COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 599
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 760
  • в страната на чудесата
Имаше периоди, в които нямаше картончета. В Ел.с-ма влиза всичко. Запомняте си датата и отивате. РЗИ също не звъни винаги за втора доза.

# 20 761
Нека сме честни: мен младият човек, който ме ваксинира,  ме помоли да остана на място още известно време. Аз реших да изляза в коридора, за да не заемам място в залата. Имаше и други хора, изчакващи отвърн. Преди да тръгна, се обадих на цивилна жена с лаптоп (не разбрах какви данни вкарва в него - може би получава декларациите на ваксинираните - много бързо в досието на Антеа е отразена ваксината) и попитах дали мога да напусна. Тя ме погледна, поиска потвърждание, че се чувствам добре и с усмивка ми посочи изхода.

# 20 762
  • София
това, което показаха с ваксинирания от Мутафчийски и седенето по 15 мн. вътре не беше така. Но каквото - такова.

Тоест, нечия телевизия услужливо е била там спонтанно, за да отрази в положителна светлина усилията на НОЩ шефа? Брех, много го лъскат този имидж, бе. Кога са президентските избори, че не помня?

По-вероятно на другите не им се е занимавало да си нарушават редовната програма.

# 20 763
Шарлот, подозирам, че един и същи лекар ни е ваксинирал с теб. Моето място беше първото срещу вратата, висок, строен, . Той търча да ми даде картончето. Попитах и за мм и той ми изнесе нещо като визитка.
Те вътре бяха двама ваксиниращи, едната дама канеше, другата приемаше бланките и пишеше телефоните. Ти много добре и подробно си го описала в предишен пост.

# 20 764
Говорих напоследък с приятелки. Хотели отворени, СПА в хотелите също, по 7 души един до друг...ресторантите и те, там няма как да вечеряш с маска...училищата си работят с малките ученици. Изобщо....пародия на мерки. Сега с ваксините пак, план за ваксинация, целеви групи....накарая айде пак всичко през просото и да става каквото ще. Реална парична помощ за неработещите липсва, но хората все още се справят някак си. Странното е, че в целия хаос, несътворен от нечия мисъл, някак си народът оцелява. Интересно, на финала, какви ще бъдат паралелите и изводите при сравнение с останалата Европа.
Струва ми се добре да се ваксинират в момента желаещите. Като цяло няма никакъв смисъш ваксините да отлежават заключени някъде, докато насреща има желаещи да се ваксинират.

# 20 765
  • Другата България
Мери Ан, аз пак не те разбрах съвсем. Нали дават картонче на ваксинираните, какво не им дават, което да остава при тях? Аз не бих разчитала да ме търсят от болницата по тяхна инициатива, ще си искам картонче с дата.
Ами нямам идея кое и защо не разбираш.
А и не е нужно да разбираш мен.
Чети хората, които са се ваксинирали, въз основа на техните постове тук, а и в мрежата, аз си вадя изводи, по написано от тях, че на повечето не дават нищо.
Боцкат ги, записват ги /поставящите им ваксини/ на лист и им казват, че ще ги потърсят за втората доза.
Това не е навсякъде, но го има.
Затова и казах, че се надявам в ел.досиета на хората нещата да са коректни, а и самите хора да си помнят, и да си искат. Картончета с дата и вид ваксина.
Което пък не следва да е така, защото не е тяхна работа - на пациентите.
Процесът е двустранен. Трябва да е двустранен.

# 20 766
Една позната ме съветва да съм докладвала всички странични реакции, когато се ваксинирам. Ако са от често срещаните, защо, кому е нужно? Повечето са от стандартните като при всяка една ваксина.

# 20 767
  • София
За да си направят статистиката. Официално ние сме късметлиите на пускането на пазара на новия медикамент, който ще се наблюдава изкъсо..

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:36 от Andariel

# 20 768
аз въобще не смятам, че някой ще ме потърси за втората доза; като попитах как ще знаят с каква първа доза съм, казаха, че в Единната система си виждат всичко, и няма нужда да нося никакви картончета /те бяха оставени навън и всеки може да си вземе и запише сам за себе си дата/ - така че за мен определено беше успокоение, че наистина в електронната здравна система вече има данни за мен, при липса на други доказателства, които да показвам

предполагам по-скоро, че биха се обадили, ако на съответните 28+ дни след първа доза няма налични ваксини, за да не се ходи.... също така мисля, че всеки ще може да получи втора доза където му е удобно - поне за АЗ вероятно ще я има навсякъде, така казаха, че ще работи и регистъра за записване - без ограничение къде да получиш втората доза

# 20 769
  • София
Изключително е важно всеки да докладва какви  нежелани реакции има. Така ще се направи статистика и ваксината ще се подобри като ще се опитат да премахнат страничните ефекти. За мен докладване то на нежеланите реакции е въпрос на лична отговорност

# 20 770
  • в страната на чудесата
За да си направят статистиката. Официално ние участваме в последната експериментална фаза.
И защо разпространявате лъжи?
Всеки новорегистриран медикамент или ваксина или друго биологично средство се мониторира три години по-изкъсо, има черен триъгълник в кратката характеристика. Това е нормален процес на пост регистрационен мониторинг, а не експериментална фаза.

Във връзка със сутрешния ни разговор, неграмотните поне имат шанс да се ограмотят.

# 20 771
За да си направят статистиката. Официално ние участваме в последната експериментална фаза.
За статистиката ок. Но започна да ми обяснява как не било нормално вдигането на температура след ваксина. Не значело това, че организма ще изгради по-силен имунен отговор след това. А за мен баналните странични ефекти за нещо обичайно и нормално. Съвсем логично е имунната система да реагира по някакъв начин.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:23 от daisy12

# 20 772
Една позната ме съветва да съм докладвала всички странични реакции, когато се ваксинирам. Ако са от често срещаните, защо, кому е нужно? Повечето са от стандартните като при всяка една ваксина.

За да се коригира ако трябва честотата на симптомите.

# 20 773
Под какво условие са пуснати? Аз знам за "спешно одобрение", не "под условие". Всички фази и срокове са минати, просто разработчиците подаваха информацията в реално време и не се наложи одобряващите институции да проверяват данните след подаване на документите от А до Я. Бионтех и Пфайзер например вчера пратиха данни в FDA относно това, че ваксината може да се съхранява при по-високи температури и съответно да се допълни разрешителното.

# 20 774
  • София
Разрешение са заради обществения интерес, което си е под условие. Ако....., то.... Забързаха процедурата. Тези неща се обсъждаха отдавна.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:31 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт