COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 821
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 975
  • Пловдив
Относно маските, не знам как да очаквам децата да ги носят, като на работа половината колежки не го правят. Някои и не проветряват. Няколко пъти правих коментар, ефект само за момента. А работя във ВУЗ. От 16 човека в отдела, само 4 ще се ваксинираме. Основно ние сме и тези дето спазваме правилата за маски и дистанция.

# 18 976
  • София
Всички са без маски и в нашето училище. Няма как деца на по 10 години да стоят по цял ден с маски и който казва, че това се случва, лъже най- нагло.

За това трябват тестове или ДО, но с маски по цял ден е нереално да се очаква.
Тя ще е пълна с трохи, сополи и омазана с шоколад най- малко

Могат. Или се оказва, че чужбинските деца могат, а само нашенските са някакъв особено кекав психически вид, който не може да носи маски. Родителите не носят, учителите не носят, съетветно и децата не носят.

И мен дълбоко взе да ме съмнява историята с тестването на децата. Трябва да се тестват задължително тези, които имат някакви симптоми - кашлица, сополи и т.н., при това  да няма "не искам" - щом родителят е пуснал детето сополиво или кашлящо на училище, значи трябва да е готов да го тестват. А това го обещаваха още от началото на учебната година факторите - как щели били да се връщат децата със симптоми. Е, в колко училища иг връщат? Организацията е под всякаква критика на всички нива - на долните не си правят зор, защото им е изгодно и имат мълчаливото съгласие от горното. Накрая рапортуваме малко случаи и ето, виждате ли, всичко в училищата е ок. А после се разбира, че тази учителка, онзи учител, това дете, онова дете били в болнични, ама не било корона, а "прост бронхит".

# 18 977
  • Където морето целува небето...
Нямаше ли някога някъде заповед, че ако отсъстват повече от даден процент деца, то следват някакви проверки? Може и аз да бъркам, но в класа на детето отсъстват 25%. Приятелка ми сподели, че при тях липсва 1/3 от класа (става въпрос за начален етап).
Мерки? Че тя директорката ни е с маска под носа.
Щом сте я видяли, напомнихте ли й, че дава пример на децата? Или пак не, да не засегнем егото на някой, после що така..

Аз контакт с директор и учители нямам от началото на пандемията. Жената се яви така в национален ефир (на живо по Нова) в интервю от фоайето на училището. Щом това се случва по тв, мога да си правя изводите какво е, когато няма камери.

# 18 978
  • Варна
Относно маските, не знам как да очаквам децата да ги носят, като на работа половината колежки не го правят. Някои и не проветряват. Няколко пъти правих коментар, ефект само за момента. А работя във ВУЗ. От 16 човека в отдела, само 4 ще се ваксинираме. Основно ние сме и тези дето спазваме правилата за маски и дистанция.
Не знам маските до колко имат или нямат ефект, но щом като е казано че трябва да се носят, значи трябва.
Дразни ме, че някои хора се правят на тарикати ей така безнаказано, други трябва да са изрядни.
Едни трябва да спазват най-тежките мерки да им затварят бизнесите, други една маска не могат да сложат.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 16:05 от Danny_J

# 18 979
  • София
Ей сега говорих с баща ми, който попада във Фаза 4 на ваксинацията. Той е хипертоник, има и две мозъчни операции, вече се е "записал" при своята лична лекарка. Последната била категорична, че за него предвид кръвното и останалите галимации ще е най-подходяща Астра Зенека. Някой срещал ли е подобно инфо?

# 18 980
  • Пловдив
И аз писах, че е по-адекватно да се тестват всички деца, ако има болни в класа, а не еднократно, на юруш, без никаква идея защо се прави. Представете си как ще се вземе адекватно проба на толкова много деца. Бърника се там, някъде, в носа....После как точно, и кога, ще работят и отчитат хиляди проби. Абсолютно компрометирани резултати ще имаме.....Нали тестваха в Пловдив, пък после полицаи, пък после незнамкой си. И? Сега децата ли са наред за поредното отчитане на дейност. То и затова резултатите от анкетата са такива.

# 18 981
  • Пловдив
Cure, няма смисъл всеки ден да качваш снимки от интервюто на проф. Кожухарова. Веднага могат да се посочат десет пъти повече мнения на специалисти в подкрепа на масово тестване. Здравният министър ясно обясни вчера, че целта е да се тушират евентуални огнища, за да се спре заразяване сред учениците.
Интересно ми е дали тези, които смятат, че тестването е неприятно и болезнено, дали са били на същото мнение и през лятото, когато масово се правеха ПСР тестове за Гърция. Дали и тогава се отказаха от тестването. Или щом е за пътуването, може.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 13:45 от marzeliva

# 18 982
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Точно така казаха всички. Целта на масовото антигенно тестване е да се получи моментна снимка на здравния статус на децата в училище, в момента нищо не се знае

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 14:57 от Не се сърди, човече

# 18 983
  • Пловдив
Чудесно! Гаранция за достоверност. Или, викате, това са подробности. Незначителни. В деня, в който са проверявали за въшки, в училище, майка ми откри в главата на детето ми.....въшка. Ай, благодаря. С тестовете ще е същото. Няма начин някой да се постарае макар и минимално.

# 18 984
  • София
За антигенните тестове си казват още от самото начало, че за да покажат вярно, трябва да се правят при симптоми.

# 18 985
Давали репортаж вчера как взимат тестове. Държи главата на детето и лицето докосва, после със същите ръкавици ще е следващото. Със сигурност в държавите, в които тестват, има железен протокол, но тук се знаем.
Да, Андариел, прозорецът е тесен и наистина казаха, че трябва изявен симптом. Което автоматично поставя въпроса, защо отива в училище със симптом. Безсимптомното преносителство остава, но ще има първоначално успокоение в системата, че нещо се контролира.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 11:32 от Cygnus

# 18 986
Между другото, цитираната медия с "Израелския провал" не беше българска...
Да, така е, израелска си е даже. Еврейски публицист цитира най-четеното израелско онлайн издание, Ynet, което излиза със заглавие „Спектакъл на неуспеха: Трето заключване в сравнение с предишните“
Ето оригиналният линк
Това, че някой го е превел на български не означава, че България води антивакс политика, че и чак на държавно ниво.
Тук между другото има страхотни и супер подробни графики на пандемията в Израел, могат да се избират и други държави и да се прави съпоставка, много са интересни + инфо за ваксинирани хора по възрастови групи - https://ourworldindata.org/vaccination-israel-impact?s=09&fb … qmXZqTeLtuzd6lVQ4

# 18 987
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-gucht-niet-zeker- … tzM?ocid=msedgdhp

Ван Гухт: „Не съм сигурен, че коронавирусът ще продължи да варира“

Южна Африка коригира стратегията си за ваксинация: опасява се, че ваксината от Astra Zeneca ще работи по-слабо при заразените с южноафриканския вариант на коронавирус.

„Идеята, че бихме могли да си върнем живота, ако просто ваксинираме всички, е извън масата“, каза главният епидемиолог на правителството на Южна Африка пред Terzake по Canvas. Той се страхува, че ще трябва да има „универсална“ ваксина, която да работи за всички варианти, защото според него варианти винаги ще има.

Вирусологът Стивън Ван Гухт не споделя този страх: той не смята, че корона вирусът ще мутира безкрайно. "Коронавирусът например мутира по-малко бързо от грипния вирус. Може би коронавирусът има само няколко възможности. В момента не бих бил толкова мрачен", каза той в същото предаване.

(Fausto от Tagtik / Източник: Canvas, VRT NWS / Снимка: Belga)

# 18 988
  • София
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-gucht-niet-zeker- … tzM?ocid=msedgdhp

Ван Гухт: „Не съм сигурен, че коронавирусът ще продължи да варира“

Южна Африка коригира стратегията си за ваксинация: опасява се, че ваксината от Astra Zeneca ще работи по-слабо при заразените с южноафриканския вариант на коронавирус.

„Идеята, че бихме могли да си върнем живота, ако просто ваксинираме всички, е извън масата“, каза главният епидемиолог на правителството на Южна Африка пред Terzake по Canvas. Той се страхува, че ще трябва да има „универсална“ ваксина, която да работи за всички варианти, защото според него варианти винаги ще има.

Вирусологът Стивън Ван Гухт не споделя този страх: той не смята, че корона вирусът ще мутира безкрайно. "Коронавирусът например мутира по-малко бързо от грипния вирус. Може би коронавирусът има само няколко възможности. В момента не бих бил толкова мрачен", каза той в същото предаване.

(Fausto от Tagtik / Източник: Canvas, VRT NWS / Снимка: Belga)
Е, до вчера се пееха мантри как ковид мутира значително по-бавно от грипния вирус. А сега? Аман вече от мантри на разни всезнайковци, дето дават интервюта час по час.
Същият този утре ще се изцепи нещо различно, убеден съм.

# 18 989
В УК до 12 години всички деца са без маски. Проветряват. Ако някой кихне си мие ръцете. Сега в час са около7-8 деца, не носят маски. Учителите не носят маски в час. Разпространението пада, все пак сме в локдаун от почти два месеца.
.
brumm,  училищата вече са отворени, така ли? А как се осигурява класовете да са по 7-8? При вас също се говореше за скрийнингово тестване, има ли такова?
Не са отворени училищата. Ходят само деца които не могат да учат сами (така да се каже "в нужда) и такива, чийто родител/и са ключови работници и работят в пандемията.
Иначе са по 30 деца в клас. Мисля че и броя класове е редуциран. Сега са една седмица ваканция. Имат доста ваканции по една седмица през годината.
Тестове няма в нашия район. Доколкото четох, тестват определени райони, за които се предполага да имат разпространение на новите щамове.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 11:53 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт