Много често се правят сравнения с други ваксини, например ебола, но първо там интересът е много по-малък и съответно е трудно да си осигури финансиране и второ ебола се появява от време на време и то в региони, в които е по-трудно да се организират проучвания.
Досега вече има поставени около 200 милиона дози ваксини срещу ковид.
Не прочетох последните страници че е настъпила еуфория.
Така е. Но си има хора дето все са Тома Неверни.
Това че са изпитани на 1000 човека . обаче не значи че всичко ще е по мед и масло.Като при всяка друга ваксина разбира се . Човекът е оцелял защото е много разнообразен.
Споомням си че при поставянето на някаква ваксина преди 30-тина години един човек получи засягане на бъбреците. Медицината тогава рядко правеше трансплантации и човекът си отиде млад на 40 г. Спомням си и като дете ми правиха някаква ваксина и трябваше мястото да се зачерви , но при мен не стана , че ми повтаряха ваксината .
Това за прилагане на различни ваксини при първо и второ ваксиниране и следствието е по добра имунна защита го четох още преди 15-тина дни . Сигурно са изследвали този метод след като се появи УК вариант на вируса.
Някъде в новините от днес мисля че Министъра на образованието се изказа . че при проучване сред учителите . всички били за ваксинирането , пък не искали да се ваксинират .Министърът май е ядосан от последните данни в училищата и заглавието беше нещо от рода. Щом учителите не искат да се ваксинират никакво присъствено обучение. Излизат ДО. .С една дума намек хайде в къщи а пък има доста хора дето искат да са учители и да спазват указанията .
А колкото до старите хора съм сигурна че ще се ваксинират.Само че трябва да изберат време когато придружаващите ги болежки не ги тормозят.
А младите нека не се ваксинират и да боледуват и да си носят последствията. Не стига че работят на "минимална ставка " и не плащат необходимото за здравето си , ами и обществото да им бере грижата.
Аз предлагам да тръгва електронната система и тарикатите да си чакат реда.