COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 117 091
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 640
Току що се имунизирай с Модерна, ВМА, болничен корпус, много бързо, перфектна организация, генералът надзирава. 10 пункта за ваксиниране в голяма зала. Не се чака.
Честито
Чудесна новина

# 20 641
  • София
Честито, Шарлот! Ти ли си избра ваксината?
Ще сме благодарни (не само аз предполагам) на всеки, който споделя как протича ваксинацията във ВМА и Пирогов.

# 20 642
Не виждам София да е приоритизирана във ваксинирането

Около 34 хиляди дози ваксинирани в София от около 1.3 милиона живущи
Около 10 хиляди дози ваксинирани в Пловдив от около 350 хиляди живущи
Около 8 хиляди дози ваксинирани във Варна от около 350 хиляди души.

https://coronavirus.bg/bg/statistika

Пловдив и Варна са области, София е разделено на град и област.
Та жителите на Пловдив и Варна са повече от посочените. За Пловдив близо два пъти повече.

# 20 643
Шарлот, честито,  много благодаря за информацията. Във ВМА докога ще ваксинират свободно до утре или продължават и през седмицата?

# 20 644
Добре, хайде стига с тази Швеция! Пука ми на мен как се справяли нейде си. Тук се интересуваме как вървят нещата у нас предимно. Това, че започнахме зле е очевадно. И това, че от 18 ваксинирани стигнахме до 14 000 на ден също. Така да продължаваме, друго не искам.

# 20 645
Видяно от ФБ
- Файзер или Астра Зенека?
- Аз съм английски възпитаник! Bowtie

# 20 646
Като чета на едни хора в Токуда как са им предлагали хоспитализация вчера - може и 5000 да имаме. Сатурация 99, без температура и кашлица, само на рентген двустранна ковид пневмония. И ти предлагат лечение в Токуда. Така че хайде по-леко с обобщенията, още сме далеч от варианта да мрем по стълбите, дано не го достигнем никога вече!

# 20 647
Направих си труда да разширя малко таблицата за ваксинираните по области. Добавила съм броя на населението във всяка област и какъв е процентът ваксинирани за последния ден.
Скрит текст:

# 20 648
За ВМА, който го интересува
аз другата седмица, ако от работата не стане ще отида на място и каквото ми сложат, но не ми се чака повече

При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер", и "Модерна". Така че продължаваме в пълна сила, коментира още началникът на ВМА, който днес също се включи във ваксинационния процес.
Работното време на Ваксинационния център във ВМА е от 9 до 17 часа (събота и неделя) и от 9 до 20 часа (от понеделник до петък).

# 20 649
Готови сме. С астра. Няма вече модерна във вма

# 20 650
Браво , Тайс! Честито чипиране)) Поне няма да го мислиш къде и какво.

# 20 651
  • София
Във ВМА за масова ваксинация ваксинират само с АЗ. С Модерна ваксинират само по предварителен списък ако си в някоя от фазите. Всичко става изключително бързо. Направо не усетих убождането.

# 20 652
  • Там,където се събуждам щастлива.
Като чета на едни хора в Токуда как са им предлагали хоспитализация вчера - може и 5000 да имаме. Сатурация 99, без температура и кашлица, само на рентген двустранна ковид пневмония. И ти предлагат лечение в Токуда. Така че хайде по-леко с обобщенията, още сме далеч от варианта да мрем по стълбите, дано не го достигнем никога вече!

Един познат го приеха в болница (не в Токуда) и си викахме, че сигурно е нямало нужда, защото в онзи момент имаше оплаквания, но не “умирам”. И за два дена се влоши толкова много, че трябваше сериозно лечение, докато се оправи. Та понякога лекарите си знаят по-добре от страничните наблюдатели.

# 20 653
Браво, честито! Явно доста бързо е станало всичко.

# 20 654

Един познат го приеха в болница (не в Токуда) и си викахме, че сигурно е нямало нужда, защото в онзи момент имаше оплаквания, но не “умирам”. И за два дена се влоши толкова много, че трябваше сериозно лечение, докато се оправи. Та понякога лекарите си знаят по-добре от страничните наблюдатели.
А понякога лекарите хоспитализират без никаква причина. Лично преживяно два пъти в БГ болница. Толкова Калинке за страничните наблюдатели.

Общи условия

Активация на акаунт