COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 194
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 025
Недоразбрала съм и благодаря за отделеното време и труд за забележката.

# 20 026
Мислите ли, че Израел е решил да се самоунищожи като държава, че и да си плати двойно за това, ако има опасни последствия от ваксините в бъдеще:?
За мен това е най-сериозния аргумент ЗА.

# 20 027
На АЗ ваксината може да е неефективна срещу южноафрикансия щам, но пък е единствената, която е проучвала ваксинирани хора (2000), заразени с юарския щам. И от тях починали няма все пак, макар и средната възраст да е 31г. На Пфайзер проучването срещу южноафрикасния щам включва 26 кръвни проби, от които някаква бройка среща проблем срещу новия вариант. Какво ще се случи с по-голяма група ваксинирани с Пфайзер и как ще преболедуват заразени с юарския вариант, засега е мистерия. Ако някой знае за друго проучване на Пфайзер срещу новите щамове, да ме поправи, не гарантирам, че това, чиито резултати излязоха в началото на месеца, е последното.

# 20 028
  • София
Не виждам как е възможно да се знае какви ефекти в бъдеще може да има ваксина, която е на няколко месеца. Дали ще има, дали няма да има - времето ще покаже. Същото се отнася и до трайността на естествения имунитет и на този от ваксините. Болестта е нова, ваксините още по-нови и все още не се знае какво се знае.

# 20 029
Астра Зенека е по-добра от нищо, но ако има опция за РНК със сигурност бих я избрала. Майка ми онзи ден ме пита - "Ами, ако ми предложат Астрата какво да правя, дали да приема". За хора над 50-60 години си е разбираемо да се притесняват точно от АЗ.

# 20 030
  • sofia
Днешният брифинг много неприятни чувства остави в мен. Чувствам се излъгана...
В събота ще поставят втората доза на баба. Тя е над 90 годишна и е в Полша. Явно там може и през уикендите да се работи...

# 20 031
И аз съм на това мнение. Преди седмица в службата потвърдихме списъка с желаещи, ваксина на АЗ. Очаквам обаждане ... От желаещите изобщо, 1 ще чака за Pfizer, 1 Спутник.
Ако ми предложат АЗ бих се ваксинирала. По принцип предпочитам РНК ваксините, но и АЗ е по-добре от нищо. Ако живеех в Австралия, щях да чакам докато дойде ваксината, която искам, но тъй като живея в България и има голяма вероятност да не дочакам, честно казано бих се ваксинирала с каквото е налично.
И аз така. При ваксинирани с АЗ и въпреки това заболели досега има нула хоспитализации. Това ми е достатъчно, и да се разболея, поне сравнително леко да го карам. Другите хай-тек ваксини има да си ги чакаме, не знам дали ще ги дочакаме.

# 20 032
Днешният брифинг много неприятни чувства остави в мен. Чувствам се излъгана...
В събота ще поставят втората доза на баба. Тя е над 90 годишна и е в Полша. Явно там може и през уикендите да се работи...
А на баба каква ваксина са сложили? /Да е жива и здрава жената!/

# 20 033
  • Пловдив
Ако ми предложат АЗ бих се ваксинирала. По принцип предпочитам РНК ваксините, но и АЗ е по-добре от нищо. Ако живеех в Австралия, щях да чакам докато дойде ваксината, която искам, но тъй като живея в България и има голяма вероятност да не дочакам, честно казано бих се ваксинирала с каквото е налично.
И аз така. При ваксинирани с АЗ и въпреки това заболели досега има нула хоспитализации. Това ми е достатъчно, и да се разболея, поне сравнително леко да го карам. Другите хай-тек ваксини има да си ги чакаме, не знам дали ще ги дочакаме.
Чудесно, аз това не го знаех, много ме зарадва!
Днес ден трети от ваксинация с АЗ - събудих се без темпрература, но през деня отново леко се покачи, сега съм с 37.3

# 20 034
Мислите ли, че Израел е решил да се самоунищожи като държава, че и да си плати двойно за това, ако има опасни последствия от ваксините в бъдеще:?
За мен това е най-сериозния аргумент ЗА.
Аз предпочитам опит основан на проучвания, време и практика, отколкото да разчитам на това, че някой не е идиот.

# 20 035
Кришка, защо така за брифинга?
И аз гледах, отчасти.

# 20 036
Бенатова за какво пита, че не разбрах.

# 20 037
Бенатова и тя не знае какво пита, ама явно за нея е важно да пита там нещо - да се чуе, че и тя е там. И тя жалка душица излезе

Брифинга за мен не беше нищо особено - въпросите бяха съвсем обикновен.

Хареса ми шегата на Мутафчийски относно наградата за главата му Simple Smile

# 20 038
Бенатова много добре си питаше, но нямаше кой да и отговори. Така и не получи отговор, кои точно са в третата фаза, как се решава кои дейности се включват там, касиерката в банката защо е в 3-та група, а продавачка в хранителен магазин не е.

# 20 039
  • sofia
Баба е с пфайзер. Благодаря за пожеланията! За сега си е активна и с акъла си. Живее самичка. Не се оплака от реакция след първата доза.
За брифинга. Усещам, че изобщо не им пука за нас. Лъжат и мажат. Мутафчийски е най-адекватен, съответно внимава какво говори. И този дядо който е шеф на ваксинацията...Уважение за кариерата му, но не ми вдъхва доверие...

Общи условия

Активация на акаунт