COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 119 843
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 745
Ясно, защото като написа "много антитела", реших, че точно за Ковид пишеш.

Да, извинявам се, ако съм го написала объркващо. По принцип различните хора реагират различно, а има една група хора т.н. слаби имунни респондъри, тях ваксини много трудно ги ловят, е аз мисля, че не съм от тях, по-скоро клоня към другия край на спектъра, така че и 50% да е ефективността, мисля че имам голям шанс да съм от 50-те процента, които ще реагират достатъчно на ваксината. Надявам се сега да е по-ясно.
Преди бях чувала, че страничния ефект е ефект, който е страни, отклонява се от търсения. Малко взех да се обърквам кое е вярно и кое не.  Това за имунния отговор звучи логично иначе. Ако може някой да обясни малко по-подробно.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 16:39 от daisy12

# 20 746
  • София
това, което показаха с ваксинирания от Мутафчийски и седенето по 15 мн. вътре не беше така. Но каквото - такова.

Тоест, нечия телевизия услужливо е била там спонтанно, за да отрази в положителна светлина усилията на НОЩ шефа? Брех, много го лъскат този имидж, бе. Кога са президентските избори, че не помня?

# 20 747
  • София
На фона на добрата организация във ВМА, гледам в Пирогов пак има опашки.

# 20 748
Днес и утре само с АЗ ваксинират във ВМА, нали така? Останалите са свършили или?
Чух на обяд Мутафчийски да казва, че утре ще има Файзер.
Аз посъветвах сестра ми утре да се разходи дотам сутринта, тя иска Файзер.
Да провери и ако иска, да се върне. То е по желание, все пак.
Не е опасно да отидеш, провериш и  прецениш.
За себе си реших, че няма какво да чакам. ще чакам, ще се мотам и накрая пак с АЗ ще ме дозират.
По-нататък ще му мисля, сега моментът е такъв, че не смятам, че претенциите са по- важни от здравето.

# 20 749
Таис, много добре си направила. И без това и министърът каза, че ще има ново ваксиниране след време, сега е важно да се предпазим в момента. Аз също с каквото има ще се ваксинирам.

# 20 750
  • Другата България
това, което показаха с ваксинирания от Мутафчийски и седенето по 15 мн. вътре не беше така. Но каквото - такова.

Тоест, нечия телевизия услужливо е била там спонтанно, за да отрази в положителна светлина усилията на НОЩ шефа? Брех, много го лъскат този имидж, бе. Кога са президентските избори, че не помня?
Преди това са парламентарните, не забравяй.

Аз чета отгоре, отгоре, тук, и в мрежата, и във ФБ, и някак не мога да приема, че в тази настъпила масова еуфория никой /или малко хора го правят/ явно не се притеснява първо - от прекалено хаотичното на места ваксиниране, второ - от различните срокове, които казват устно или пишат писмено /на много малко места/, след които трябва да се постави втората доза - попадам на времеви интервали от 3 месеца до 15 дни за един и същи вид ваксина, трето - пишат ти телефона на хвърчаща декларация и те гонят от "конвейерната лента", за да сяда следващия, без нищо, което да остане в теб като доказателство, и разчиташ на това някой друг някога да се сети да те потърси. Както и разбира се, да е отбележил коректно каква ваксина ти е поставена, за да се постави втората доза от същата.
Прекалено бързо и показно ми идва на мен, но пък и аз съм от хората, които трудно се доверяват на безкористни дела, що се отнася до управлението на коронакризата, може би защото съм видяла прекалено много користни такива.

Радвам се за всеки, който с желание е отишъл да си постави ваксина, информирано и с позитивна нагласа, надявам се всички да се ок и да няма никакви странични ефекти /или ако има, да са съвсем краткотрайни/.
Но си запишете някъде вие кога и какво ви е поставено, и следете сами сроковете.
Съвсем добронамерен съвет.

# 20 751

Коментирали ли са дали има достатъчно ваксини в РЗИ да покрият и утрешния ден? Много ли е чакал?
Имало е около 6-7 човека преди него, но ставало бързо, не е чакал повече от 15-20 мин. Попитал е за утре, казали  че отварят в 9 и имат достатъчно ваксини. Деня му за втора доза е  4 май.
Много ти благодаря за информацията! 😍

# 20 752
Е как няма следа какво е кога е поставено - нали тук някой писа, че си е проверил в медицинското досие и там веднага е било отразено? По този повод да вметна, че ЛЛ още си чакат горките някаква настройка на софтуера че да можели да вписват в електронен регистър. Добро утро! Оказва се, че от болниците могат отдавна.
Ма вярно ли във ВМА  не ги държат ваксинираните 15 минути за наблюдение? И това дето Мутафчийски чипираше и приятелски си бъбреше с пациентите е било само ПР? Грозно ако е така.

# 20 753
Скрит текст:
Е как няма следа какво е кога е поставено - нали тук някой писа, че си е проверил в медицинското досие и там веднага е било отразено? По този повод да вметна, че ЛЛ още си чакат горките някаква настройка на софтуера че да можели да вписват в електронен регистър. Добро утро! Оказва се, че от болниците могат отдавна.
Ма вярно ли във ВМА  не ги държат ваксинираните 15 минути за наблюдение? И това дето Мутафчийски чипираше и приятелски си бъбреше с пациентите е било само ПР? Грозно ако е така.
При нас беше така. Изпратиха ни в коридора. И други стояха да изчакаме поне 15 минути. Прави.
Ние дори не чакахме толкова.
Явно от сутринта им беше дошло до гуша от показно, та направо си ни претупаха.
Казвам го, за да не остане някой изненадан.
Но хората имаха готовност за много кандидати, напливът дойде малко след нас.

# 20 754
Баща ми каза, че си е тръгнал веднага. Иначе според мен човек ако желае може до половин час по своя инициатива да остане на територията на болницата, ако се случи нещо драматично като алергична реакция, която все пак да напомним, че е доста рядка дори за РНК ваксините.

# 20 755
Като стана дума, че някои питат за алергии - и да има човек алергии, какво - съветват 3-4 дни по-рано да се направи "антиалергичен чадър", обаче ти звънят от днес за днес, най-много за утре сутрин...
https://www.24chasa.bg/novini/article/9535564
Ей сега като писа Simple Smile.Вчера и аз питах моята ЛЛ,че съм алергична към аспирин,парацетамоли и подобни.И тя ми каза 3-4  дни преди и 3-4 дни след ваксина/която няма да е сега/да пия противоалергично .

# 20 756
  • Другата България
Ако е към мен - никога никъде не съм написала, че "няма следа кога какво е поставено".
Прочетох антеа, дано при всички е така.
Коментирах, че на момента на пациента не се дава нищо, което да остава при него, и се разчита на това от самата болница/РЗИ да го потърсят след някакъв различен на различни места интервал.
Нека се интерпретираме коректно.

Що се отнася до ОПЛ, "горките", които чакат нямам идея кои са и къде са.
Моята ОПЛ отдавна записва електронно и праща информацията на РЗИ.
Явно си зависи и от самите ОПЛ.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:58 от Merri_An

# 20 757
Аз също съм запетайкаджийка, няма да ми е комфортно, ако нямам черно на бяло в мен данни от ваксинирането, затова бих си снимала декларацията с телефона, след попълване.
Другия вариант, щом качват данни в здравните досиета,  от здравната каса да се подаде молба за персонален код, така обикновен човек физическо лице ще си проверява досието дали надлежно е отбелязана ваксината.

# 20 758
Мери Ан, аз пак не те разбрах съвсем. Нали дават картонче на ваксинираните, какво не им дават, което да остава при тях? Аз не бих разчитала да ме търсят от болницата по тяхна инициатива, ще си искам картонче с дата.

# 20 759
Като стана дума, че някои питат за алергии - и да има човек алергии, какво - съветват 3-4 дни по-рано да се направи "антиалергичен чадър", обаче ти звънят от днес за днес, най-много за утре сутрин...
https://www.24chasa.bg/novini/article/9535564
Ей сега като писа Simple Smile.Вчера и аз питах моята ЛЛ,че съм алергична към аспирин,парацетамоли и подобни.И тя ми каза 3-4  дни преди и 3-4 дни след ваксина/която няма да е сега/да пия противоалергично .
А то с това юрване от днес за утре човек не може да се подготви.

Общи условия

Активация на акаунт