COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 886
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 655
Пак да кажа, във ВМА оргнизацията е перфектна!

# 20 656
Не знам дали е пускано? За всички, които го пожелаха. Лично генералът!
https://www.dnes.bg/sofia/2021/02/20/mutafchiiski-vaksinira-graj … ma-vaksini.480693
Другата седмица ще направя екскурзия до София и ВМА. Аз съм много доволна от тази болница, когато преди година бях техен пациент.

# 20 657
  • София
Тайс, много бързо, кога тръгнахте, кога ви чипираха!

# 20 658
Пак да кажа, във ВМА оргнизацията е перфектна!
Колко се чака горе долу и изчаквахте ли хората от предварителни списъци, или който дойде него обслужват по ред?

# 20 659
Ние не чакахме, те ни чакаха. Сега има вече ок 30 нови

# 20 660
На мен поста на tays, ме върна буквално от вратата.
Взех едно бързо душче и потеглях към ВМА, ама щом са останали само АЗ, няма да форсирам нещата.
Благодаря много са поста.

# 20 661
  • Там,където се събуждам щастлива.
Като чета на едни хора в Токуда как са им предлагали хоспитализация вчера - може и 5000 да имаме. Сатурация 99, без температура и кашлица, само на рентген двустранна ковид пневмония. И ти предлагат лечение в Токуда. Така че хайде по-леко с обобщенията, още сме далеч от варианта да мрем по стълбите, дано не го достигнем никога вече!

Един познат го приеха в болница (не в Токуда) и си викахме, че сигурно е нямало нужда, защото в онзи момент имаше оплаквания, но не “умирам”. И за два дена се влоши толкова много, че трябваше сериозно лечение, докато се оправи. Та понякога лекарите си знаят по-добре от страничните наблюдатели.
А понякога лекарите хоспитализират без никаква причина. Лично преживяно два пъти в БГ болница. Толкова Калинке за страничните наблюдатели.

Два пъти ли с Ковид? Аз говоря за тези пациенти.
За другите болести : нарича се корупция и е във всички области, като раково заболяване.

# 20 662
  • София
Вие се бъзикате, ама някакъв човек след вече споменатия приятел верно питал дали може да пие след ваксината. Стара българска традиция си е... Grinning

Не е до традиция. Гамалея специално предупредиха, че е нежелателна употребата на алкохол. Май беше 2 седмици след поставянето на ваксина.

# 20 663
  • В заешката дупка
Добре, хайде стига с тази Швеция! Пука ми на мен как се справяли нейде си. Тук се интересуваме как вървят нещата у нас предимно.

Последните страници предимно се интересувате как вървят нещата в София, не в България,  и то за да се разбере къде и как лично някой може да се ваксинира, без значение приоритетен ли е или не. Да, има хора, които въобще не им пука за другите, без значение шведи ли са българи ли. Това е ясно.

Аз също намирам случващото се в а България с ваксинацията за абсурдно. Хора от приоритетни групи като възрастните, примерно, остават без ваксини докато такива без приоритети се ваксинират.

# 20 664
  • София
АРТЕМИС, това, което мен са ме предупредили - денят преди ваксината не се пие и след ваксината два дена не се пие. Хаха, докъде я докарахме...

# 20 665
Какво значение има дали за Ковид или не? Все са клинични пътеки за усвояване. Ако постът ти е затова, че Ковид е коварен и безсимптомен понякога съм съгласна.

# 20 666
Хора от приоритетни групи като възрастните, примерно, остават без ваксини докато такива без приоритети се ваксинират.
Така изглежда. Близък с рак и още две заболявания на над седемдесет пита кога и с какво ще го ваксинират. Щели да му се обадят, а с какво - не знаели. Говоря за централен квартал на град Пловдив.

В същото време Австрия: питаха ме в офиса дали да дадат и моето име за ваксинация в тази фаза (ако останат на АЗ). Не само, че не съм рискова група, но и още имам антитела десет пъти над нормата. Докато приятелката ми учителка още няма ваксина.

Скрит текст:
В момента сме в карантина заради болна учителка. Имала час за ваксина чак средата на март.

# 20 667
  • София
За сведение, тези които бяха по списък с Модерна във ВМА бяха служители на А1.

# 20 668
За сведение, тези които бяха по списък с Модерна във ВМА бяха служители на А1.
E имах си аз да е друго.

# 20 669
Вече изпратих баща ми във ВМА, дано всичко стане бързо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт