COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 183
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 930
За съжаление това с “децата са най-леко каращи” вече е доказана измислица, особено при новите щамове.
Това, че не бил един клас не означава всички класове. Сами правите изказванията ви да олекват. Какво си мислим - мислим си, че както има класове, които спазват, така и такива, които не. Баш гимназистите още са си вкъщи. Само напомням.
И аз съм против тестванато на учениците. Против съм, защото, като най-лесен таргет те си го отнесоха най-много. Значи да ги тестват тях, докато фитнеси и заведения са пълни, а ще отварят и баровете - не. Колко точно може да ме зарази дете, което не коиха и не кашля? Да не ги целувам по устите непрекъснато?!
И още нещо за учениците - малката ми дъщеря е седми клас, върнаха ги в училище и сега ги изпитват, като ненормални. В един ден има над три теста, като едновременно с това прави и изпити за предстоящото НВО. Кога им предадоха материал не знам, втория сток едва започна, но изпитват, като невиждали. Ами не, цяла седмица с по няколко теста на ден не е нормално. Образованието ни е на дъното, а ДО направо го задмина. Ще отмине вируса и ше пишете за това колко неграмотна е днешната младеж със същия патос, с който пишете как децата ви убиват.

8 и 12 клас не са ли баш гимназисти? Във всяка гимназия има и 8 и 12 клас, само напомням. Този пропуск прави изказването Ви некомпетентно. И не  само в един клас са без маски. Това е само пример просто. Това че  твърдите ,че е само един клас не го прави вярно.
А вие докога ще се жалвате от ситуацията, вместо да подаде те сигнал до РЗИ с копие до РУО, община и МВР за неспазване на мерките и застрашаване здравето на учениците? Разбрахме, че ви е страх, в такъв случай си носете отговорността. Един мейл ви е страх да изпратите, но иначе защо родители на дечица в ясли и детски градини не разрешавали неясно колко теста и незнайно от кого направени...

# 18 931
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Всички са без маски и в нашето училище. Няма как деца на по 10 години да стоят по цял ден с маски и който казва, че това се случва, лъже най- нагло.

За това трябват тестове или ДО, но с маски по цял ден е нереално да се очаква.
Тя ще е пълна с трохи, сополи и омазана с шоколад най- малко

# 18 932
За съжаление това с “децата са най-леко каращи” вече е доказана измислица, особено при новите щамове.
Това, че не бил един клас не означава всички класове. Сами правите изказванията ви да олекват. Какво си мислим - мислим си, че както има класове, които спазват, така и такива, които не. Баш гимназистите още са си вкъщи. Само напомням.
И аз съм против тестванато на учениците. Против съм, защото, като най-лесен таргет те си го отнесоха най-много. Значи да ги тестват тях, докато фитнеси и заведения са пълни, а ще отварят и баровете - не. Колко точно може да ме зарази дете, което не коиха и не кашля? Да не ги целувам по устите непрекъснато?!
И още нещо за учениците - малката ми дъщеря е седми клас, върнаха ги в училище и сега ги изпитват, като ненормални. В един ден има над три теста, като едновременно с това прави и изпити за предстоящото НВО. Кога им предадоха материал не знам, втория сток едва започна, но изпитват, като невиждали. Ами не, цяла седмица с по няколко теста на ден не е нормално. Образованието ни е на дъното, а ДО направо го задмина. Ще отмине вируса и ше пишете за това колко неграмотна е днешната младеж със същия патос, с който пишете как децата ви убиват.

8 и 12 клас не са ли баш гимназисти? Във всяка гимназия има и 8 и 12 клас, само напомням. Този пропуск прави изказването Ви некомпетентно. И не  само в един клас са без маски. Това е само пример просто. Това че  твърдите ,че е само един клас не го прави вярно.
А вие докога ще се жалвате от ситуацията, вместо да подаде те сигнал до РЗИ с копие до РУО, община и МВР за неспазване на мерките и застрашаване здравето на учениците? Разбрахме, че ви е страх, в такъв случай си носете отговорността. Един мейл ви е страх да изпратите, но иначе защо родители на дечица в ясли и детски градини не разрешавали неясно колко теста и незнайно от кого направени...
Аз не се жалвам, твърдя че училищната среда е опасна  поради неносене на маски, колкото и да Ви е неприятно.
И с един имейл нищо няма да се промени глобално.

# 18 933
Всички са без маски и в нашето училище. Няма как деца на по 10 години да стоят по цял ден с маски и който казва, че това се случва, лъже най- нагло.

За това трябват тестове или ДО, но с маски по цял ден е нереално да се очаква.
Тя ще е пълна с трохи, сополи и омазана с шоколад най- малко
В нашето са. Дори и междучасията. Няма изключения.

# 18 934
В нашето са. Дори и междучасията. Няма изключения.
И в нашето са - в час и в междучасията. 1-4 клас е училището.
Като взимам детето на обед ги виждам - с маски са... Дори сами си правят забележки, ако някое нещо я е свалило.
Само вън като играят на двора не са.

# 18 935
На вън - не са, в стола- не са, а час- са?

# 18 936
  • София
Между другото, цитираната медия с "Израелския провал" не беше българска, потребителката беше превела една част от материала. Както и да е, Израел тепърва ще показва какво постигна с тази ваксинация. Иначе в България си се вихри наистина стабилна анти-ваксинационна кампания, няма какво да си кривим душата - умрели бебета, чиприани хора, ваксините няма да помогнат...
Иначе невъзприемчивост към вируса и различното му изкарване при хора с разнообразен здравословен статут не са нещо ново. Няма нужда да се учудваме всеки път на подобни новини.

# 18 937
На вън - не са, в стола- не са, а час- са?
В час и в коридорите са.
Когато се хранят и играят навън са без. За какво са им навън маски ?!?

# 18 938
  • на пъпа на Златията
Рорик, аз не живея в в Австрия и този аргумент е смешен. Ако живеех в Австрия, щях да имам позиция, съответна на ситуацията ми.
В този ред на мисли, мога да попитам и аз - защо не отидете в Австрия Simple Smile Simple Smile като толкова ви харесва?

Имам предвид регулярно тестване при присъствено обучение.
Нали това се пита в анкетата, или не съм разбрала?
В изпратената анкета не се пита за регулярно тестване.
А в твоята анкета, Дева?
Или ти нямаш деца в училищна възраст?

Да , де ,  на някой им харесва  тук за да са вечно недоволни.Не искат да живеят в общество от хора ? В анархия ли да живеем всеки да си прави каквото си иска .
Ами хващайте  гората там  ще се живее в общество на вълци и чакали .
Какво предлагате за да ходят децата на училище? Хората са го иозмслили. Ами казвате - не може . Ми хубаво . Обратно в къщи.

# 18 939
Още на входа ги посреща охраната, с маска, жена е между другото. Децата още от колите слизат с маска. Вечер сами дават ползваните за пране и гладене и слагат нови за следващия ден, и резерва също. Та родители, учители, директор са виновни. А такова мрънкане дни наредбез нищо да се предприеме, не го разбирам. А проверки се правят по сигнал, аз лятото лично съм по давала сигнал до РЗИ Сливен и ми върнаха мейл след 10 дни.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 22:56 от Не се сърди, човече

# 18 940
И при нас е така, но само докато влязат. Това е абсолюта проформа, но в случая е разбираемо.

# 18 941
  • София
В училището в което учи сина ми/7клас/се носеха маски от всички само през първите 2,3 дни. Сега повечето деца и учители са без! 🙄

# 18 942
Така е Дона...Аз мисля, че трябва яко тестване, защото моето ще го навия да стои по цял ден с маска, той е дисциплиниран и ще изтърпи, но много други в класа му няма и реално е адски трудно да следиш децата дали са с маски, ако родителите не вярват в тях.

И аз не вярвам някъде да са с маски, защото живея в България и знам как се случват нещата.
Проформа на всички нива в държавата

# 18 943
В училището в което учи сина ми/7клас/се носеха маски от всички само през първите 2,3 дни. Сега повечето деца и учители са без! 🙄
А вие попитахте ли защо не спазват мерките и дават лош пример? Щом на едно място се спазва стриктно, значи може навсякъде.

# 18 944
  • София
Значи правилната формулировка е: знам за едно училище, в което двама от целия клас са с маски. А не обобщаващото: при гимназистите /общо, т.е. навсякъде, масово/ двама от целия клас са с маски и "който мисли иначе, се заблуждава". Някак си ... заблуждаващо е.
Разбира се, че е заблуждаващо. И понеже води до аргумента учениците да останат да учат от вкъщи, предлагам по същата логика да затворят и Билла, Кауфланд и поне Лидл ("където се спазват всички необходими противоепидемични мерки" - Ха-ха!). В тези магазини почти няма касиер с правилно поставена маска, има навалица, подобна на тази в училище, а сред клиентите са единици тези, които са си сложили маската, както трябва.  

Честно - омръзна ми да слушам за затваряне на училищата на фона на общата свободия на народонаселението.

Общи условия

Активация на акаунт