COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 052
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 18 960
  • на пистата
Една седмица присъствено и моете дете се тръшна, от сутринта повръща и го боли глава.Обадих се на класния,още 4 деца отсъствали днес понеже са болни.

В класа на детето шест деца не са на училище. На три от тях родителите са с положителен ПСР тест. Класната и още две учителки, които им преподават са в болничен. Маски в клас не се носят, в коридорите уж са задължителни, но никой не контролира. Охраната също е с маска под брадата.   Класове се смесват по време на занималнята.
Разговори и имейли не помагат.
Детето ми каза,че всички прозорци са били постоянно отворени(тази седмица беше 20г при нас).В час и в коридора били с маски,всички ги носели.Позволявали им за по 2-3мин да ги свалят в муждучасията.Пред кабинета им имало чешма и сапун.Не знам още какви мерки да вземат.Дано е някакъв вирус в мочента,защото всички са с еднакви симптоми,повръщане,гадене и главоболие.Първоначално си помислих,че може и да лъжат,че имат тестове.Обаче се оказа,че днес нямат тест и е една от най-леките им програми.

# 18 961
  • Където морето целува небето...
Нямаше ли някога някъде заповед, че ако отсъстват повече от даден процент деца, то следват някакви проверки? Може и аз да бъркам, но в класа на детето отсъстват 25%. Приятелка ми сподели, че при тях липсва 1/3 от класа (става въпрос за начален етап).
Мерки? Че тя директорката ни е с маска под носа.

# 18 962
  • Немция
Всички са без маски и в нашето училище. Няма как деца на по 10 години да стоят по цял ден с маски и който казва, че това се случва, лъже най- нагло.
По немските училища може. В училищата, където са събрани от 5-ти до 12-ти клас маските са задължителни. В 5-ти клас са 10-годишни, училище се започва на 6 години.

Така че са плътно с маски през цялото време. Маската се сваля по време на закуска. Обикновено се закусва навън, на двора.
Често вземам моето дете от училище, всички са с маски в рамките на училищния двор.

# 18 963
Нямаше ли някога някъде заповед, че ако отсъстват повече от даден процент деца, то следват някакви проверки? Може и аз да бъркам, но в класа на детето отсъстват 25%. Приятелка ми сподели, че при тях липсва 1/3 от класа (става въпрос за начален етап).
Мерки? Че тя директорката ни е с маска под носа.
Щом сте я видяли, напомнихте ли й, че дава пример на децата? Или пак не, да не засегнем егото на някой, после що така..

# 18 964
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
То няма полза- ще я вдигне заради теб и после пак ще я свали. Само наблюдение ти е достатъчно, за да си направиш извода, защо не работят мерките. Авторитетите за децата не вярват и не ги спазват

За Германия знам, там децата са толкова добре научени как да се държат, здрависват, слагат маски, че те сами си спазват всичко и това е защото системата на образование е железна. Децата вярват, а не са по- различни деца от нашите

# 18 965
В УК до 12 години всички деца са без маски. Проветряват. Ако някой кихне си мие ръцете. Сега в час са около7-8 деца, не носят маски. Учителите не носят маски в час. Разпространението пада, все пак сме в локдаун от почти два месеца.

# 18 966
В магазините хората влизат за 10-30 минути. Големите вериги имат вентилационни системи и може  постоянно да се вкарва свеж въздух. В клас безопасна дистанция и достатъчна вентилация през зимата са на практика невъзможни.
Първо, 10-30 мин. ама друг път, ако говорим за Кауфланд, Декатлон и т.н.
Второ, заразяването става за под 10 мин. и става дума за стотици хора, а не за 20-30 в помещение.
Трето, някои училища имат и вентилационни системи, че и с обеззаразяване с ултравиолет, както и възможност за безпасно дистанциране на учениците - защо просто не се кажат изискванията и тези, които ги спазват да си ходят на училище?

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 10:24 от Ezhko

# 18 967
  • на пистата
Въпросите преди ваксинация.

# 18 968

Имам предвид регулярно тестване при присъствено обучение.
Нали това се пита в анкетата, или не съм разбрала?
В изпратената анкета не се пита за регулярно тестване.
А в твоята анкета, Дева?
Или ти нямаш деца в училищна възраст?

Не, Лейка, нямам дете в училищна възраст, затова питам.
За какво е анкетата тогава?

# 18 969
В УК до 12 години всички деца са без маски. Проветряват. Ако някой кихне си мие ръцете. Сега в час са около7-8 деца, не носят маски. Учителите не носят маски в час. Разпространението пада, все пак сме в локдаун от почти два месеца.
.
brumm,  училищата вече са отворени, така ли? А как се осигурява класовете да са по 7-8? При вас също се говореше за скрийнингово тестване, има ли такова?

# 18 970
  • София
Не ме пращайте във Франция, но пак да кажа, 300 000 теста седмично има в училищата. Това е все едно тук да правят 30 000 седмично. Това има смисъл, още повече сега таргетно тестват и, заради новите варианти, когато има случай на болно дете или дете, което е контактно. Носят и маски над 6 години. Не са спирали училщето от 1-ви септември.
И не ми харесва как имат вечерен час след 18 ч, както и много други неща, но в стратегията приоритет са им училищата и децата ходят. У нас наистина ако тестването е еднократно и не се спазват мерки просто няма да продължи дълго присъственото. А на някои деца като моето и редът им изобщо няма да дойде да учат на място. Доста тъпа работа.

# 18 971
Попаднах на едно много интересно видео от зимния ни курорт Банско по време на пандемия.

# 18 972
  • на пистата

Имам предвид регулярно тестване при присъствено обучение.
Нали това се пита в анкетата, или не съм разбрала?
В изпратената анкета не се пита за регулярно тестване.
А в твоята анкета, Дева?
Или ти нямаш деца в училищна възраст?

Не, Лейка, нямам дете в училищна възраст, затова питам.
За какво е анкетата тогава?
Това беше при нас

# 18 973
... Само не започвайте с твърдението за безсимптомно боледуване, защото това просто е поредният лов на вещици.
Не,  разбира се, че няма безсимптомни носители на вируса, които пренасят зараза,  всичко е глобална конспирация с цел да мъчат невинни хора.
Тук пак се връщаме на многото неизвестни около вируса и на големия въпрос, кога, дали и кои безсимптимни позитивират тест.

Давам и аз скорошен казус. Мъж прекарва 2 по половин-един час затворен в кола с жена плюс още 1 час на открито в събота. В понеделник жената съобщава, че е положителна. Вторник мъжът се тества - отрицателен. Приятелката му, която не е контактна, в сряда дава положителен. Той прави 2ри тест в четвъртък - отново отрицателен. Той ли е преносителят се пита в задачата.

Тест се прави поне 7 дни след рисковия контакт, когато няма симптоми на заболяване. Когато има симптоми, се прави в рамките на 7 дни, по добре до 5ти ден даже, от началото на симптомите.
Мъжът, ако е боледувал по рано, би могъл да зарази приятелката си, като към датата на теста е бил вече здрав.
С другата жена, ако е нямал предишни контакти, значи не я е заразил той.
Ако не е го е изкарал по рано, то той няма нищо общо с двата случая на заразяване, но сам може да се окаже заразен от жената или приятелката си. Тест при липса на симптоми най рано на 7ми ден след последен рисков контакт с тях.

# 18 974
Ето защо децата не трябва да се тестват за глупости, обяснено от един от най-добрите наши епидемиолози.

Общи условия

Активация на акаунт