COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 193
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 980
[quote author=0001
Добрите новини от днес са, че ваксините на Пфайзер и Модерна са ефикасни срещу африканският вариант + това, че вече има сигурни данни, че спомагат за спиране на разпространението на заразата.
Обаче тази добра новина върви с една лоша. И тя е, че за нас Пфайзер няма да има дълго време... А иначе министъра негодува защо при толкова много ваксини желаещите се отказват. Но той си се боцна с Пфайзер, налЕ?

# 19 981
  • София
А пък Модерна-ептен няма да има за нас:))

# 19 982
Иначе питат "с каква ваксина предпочитате"...

# 19 983
Като питат да бяха чули и отговора.
Колкото и грозно да е, предпочитам да си платя ваксината и да избера каква да бъде, отколкото безплатна, каквато има.

# 19 984
  • София
Иначе съветват да не се ваксинира пациента. Това е масово. Понеже, както казах и вчера, повечето ми близки и познати искат да се ваксинират, това им казват – бе, не те съветвам, изчакай. Това личните лекари.

# 19 985
Иначе съветват да не се ваксинира пациента. Това е масово. Понеже, както казах и вчера, повечето ми близки и познати искат да се ваксинират, това им казват – бе, не те съветвам, изчакай. Това личните лекари.

Когато трябваше да отговоря на горния въпрос, звъннах на личния - изобщо не ме е разубеждавал, каза "на първо място тази, на второ другата". За третата и той, и жена му, която също е лл са против. Но не разубеждават.

# 19 986
Аз пък имам инфо, че с АЗ вече бодат млади, здрави хора, които не са в която и да е приоритетна група, стига работодателят да направи списък и да организира нещата. Явно се чудят къде да пробутат тази ваксина. Иначе аз може да съм конспиратор, но изобщо не вярвам на 100% на това, което ми говорят по тв разни специалисти как АЗ си е супер и всичко е точно. Най-малкото хората се питат "Защо пък точно аз да се ваксинирам с ваксината, която има 60 и не знам си колко процента ефективност и която е съмнително, че работи против новите варианти". Просто тази ваксина трябва да я набоцкат на някого и това е.

# 19 987
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Аз имам един тъп въпрос - на теория ако сега се ваксинира човек с АЗ, възможно ли е после есента да си сложи ъпдейтнатата на Pfizer? Или нормалната пак на Pfizer, но след няколко месеца?

По принцип при грипните ваксини няма значение миналата година каква е била и тази година каква ще е. От тази гледна точка не е ли по-добре да се ваксинира човек с каквото има, пък после като наближи есента и новата вълна да си сложи Pfizer - дотогава вече би трябвало да има достатъчно?

# 19 988
Хич не ти е тъп въпросът, и аз си задавам същия.

# 19 989
  • София
Аз имам един тъп въпрос - на теория ако сега се ваксинира човек с АЗ, възможно ли е после есента да си сложи ъпдейтнатата на Pfizer? Или нормалната пак на Pfizer, но след няколко месеца?

По принцип при грипните ваксини няма значение миналата година каква е била и тази година каква ще е. От тази гледна точка не е ли по-добре да се ваксинира човек с каквото има, пък после като наближи есента и новата вълна да си сложи Pfizer - дотогава вече би трябвало да има достатъчно?
Много хубав въпрос, но предвид, че са изцяло нови ваксини, не знам дали има проучване, което да доказва безопасност от поставяне на ваксини през 6 месеца.

И все пак, както съм споделял тук, мои роднини (пенсионери) живеят във Виена. Личният им лекар ги ваксинира два пъти годишно срещу грип - на всеки 6 месеца, защото както вече знаем, грипът не изчезва изцяло дори и лятото. А те имат някои придружаващи заболявания. И това го практикува от поне 10 години. Живи и здрави са и двамата (дай Боже още дълго). Казвам само за информация, тъй като много хора си мислят, че грипната се поставя веднъж годишно. У нас - да, на някои други места: два пъти, за да пази цяла година.

Дали анти ковид ваксините са разработени с опция да се поставят на всеки шест месеца....аз лично не знам.

# 19 990
Борис Джонсън е казал, че се мисли за повторна ваксинация през есента, третият абзац - https://nova.bg/news/view/2021/02/10/315170/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 9%D1%83-covid-19/

Ясно е, че при нас няма как да стане такава организация, но явно посоката е тази - през няколко месеца.

# 19 991
  • София
Аз също ще помоля - някой беше пуснал статия на БГ с разликите между РНК, векторна и антиген ваксина, ако се разпознае - да я пусне или да ми я прати на лично. Огромни благодарности!

Тази да не би да е - https://webcafe.bg/obshtestvo/irnk-adenovirus-antigenna-kak-deys … htu-covid-19.html
Иначе вчера са боцкали учители с Moderna и май са си чакали точно нея. Засега тя е с най-добри показатели, ама е много кът. За сметка на това ми се струва, че Pfizer много засилват производството, вчера нали сключиха договор за още 200 млн. дози с ЕС. Още малко и ще има Файзер за всички желаещи...

# 19 992
  • Далечният изток
Доста подробна статия, затова давам линк и не вадя цитати. Възможно е да е пускана вече.

Прилики и разлики. (Не)известното за ваксините.
Колко продължителна е защитата и какво все още не знаем за тях

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/priliki-i-razliki-ne-izvestnoto-za-vaksinite

# 19 993
  • София
Вчера се обадих на ЛЛ на мъжа ми и дъщерята - ваксини в нашата поликлиниката няма! За сметка на това, около мен всички са болни - съседи, приятели.

# 19 994
  • София
Борис Джонсън е казал, че се мисли за повторна ваксинация през есента, третият абзац - https://nova.bg/news/view/2021/02/10/315170/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D … 9%D1%83-covid-19/

Ясно е, че при нас няма как да стане такава организация, но явно посоката е тази - през няколко месеца.
Борис Джонъсн, струва ми се има предвид реваксинация заради нови щамове. А не, че трайността на ваксината е няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт