COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 117 189
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 685
За моите родители ще изчакам да пуснат повече центрове за ваксиниране, от указаните в Заповедта. Тогава може да ги заведа, имаме един съвсем наблизо до дома им.

Нотарис, от това което написа Лейка аз лично разбрах, че когато има реакция от ваксината е доказателство, че тя работи. Демек като вдигаме темп. от Астрата сме екстра с имунитета. Ако не съм изтълкувала правилно това, което тя написа, моля да ме поправи.

# 20 686
  • ВАРНА
Да напомня на този от по предния пост че младите са здрави....

Към днешната статистика в 24 Часа си има списък и със заразените по възрасти продължава най-заразената група да е 30 до 39 години!

От 30 до 39 години има много повече заразени отколкото от  60 до 69 г. при положение че сме държавата на пенсионерите!

# 20 687
Аз също мисля утре да отскоча до ВМА. Астразенеката не ме притеснява особено, лично аз съм от тези с многото антитела, единствено за баща ми, който е 65+ малко се замислих, но всякаква ваксина е по-добре от никаква, още повече, че бройките на заразените продължават да растат. А щом във ВМА организацията е на ниво и всичко става бързо, тогава няма какво да се чака повече, лично мнение.
Лили, ти кога изкара Ковид? Ние все пак решихме баща ми да изчака евентуално шанс за ваксиниране с Файзър или Модерна. За себе си засега също ще почакам (3 месеца след боледуване).
Майка ми е много рискова за Ковид, но и с много силни алергии, при цветен скенер преди години, едва не си отиде и за нея изобщо не знам какво да правим.

# 20 688
ТафТаф, не съм го карала, знам го от други изследвания срещу други болести, включително и от ваксини.

# 20 689
Да напомня на този от по предния пост че младите са здрави....

Към днешната статистика в 24 Часа си има списък и със заразените по възрасти продължава най-заразената група да е 30 до 39 години!

От 30 до 39 години има много повече заразени отколкото от  60 до 69 г. при положение че сме държавата на пенсионерите!

На всякъде по света водещата възраст при новозаразените е 18-40г., но при хоспитализираните и смъртните случаи нещата са коренно различни.
Целта на ваксинацията е не да се намалят новозаразените, а хоспитализираните и смърните случаи - за това и приоритетно се ваксинират тези, които пълнят болниците.

# 20 690
Ясно, защото като написа "много антитела", реших, че точно за Ковид пишеш.

# 20 691
Мен ме терзае един въпрос - на 45 ден имах стойност на антитела 605 при протективен титър 1050. Дотук добре, сега искам да повторя теста за антитела, но разбрах, че тестовете в тази лаборатория сега били други. В този случай как да се ориентирам дали антителата ми нарастват и с колко точно? Дано е разбираем въпроса.

# 20 692
За моите родители ще изчакам да пуснат повече центрове за ваксиниране, от указаните в Заповедта. Тогава може да ги заведа, имаме един съвсем наблизо до дома им.

Нотарис, от това което написа Лейка аз лично разбрах, че когато има реакция от ваксината е доказателство, че тя работи. Демек като вдигаме темп. от Астрата сме екстра с имунитета. Ако не съм изтълкувала правилно това, което тя написа, моля да ме поправи.
Не знам, аз не разбрах медицинските неща, а философската част беше, че всяка ваксина в момента е по-добра от нищо.
Пък авторът да обясни, ако ни види писаниците.

# 20 693
Мен ме терзае един въпрос - на 45 ден имах стойност на антитела 605 при протективен титър 1050. Дотук добре, сега искам да повторя теста за антитела, но разбрах, че тестовете в тази лаборатория сега били други. В този случай как да се ориентирам дали антителата ми нарастват и с колко точно? Дано е разбираем въпроса.
Като се гледа към референтната стойност. В моя случай, референтната беше 12, а моите антитела - 266.

# 20 694
Ясно, защото като написа "много антитела", реших, че точно за Ковид пишеш.

Да, извинявам се, ако съм го написала объркващо. По принцип различните хора реагират различно, а има една група хора т.н. слаби имунни респондъри, тях ваксини много трудно ги ловят, е аз мисля, че не съм от тях, по-скоро клоня към другия край на спектъра, така че и 50% да е ефективността, мисля че имам голям шанс да съм от 50-те процента, които ще реагират достатъчно на ваксината. Надявам се сега да е по-ясно.

# 20 695
мъжът ми се ваксинира току що в РЗИ Бургас. Дали са му час за втора доза чак през май. Мислех, че срока между двете поставяния е по-кратък. Бях решила утре и аз да отида, но се чудя дали да не изчакам за Файзер или Модерна.

# 20 696
Като се гледа към референтната стойност. В моя случай, референтната беше 12, а моите антитела - 266.

Лабораторията е една и съща, казаха, че тестът бил друг, в смисъл други стойности, то и предният път се води, че имам антитела, и сега ще е същото. Въпросът е как да се ориентирам дали нарастват. Тогава стойностите бяха в стотици и хиляди, сега май са в десетици

# 20 697
Зелен коридор и за Смолян:
Oт днec – 20.02.21г. в имyнизaциoнния ĸaбинeт нa PЗИ-Cмoлян, в днитe cъбoтa и нeдeля c вaĸcинaтa нa „Acтpa-Зeнeĸa“, щe ce вaĸcиниpaт вcичĸи жeлaeщи, нeзaвиcимo пoпaдaт или нe в цeлeвитe гpyпи пo фaзи I-V oт Haциoнaлния вaĸcинaциoнeн плaн, cъoбщиxa oт PЗИ Cмoлян

Гpaждaнитe мoгaт дa ce зaпиcвaт нa тeлeфoни:

-Cтaциoнapни, в paбoтнo вpeмe oт пoнeдeлниĸ дo пeтъĸ- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93

-Moбилeн – 0884 495765, пo вcяĸo вpeмe.

Πpизoвaвaм гpaждaнитe дa ce възпoлзвaт и вaĸcиниpaт, cъoбщи д-p Mими Kyбaтeвa.

https://www.smolyannews.com/news/zdrave/zelen-koridor-za-vsichki … nirat-i-v-smolyan

# 20 698
Извинете ме, ама да спорите е излишно. Какво значение има къде и какво е, нали всички искаме да сме здрави и затова обменяме мнение. Лично аз чета какво става в другите страни и сравнявам, полезно ми е. Ми където живее човек за там ще пише, това е разбираемо. Чете тук, пише, има си близки и се вълнува, родина му е. Няма сега да си мерим кой е по-по-най. Ни се знаем, ни познаваме, дайте да сме си полезни с инфо, мнение, съвет...
Радвам се, че тук се забързаха нещата. Страх ме е за майка ми обаче, тя все още не може да излиза, няма си и косичка, няма си и лекар да я прегледа (личния не ходел по домовете, а е на 5 мин.) Такива, като нея не са малко хора и те достатъчно понасят и се борят, някак никой не помисли за тях. Какво остава пък да ги питат. В България възрастните не са нужни, пречат и това си е направо геноцид. Всички (дай боже) ще остареем, това което става е плашещо.
Та недейте да се ядосвате и дразните, дано всички успеем да се ваксинираме, има вече светлина в тунела))

# 20 699
То беше ясно, че трябва да се каже, че нещо е с връзки и дефицитно, за да го пожелаят много хора:) Иначе хаирлия да е, че най-после нещо тръгна.

За съжаление, у нас е сбъркана цялата организация на ваксинацията от самото начало. Като се започне от предплащането на непропорционални количества от различните разработвани ваксини. Нали всички знаем старата приказка, че не се слагат всички яйца в една кошница? Резултата се вижда - три четвърти от поръчаното са една ваксина, която в най-добрия случай ще е готова догодина, ако въобще, и една, за ефективността на която има съмнения(може и да са неоправдани, ама ги има, което не може да не влияе на отношението към нея). Без да броим, че от другите одобрени понастоящем ваксини май че и досега не сме поръчали полагащото ни се по европейските квоти. Явно целият избор изначално е бил по критерий кое е най-евтино.
Кампанията по популяризиране на ваксините беше просто нулева. Информацията не само недостатъчна, но и разнопосочна. Пример - не може първо куп лекари, в това число и от т.н. им щаб да излизат в национален ефир с изявления, че те като лекари не могат да приемат британската практика да се увеличи препоръчаната от производителя пауза между двете дози. А броени дни по-късно същите тези също така уверено да обясняват, че няма лошо, то и една доза била добре. Защото тези, които се информират от tv, не четат Lancet. Да се съобщава, че много страни се отказват от ваксинацията на възрастни с АЗ(а някои и изобщо от нея), а в същото време да се обяснява, че не била официално забранена за всички, затова ние ще я слагаме на старците. Да се заявява, че всеки ще има право на избор на ваксина, а след това - нямате право на избор, с к`вото има, с това ще ви бодем. В нашето свръхнаситено с информация време това хаотично поведение създава допълнително недоверие към ваксинацията като цяло. И това, без да броим, че по процент антиваксъри сред населението, на които също се дава широко поле за изява да пропагандират идеите си, сме на едно от водещите места. Накрая се чудят защо хора, които са имали намерение да се ваксинират, не се явяват.
Кашата с фазите е просто извън класацията по организация. Особено прословутата трета фаза. Кои са жизнеобезпечаващите отрасли, е отдавна известно и унифицирано в цял свят. Моите уважения към всички професии, ама включването в тази категория на журналисти, пиари и IT, е нов български принос в теорията на управлението на кризи. И, разбира се, по стара нашенска традиция, се наредиха и всички фирми с връзки.Няма лошо да се ваксинират повече хора, ама защо по този начин? Пазят 200К дози на Пфайзер за изборната администрация - защо? Това също създава определени настроения на недоверие към АЗ.
Вчерашният хаос с "масовата ваксинация" можеше да бъде избегнат много лесно. Тъй като ставаше дума засега само за три дни и само в двата най-големи града, спокойно можеха да обявят първо започване на 4 фаза и да поканят само желаещите пенсионери. Щяха да се намерят достатъчно желаещи. Така хем нямаше да нарушат за пореден път собствените си разпореждания, хем щяха да си направят пиар сред тази група гласоподаватели.А масово за всички да се пусне след 3-4 дни.
И още много гафове, които може да се избегнат с влагане на съвсем малко мисъл, вместо да се действа според това какво е хрумнало днес на Светиня Му.

Апропо, на две познати(20+), ваксинирали се вчера в общата опашка в Пирогов, са казали, да си решат сами кога искат втора доза и да се обадят да се запишат в някакъв списък в интервала от три седмици до три месеца след първата доза. Изключително професионално, нали?

Общи условия

Активация на акаунт