COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 799
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 730
  • София
В страницата на Фейса за Ваксините има много интересно мнение на лекарката, която взима дейно участие. Когато се осигури щит сред възрастните, чрез ваксината, вирусът ще започне да търси място на действие сред децата.

А той, вирусът, досега децата ги е подминавал, така ли?

На мен ми е интересно къде ли са ония с "2040 г. най-рано"... оттам се чува само една тиии-шиии-нааа...

Това опит за ирония ли е? Ами, увеличиха дневните ваксинации, ще се преработи моделът. Няма да е 2040, ще е 2030. Същата работа като моделите на експертите по управление на кризи. Ще мрем, ама няма всички да мрем, ще е днес, ама може и да е утре, до 2 седмици ще има между 1500 и 2500 дневно нови.

# 20 731
  • Бургас
Мен ме върнаха от РЗИ Бургас. До 15:00 ваксинирали. Явно не е вярно, че работят докато има хора. Утре ще опитам пак.

# 20 732
Аз имам един въпрос за Астра Зенека, не казаха ли, че най-добър ефект се получава като се забави втората ваксина поне 3 месеца и не по-рано? Това е важно за тези, които ще се ваксинират с тази ваксина да не бързат да слагат втората доза веднага, защото прочетох от 4 до 12 седмици да се явиш за втора доза.
На нас ни казаха да се явим на 12.03 за втора доза . За АЗ. Аз се смаях, ама какво ли и да питам повече.

Да ви дам първи впечатления - на мен малко ми прималя от ваксината, но аз много се бях превъзбудила , та може и от това.
Засега и на двама ни с мм нищо ни няма, мен само малко ме боли мястото.
Ние сме дърти и може и да не дадем реакция. ще гледаме.
Готова съм с парацетамол .

# 20 733
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не, вирусът не ги е подминавал децата, но ако сега са 10% и леко (основни училища е Нидерландия), не се знае какво ще е след това.

# 20 734
Вече изпратих баща ми във ВМА, дано всичко стане бързо. Simple Smile
Лил, моля те дай инфо, като имаш. Четох 10 пункта във ВМА, всеки който иска. Не става ли лудница?

Не, изобщо не се чака, много бързо се минава, било 2 зали, в едната си попълваш данните, име, ЕГН, оставяш и телефон, в другата - голяма зала има 10 стола, на които боцкат. Баща ми към 2 часа тръгна натам с кола,  към 3 часа вече се беше прибрал вкъщи, за мен това е много бързо и няма почти никакво чакане. Според него всичко е организирано перфектно. Специални благодарности на всички, които споделиха преди това в темата.

Утре ще работят от 9 до 5 следобяд, от понеделник ще работят до 8 часа вечерта.

Тайс, ако можеш да търпиш, не бързай с парацетамола, защото ще притъпи имунния отговор. Естествено ако положението стане зле, няма нужда да се подлагаш на страдания, но ако е малко неразположение остави го така, нещата ще отшумят бързо и от самосебе си.

# 20 735
Добре, хайде стига с тази Швеция! Пука ми на мен как се справяли нейде си. Тук се интересуваме как вървят нещата у нас предимно.

Последните страници предимно се интересувате как вървят нещата в София, не в България,  и то за да се разбере къде и как лично някой може да се ваксинира, без значение приоритетен ли е или не. Да, има хора, които въобще не им пука за другите, без значение шведи ли са българи ли. Това е ясно.

Аз също намирам случващото се в а България с ваксинацията за абсурдно. Хора от приоритетни групи като възрастните, примерно, остават без ваксини докато такива без приоритети се ваксинират.
Ами не е така. За всички има ваксини, но хората не искат АЗ и почнаха да изхвърлят дози, затова я пуснаха за всички. С АЗ у нас могат и над 65 да се ваксинират - ама не щат. Баща ми например, казвам му да отива, щял да си чака ЛЛ. Ми добре. Тук се молят на приоритетните и те отказват, а ние, които искаме защо да не вземем това, което те отказват. Хем пак не е от Пфайзер и Модерна. Нека тези, които сме си в милата рОдина да сме по-наясно все пак.

# 20 736

Коментирали ли са дали има достатъчно ваксини в РЗИ да покрият и утрешния ден? Много ли е чакал?
Имало е около 6-7 човека преди него, но ставало бързо, не е чакал повече от 15-20 мин. Попитал е за утре, казали  че отварят в 9 и имат достатъчно ваксини. Деня му за втора доза е  4 май.

# 20 737
  • София
Тайс, и на мен сякаш ми се замота леко главата минути след ваксинирането, също и колежките нещо такова споменаха, но беше за съвсем кратко време.

# 20 738
Значи 24ч. след АЗ - мускулни болки, 37.4, болка в ръката. Не е кой знае колко страшно, но все пак реакция има.

# 20 739
  • Русе
Тази нощ близък е носил през нощта температуропонижаващи на зет си , 30 годишен , 40 градуса след АЗ вчера. Сутринта а е смъкнал до 38. След обяд не съм ги чувала

# 20 740
Сега да напиша аз пък какво разбрах от пресконференцията, че не я хванах цялата. Ваксинират в зелени коридори който дойде само в почивните дни. От понеделник си ваксинират приоритетни групи записани, след определен час обмислят следобяд вероятно да пуснат свободно ваксиниране за всички. При това положение аз мисля да изчакам до трети март и да си запиша ден и час и там където ми е удобно, явно няма да може като през уикенда да се ваксинира всеки по всяко време.

# 20 741
Тайс, и на мен сякаш ми се замота леко главата минути след ваксинирането, също и колежките нещо такова споменаха, но беше за съвсем кратко време.
И при мен, докато ми я поставяше младежът и като ставах. А аз съм колабирала от вземане на кръв от вена, та усетих някакви такива симптоми . Веднага ми премина.
То отвън нямаще къде да се седи, та и прави стояхме да чакаме.
това, което показаха с ваксинирания от Мутафчийски и седенето по 15 мн. вътре не беше така. Но каквото - такова.
Важното е, че са експедитивни. Има бланки, химикалки, цяла зала да се пише.
Ние тук сме си достатъчно информирани. Не съм и очаквала някой да ме дундурка. Младежът обаче ме попита дали нямам болести, алергии и други. ММ го набоде един змей на моите години, ич и не го питА нищо , вика, ае маани ги тези коя ваксина била по-добра, всичките са добри. Е те така беше при нас.
Картонче дадоха само на мен, за мм настоях, изнесоха нещо като визитка, да си я попълнел. Пфу. Както и да е. Бели кахъри.
Сега ще видя дали да им спазя инструкцията за 12 . 03, близка дата ми се вижда.

# 20 742
Според мен и през седмицата няма да връщат хора, които не са от фазите. Ако няма навалица и всичко върви бързо, защо да ги връщат, като отворят флаконите, ваксините трябва да се употребят бързо.

# 20 743
Като стана дума, че някои питат за алергии - и да има човек алергии, какво - съветват 3-4 дни по-рано да се направи "антиалергичен чадър", обаче ти звънят от днес за днес, най-много за утре сутрин...
https://www.24chasa.bg/novini/article/9535564

# 20 744
  • София
Днес и утре само с АЗ ваксинират във ВМА, нали така? Останалите са свършили или?

Общи условия

Активация на акаунт