COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 372
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 790
На моето картонче пише и партиден номер.  Виждам поправка с друг химикал от 22 .03. на 12.03. Само споделям, никакви притеснения нямам от ВМА. И съм безкрайно доволна от това, което направих. От една година не съм се чувствала толкова добре емоционално.
Скрит текст:

tays, не е ли много рано за втората доза на Астра само след четири седмици?

Не знам дали обърна внимание на един от коментарите на Adventurer днес, но тази информация я има и в шведските медии, че ваксината на Astra Zeneca осигурява по-добра защита, ако се изчака малко повече с втората доза.

Ваксината на шведско-британската компания има по-голям ефект, ако между двете дози има дванадесет седмици вместо шест седмици, според предварително обсъдено проучване, което сега е публикувано в научното списание The Lancet.

Когато са били разрешени дванадесет седмици между дозите, е установено, че защитният ефект е 81 процента. Когато втората инжекция е приложена само след шест седмици, е доказано, че ефектът е 55 процента.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kRQj1Q/astras-vaccin-battre … -langre-mellanrum

Ето тук можеш да прочетеш коментар 20 615 на Adventurer с повече подробности, дал е линк и към Lancet.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1272933.msg42362115#msg42362115

# 20 791
Повечето ефекти от ваксините се появяват до няколко седмици след това. Иначе всеки е свободен да чака и 10 и 20 години ако иска да провери дали няма да се случи нещо, което по принцип е с много малка вероятност да се случи, но други не разполагат с такова време.
Това, което е най-важно в случая е, че тези ваксини не са по-различни от всички други ваксини преди тях и са минали през всички фази, които са необходими за одобрение.

# 20 792
Нямам картонче аз, ако не ми се обадят ще отида сама.
Не се плашете от страничните ефекти, с един парацетамол всичко минава, все пак тялото ви се сблъсква с аденовируса, някаква реакция е редно да има си мисля аз, като един лаик.

# 20 793
Повечето ефекти от ваксините се появяват до няколко седмици след това.
Кой ти каза?

# 20 794
Скрит текст:
На моето картонче пише и партиден номер.  Виждам поправка с друг химикал от 22 .03. на 12.03. Само споделям, никакви притеснения нямам от ВМА. И съм безкрайно доволна от това, което направих. От една година не съм се чувствала толкова добре емоционално.
Скрит текст:

tays, не е ли много рано за втората доза на Астра само след четири седмици?

Не знам дали обърна внимание на един от коментарите на Adventurer днес, но тази информация я има и в шведските медии, че ваксината на Astra Zeneca осигурява по-добра защита, ако се изчака малко повече с втората доза.

Ваксината на шведско-британската компания има по-голям ефект, ако между двете дози има дванадесет седмици вместо шест седмици, според предварително обсъдено проучване, което сега е публикувано в научното списание The Lancet.

Когато са били разрешени дванадесет седмици между дозите, е установено, че защитният ефект е 81 процента. Когато втората инжекция е приложена само след шест седмици, е доказано, че ефектът е 55 процента.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kRQj1Q/astras-vaccin-battre … -langre-mellanrum

Ето тук можеш да прочетеш коментар 20 615 на Adventurer с повече подробности, дал е линк и към Lancet.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1272933.msg42362115#msg42362115
Много ти благорадя, аз следя темата цяла година и понеже всичко ми е ясно дотолкова, доколкото тук пишем, а и слушаме разните ни просветници по тв, бях сащисана от тази ранна втора дата. Да не говорим, че с мм сме дърти. Попитах младежът не е ли рано за втора доза, той не ми отговори нищо. Реших да не се разправям на място колко съм "светната",  а междувременно да продължа да се информирам от темата , и да отида и на място , когато наближи датата, или ако ни се обадят.  Абсолютен шок за мен беше следващата дата, и ще разпитвам допълнително защо така .

# 20 795
Не се плашете от страничните ефекти, с един парацетамол всичко минава, все пак тялото ви се сблъсква с аденовируса, някаква реакция е редно да има си мисля аз, като един лаик.
Парацетамол, но до колкото знам добре е да е при краен случай. За някои е нормална реакцията след ваксина , при други не. Общо взето всеки приема и интерпретира нещата по различен начин като гледам.

# 20 796
Кой ти каза?
Д-р Пол Офит, топ експерт, един от създателите на ротавирусната ваксина и един от съветниците към FDA, агенцията, която одобрява ваксините в САЩ.

# 20 797
Кой ти каза?
Д-р Пол Офит, топ експерт, един от създателите на ротавирусната ваксина и един от съветниците към FDA, агенцията, която одобрява ваксините в САЩ.
Значи човек с потенциален конфликт на интереси.

# 20 798
Парацетамол, но до колкото знам добре е да е при краен случай. За някои е нормална реакцията след ваксина , при други не. Общо взето всеки приема и интерпретира нещата по различен начин като гледам.
Аз пих Хексалгин - това е моят silver bullet за всичко. Казаха ни ако вдигнем температура или ни боли нещо - да пием парацетамол. Също и по едно малко да си сипем. Не е толкова страшно да имаш реакция след ваксина ама сме се вторачили сега във всичко.
Иначе и на мен ми казаха да изчакам отвън десет минути и тогава да си ходя.

# 20 799
И още обобщена информация за местата за ваксиниране по градове

https://boulevardbulgaria.bg/articles/kade-mozhem-da-se-vaksinir … ASNyBYEyaVOdQv2mw

# 20 800
В трите общински многопрофилни болници  в столицата– Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще се извършва имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани. Началото е утре- 21 февруари, съобщават от Столична община.

В лечебните заведения са разкрити кабинети за извършване на ваксиниране от 10 часа. Създадена е и организация.    Гражданите трябва да носят лична карта. На място се прави преглед преди да бъде поставена имунизацията.   Ваксините са на AstraZeneca и се предоставят от Столичната РЗИ.

Инфото е от сайта на столична община:
https://stolica.bg/koronavirus/v-masovata-imunizatsiya-se-vklyuc … bolnitsi-v-sofiya

И от болница "Св. Иван Рилски" се включват в масовата имунизация срещу коронавируса. Те имат разкрит кабинет за поставяне на ваксини. Той е на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари - неделя. По изключение в рамките на утрешния ден кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. Но от понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/koronavirus/i-bolnitsa-sv-ivan-rilski-otvarya … et-za-vaksinirane

ДКЦ „Софиямед“ се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази,включително 4 фаза, съгласно националния ваксинационен план.

От утре (неделя, 21.2.2021) в Кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран ще може да го направи от 9:30ч. до 14:30ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъщесвяват в Кабинет 13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford.

Входът за кабинет 13 е откъм паркинга (ВХОД ЛИЧНИ ЛЕКАРИ) на медицински комплекс „Софиямед“,бул.Г.М.Димитров 16.

Инфото е от страницата на болницата.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 18:55 от Фрау Клау

# 20 801
Аз пих Хексалгин - това е моят silver bullet за всичко. Казаха ни ако вдигнем температура или ни боли нещо - да пием парацетамол. Също и по едно малко да си сипем. Не е толкова страшно да имаш реакция след ваксина ама сме се вторачили сега във всичко.
Иначе и на мен ми казаха да изчакам отвън десет минути и тогава да си ходя.
Е, да човек да си е подсигурил обезболяващо, пък, ако се търпи може да оставим организма и сам да се справи, поне според мен. Но пък хората имат различен праг на болка и това го има.  Точно днес водех спор с приятелка за страничните ефекти. Вече и най-малката температура някои ще е изкарат нещо ненормално. Прави се от мухата слон и не е добре. Пък и всичко неприятно преминава за кратко време -не знам кому е нужно фокусирането.

# 20 802
  • Другата България
И още обобщена информация за местата за ваксиниране по градове

https://boulevardbulgaria.bg/articles/kade-mozhem-da-se-vaksinir … ASNyBYEyaVOdQv2mw
Ние все още сме никъде в списъка. Blush
Не, че съм изненадана, снощи точно затова говорех.
В табличката по-напред в темата, не помня кой я беше публикувал, може би отново ти /за което благодаря/, Видин стоеше с под 1000 човека ваксинирани към момента, за трите вида ваксини, говоря за област Видин. Да, там е и малък броя на населението, но и също там някои медицински лица едва сега ги ваксинираха с АЗ, до момента за областта няма дошла нито една ваксина на Модерна.

# 20 803
Нотарис, от това което написа Лейка аз лично разбрах, че когато има реакция от ваксината е доказателство, че тя работи. Демек като вдигаме темп. от Астрата сме екстра с имунитета. Ако не съм изтълкувала правилно това, което тя написа, моля да ме поправи.
Според експертите реакцията като симптоматика на ваксинирания не е сигурен показател, че ваксината работи. За това писах, че е хубаво да се тества за антитела след известно време.

# 20 804

Общи условия

Активация на акаунт