък от нея.... е да бяха направили задължително карантинирането като едно време - ако ще и с лепенка на вратата на съотвения дом или там човек или как да е. Да се знае кой кой е и ако той не пази хората, хората да се пазят известно време от него.... Като всички крият от всички и се изпозаразяваме безсимптомно, къде е изобщо смисъла в цялата гимнастика с ваксините...
То нищо не се прави за най-елементарната и то безплатна превенция, сега давай да правим задължително нещо, което нито е 100% сигурно, нито е 100% достъпно...

Общи условия

Активация на акаунт