COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 030
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 190
По-добре АЗ от нищо. Аз вече свикнах с мисълта, че масово с нея ще ни ваксинират, особено като прочетох за цената на една доза Бионтех. Немският здравен министър много активно се изказва в полза на АЗ тези дни. И как няма, като хиляди часове за ваксинация с нея останали свободни. В една статия от водещите немски медии днес я нарекоха "ваксина за втора ръка хора".

# 20 191
Скрит текст:
И така да е, няма значение. Въпросът е, че в статистиката излиза, че има еди колко си корона болни с тежко протичане, а пък реално са по-малко.
И така да е има доста случаи които се приписват на ковид инфекция без човекът да е ковид положителен. Добре помним трагичният случай с абитуриента от Търново.

Пехоко, ако искаш да спориш с някого, спори със здравните каси и със Сдружението на интензивните лекари в Германия. Всички сме сигурни, че ти си по-запознат от тях кой пациент за какво го терапират, с какво е хоспитализиран, дали изобщо е имал нужда от терапия заради ковид, дали е имал последствия от ковид и т. н. Нищо, че за разлика от теб, горепосочените имат пред себе си историите на пациентите с все диагнози и терапии.

# 20 192
  • Там,където се събуждам щастлива.
Каква според вас ще е ситуацията в края на април до средата на юни по отношение на : изисквания за ПСР тест за България и другите държави, както и туризъм (музеи, хотели, ресторанти) в Европа?

# 20 193
Пехоко, ако искаш да спориш с някого, спори със здравните каси и със Сдружението на интензивните лекари в Германия. Всички сме сигурни, че ти си по-запознат от тях кой пациент за какво го терапират, с какво е хоспитализиран, дали изобщо е имал нужда от терапия заради ковид, дали е имал последствия от ковид и т. н. Нищо, че за разлика от теб, горепосочените имат пред себе си историите на пациентите с все диагнози и терапии.
Аз не споря с никакви сдружения на лекари а с мненията, които се опитваш да прокараш, че видите ли нямало много ковид болни и някои били грешно записани като такива - да, възможно е, но това значи точно нищо. Ясно се вижда по смъртността, че пандемията удря уязвимата част от населението независимо дали са с ковид или без и от претоварването на здравната система страдат всички.

# 20 194
Скрит текст:
Аз не споря с никакви сдружения на лекари а с мненията, които се опитваш да прокараш, че видите ли нямало много ковид болни и някои били грешно записани като такива - да, възможно е, но това значи точно нищо. Ясно се вижда по смъртността, че пандемията удря уязвимата част от населението независимо дали са с ковид или без и от претоварването на здравната система страдат всички.

Ти обаче наистина не схващаш...

Хайде, ще се опитам да ти обясня.
Първо, никакви мнения не прокарвам, а дадох статия, в която се цитират здравна каса и лекари-интензивисти.

Второ, ако беше си направил труда да прочетеш статията,щеше да видиш, че на практика за болницата е все тази дали пациентът го терапират за корона или е по-друга причина при тях, защото и в двата случая трябва да е изолиран и да се спазват всички мерки за контакт с изолиран пациент. Проблемът е, че се изкривява статистиката поради дублиране на диагнози. Защото се твърди, че еди колко си легла са заети  с корона-болни, а те са там по друга причина и изобщо не са корона-болни.

Сега дали стана по-ясно? Мисля, че всички в темата разбраха, надявам се вече и ти да си разбрал.

# 20 195
По-добре АЗ от нищо. Аз вече свикнах с мисълта, че масово с нея ще ни ваксинират, особено като прочетох за цената на една доза Бионтех. Немският здравен министър много активно се изказва в полза на АЗ тези дни. И как няма, като хиляди часове за ваксинация с нея останали свободни. В една статия от водещите немски медии днес я нарекоха "ваксина за втора ръка хора".
Има и тук перифразирано, че немчовците не се явили за ваксина, защото имало мълва за оплаквания от температура и болка в ставите след поставяне.

И тук си вървят мнения дали да се ваксинират, или нужно ли им е въобще.

Моето ЛЛ е  с пфайзер и сподели, че след първата доза е бил с болка в ръката няколко дни, при второто поставяне и алкохол си позволил и всичко било ОК.

Тепърва ще се отчитат последствия и резултати, пък и ваксината не е доживотна, а есента ще дойде, до тогава ще  са измъдрили още подобрения.

# 20 196
....
Имам тест за антитела отпреди месец с доста висок тигър, написала съм го по- горе.Въпросът е че явно скоро ще мога да се ваксинирам през работодател, а в общия кюп не знам кога ще може и не искам АЗ.
И какъв е смисълът да се ваксинираш в такъв случай?
Всякаква логика и здрав разум ми се губи.
Заради тия изцепки не им вярват хората.

Какви изцепки и на кого не вярват?
И аз съм с антитела и искам ваксина.
Това изцепка ли е?

# 20 197
Значи за Пирогов и днешните ваксини извънредни на хора обикновени и добрали се . Сложили са Модерна на някои хора с късмет явно, но...по-важното е, че на талончето са дали за втора ваксина след 8 седмици или нещо такова, което означава, че втората игла ще бъде на АЗ , няма да е пак Модерна. Това от фейса, едно много възпитано момиче се радваше и благодареше за информацията, успяла е към 17ч да се ваксинира по поста.
И тук идва моето чудене (не съм коментирала, тя толкова щастлива беше) как може да слагат втора доза АЗ , нали тя е на друг принцип и изобщо... май са и казали дори, че това ще и сложат за втора доза. Освен нещо тя да се е объркала, ама  не ми се вярва.
Пълен бъркоч направиха с тези ваксини, това е просто...думи нямам. Може и да е по-добре АЗ за нея ще има дози и поне ще си с еднаква ваксина и двата пъти боцнат си мисля вече.

# 20 198
Въпросът е съвсем сериозен и има доста информация която си противоречи.
От една страна се счита че с ваксина се изгражда по висок и дълготраен титър на антитела.
От друга някой имунолози казват че има риск от свръхреакция на имунната система, когато има и сравнително висок титър след преболедуване.
Аз лично ако имах високи антитела бих изчакала.  А ако са сравнително ниски, бих се ваксинирала.
Не че ми е дошъл редът Joy

За възникване на автоимунни заболявания от ваксината смятат че няма риск, тъй като генома на вируса нямал прилика с човешкото ДНК. Това го твърдяха във статията която пуснах вчера за мед. сестра с автоимунния проблем с крайниците.

# 20 199
Учени призоваха: Забавете втората доза от ваксината на "Пфайзер"
Двама канадски учени призоваха правителствата да забавят поставянето на втората доза от ваксината на "Пфайзер", защото защитата след първата инжекция е 92,6 процента, съобщи Ройтерс.
"Като се има предвид недостигът на ваксини, отлагането на втората доза е въпрос на национална сигурност, който ако бъде пренебрегнат, ще доведе до хиляди хоспитализирани и смъртни случаи заради Ковид-19 през зимата в САЩ", предупреждават авторите.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/646931

Това наистина би било удачно решение. И без друго, съвсем скоро ще се наложи да си слагаме от ъпдейтнатите ваксини за новите щамове.

# 20 200
Сега дали стана по-ясно? Мисля, че всички в темата разбраха, надявам се вече и ти да си разбрал.
Разбрал съм още с първото ти мнение и с линка който си дала това. Не ми е ясно с каква цел ни го съобщаваш. С корона или без корона все се заемат легла а дали хората са заразноболни или незаразноболни е без съществено значение за крайният резултат. Така или иначе тези хора за да са в болница са зле, дали ще влезнат в ковид статистиката или не е от значение може би за клиничните пътеки или там каквото ползвате в Германия. У нас примерно тези болни се лекуват на загуба от лечебните заведния защото клиничната пътека е 1200лв. Знам, че при вас много се държи да не смесвате потоците на ковид и останалите, но така или иначе това е неизбежно ... а статистиката, че е крива е ясно и на всяко дете.

# 20 201
Учени призоваха: Забавете втората доза от ваксината на "Пфайзер"
Двама канадски учени призоваха правителствата да забавят поставянето на втората доза от ваксината на "Пфайзер", защото защитата след първата инжекция е 92,6 процента, съобщи Ройтерс.
"Като се има предвид недостигът на ваксини, отлагането на втората доза е въпрос на национална сигурност, който ако бъде пренебрегнат, ще доведе до хиляди хоспитализирани и смъртни случаи заради Ковид-19 през зимата в САЩ", предупреждават авторите.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/646931

Това наистина би било удачно решение. И без друго, съвсем скоро ще се наложи да си слагаме от ъпдейтнатите ваксини за новите щамове.
Стига да е истина, че аман от разни статистики вече. Всички уж проучват и всеки различни резултати вади.
И Астрата уж беше с висока защита, пък после зе оказа не баш така.
Вече имам чувството че всеки говори каквото му изнася...
От началото на месеца взеха да се чудят дали да хакат по една доза на всички и дали да не слагат за втора доза каквото има в наличност.
И сега това изказване изведнъж си пасва твърде удобно на ситуацията.

# 20 202
От началото на месеца взеха да се чудят дали да хакат по една доза на всички и дали да не слагат за втора доза каквото има в наличност.
И сега това изказване изведнъж си пасва твърде удобно на ситуацията.

Или вече призовават след две дози АЗ да слагат mRNA като бустър, че само с нея не е добре.

# 20 203
Сложили са Модерна на някои хора с късмет явно, но...по-важното е, че на талончето са дали за втора ваксина след 8 седмици или нещо такова, което означава, че втората игла ще бъде на АЗ , няма да е пак Модерна.
Така са и казали или така си мисли тя?

# 20 204
Скрит текст:
Разбрал съм още с първото ти мнение и с линка който си дала това. Не ми е ясно с каква цел ни го съобщаваш. С корона или без корона все се заемат легла а дали хората са заразноболни или незаразноболни е без съществено значение за крайният резултат. Така или иначе тези хора за да са в болница са зле, дали ще влезнат в ковид статистиката или не е от значение може би за клиничните пътеки или там каквото ползвате в Германия. У нас примерно тези болни се лекуват на загуба от лечебните заведния защото клиничната пътека е 1200лв. Знам, че при вас много се държи да не смесвате потоците на ковид и останалите, но така или иначе това е неизбежно ... а статистиката, че е крива е ясно и на всяко дете.

Важно е за статистиката, Пехоко. Надува  се броят на тежко боледуващите. За теб може да не е важно, но за науката е от огромно значение.

Отделно ще те помоля най - учтиво да не ми даваш наклон какво да публикувам в темата за ковид, след като съм публикувала информативна статия, която е свързана с темата. Ако нещо не ти харесва, обърни се към модератор.

Общи условия

Активация на акаунт