COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 531
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 925
  • София
Върнах се от вратата след телефонен разговор - пред ВМА било митинг, огромна опашка, мои близки са се отказали да чакат, а аз - въобще да отивам.
Не е ясно дали ще има свободен достъп за ваксиниране и в делнични дни, а и след рекламите вчера явно желаещите днес са много повече. Надявам се през новата седмица нещата да бъдат вече по-добре организирани.

# 20 926
Скрит текст:
Само да вметна че забравяме децата и хора с автоимунни за които е противопоказно да се ваксинират. И тогава нещата не се свеждат само до лична отговорност. Обща отговорност е да ги защитим доколкото можем.

Автоимунните не са контраиндикация. Децата го карат леко, освен това другата година ще има ваксина и за тях по всяка вероятност. Родителите на децата могат да се ваксинират. Отделно всеки си избира с кого да комуникира. Лична отговорност както казах.
В Гърция на хора, които са в активна фаза на автоимунно, съветват да изчакат с ваксината. Смята се че може да утежни допълнително състоянието. Препоръката е заболяването да е в ремисия, под успешен контрол.
За хора с алергии също има риск. Има и малка груп с алергия към състава на самата ваксина. Тези хора ще чакат друг тип ваксина.
И не всеки може да си позволи лукса да избира с кого да комуникира. Децата са в класна стая с още 30 по задължение. Родителите пък са на работа с колегите.
А това че ще има ваксини за децата догодина... До тогава много неща могат да се случат. А и не всички деца го карат толкова леко. И сред тях има рискови и застрашени.
На всичкото отгоре ако се ваксинират и 30% от населението, ще съм приятно изненадана. Ама с тези 30% реално нищо не правим. Едни ще са що годе предпазени, докато останалите 70 % ще си го менкат както досега. Confused
И Габи, разбирам те че въпроса е принципен, но не заради всеки принцип си струва да рискуваш здравето си. Според мене хубаво си помисли, преди да вземеш окончателно решение.

# 20 927
  • София
Вероятно е по-добре човек малко да изчака един-два дни, докато мине първоначалният ентусиазъм и опашките. След няколко дни много вероятно ще направят и коридори за делничните дни. Сега е юруш на бананите. ЛЛ също започват да ваксинират, няма да изпуснат заплащането най-малкото.

# 20 928
Днес ще се ваксинират служителите на Българска фондова борса с Модерна.
Съдебната система в Бургас чака файзер.
Информацията е от мои познати.

# 20 929
И аз бях затръгвала и се отказах. Ще чакам малко тълпата да се разреди и ще се опитам да си запиша час. Въпреки че днес отварят много нови пунктове, където може би е по-спокойно. Вчера Мутафчийски каза, че ще има зелен коридор във ВМА след определен час и в делник.

# 20 930
аз също имам леки реакции от ваксината - снощи температура 37,5, днес леки болки в мускулите и болка в ръката, и като цяло ми се иска да си лежа; нищо нетърпимо засега, не съм пила хапче, но ако се наложи и това ще направя

# 20 931
Шарлот, радвам се, че ти е отшумяло.
При нас - мм в момента е с 37, 6 , лежи и пъшка Blush Оф та оф. Надута му била главата цяла нощ. Боляла го главата.Признавам си, че малко го форсирах вчера. Сега ми връща .
За мое съжаление аз нямам температура. Но при мен е някакво гадене, още след поставянето на ваксината. Сега все едно имам махмурлук от две чаши фалшиво вино. С такова подобно главоболие. Малко ми е лошо. Нищо няма да пия, да видим . А , и двамата имаме леко разстройство. Не сме яли вчера тежка храна , или някакви необичайни неща.
Да , болка в ръката, но това няма как да е иначе.

# 20 932
Е щом Радка Аргирова е казала......
Ама как ще ми вдигат здравните?! Откъде на къде?!?! Ваксинират ме с незнайно какво, че и информирано съгласие подписвам ?!?! Чувате ли се?!?!
 А какво е основанието да няма проблем с фертилитета?
А защо точно фертилитета просто не разбирам? Досега има ли ваксина, която да прави хората стерилни и по какъв начин? Нито болестта има общо с фертилитета, нито ваксините. Затова питам. Слух е някакъв, но стъпва на нещо, което е грешно интерпретирано вероятно и ми е любопитно какво. Както история с Бил Гейтс, който беше казал, че посредством ваксинации ще намали популацията на Африка, имаки предвид, че сега детската смъртност е много висока и хората имат по 10 деца, за да оцелее поне едно след 16 годишна възраст. Пък антиваксърите мислят, че с ваксините ще ги убива, вероятно и кастрира. Може да е нещо в този план. Просто ми е любопитно сега за същото ли говорим, или нова, извинете, глупост, има.
На Мангъров е новата глупост.
https://novini.bg/amp/zdrave/bolnici/647262

# 20 933
  • София
Отлични новини от Израел - държавата, която е най-напред с имунизацията.
Ваксината на „Пфайзер“ е доказано 99 % ефективна за предотвратяване на хоспитализация, сериозни заболявания и смърт за тези, при които вече са изминали две седмици от втората доза, показват нови данни, публикувани от здравното министерство в събота вечер. Протоколът за прилагане на ваксината на „Пфайзер“ включва поставянето на дозата на два пъти с интервал от три седмици. Израел започна да прилага ваксината на 19 декември. Докладът включва данните, събрани от министерството до 13 февруари.
Докладът отчита нивото на ефективност на ваксината както седем дни след втората инжекция - когато се счита, че имунитетът започва, така и след седем дни по-късно. Министерството сравнява заболеваемостта и смъртността между тези, които са се ваксинирали, и тези, които не са.
Според документа, седмица след втората доза, ваксината е била 91,8% ефективна за предотвратяване на заразяване с вируса, 96,9 % - за предотвратяване на развитие на симптоми като треска и дихателни затруднения и 95,6 %, 96,4 % и 94, 5% срещу хоспитализация, сериозно протичане на болестта и смърт съответно.
Данните ясно показват значително намаляване на случаите сред населението над 60 години, тъй като по-големият процент сред него вече е ваксинирано и с втората доза.

от ТУК
Всъщност голямото тестване на ваксината се провежда сега в Израел. Надявам се положителните резултати да се потвърждават и по-нататък.

# 20 934
Днес ще се ваксинират служителите на Българска фондова борса с Модерна.
Съдебната система в Бургас чака файзер.
Информацията е от мои познати.
Значи за дилърите и съдиите Модерна и Пайзер, аза плебса Астра Зенека.

# 20 935
Усеща се вече натиск и внушаване на чувство за вина у желаещите да се ваксинират в тази тема към хората, които по някакви причини не искат. Едва ли не съзнателно ще ви убием болните роднини.

Не поставяйте всички под общ знаменател! Спазваме мерки, дистанции, маски, дезинфекции. Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда? Да, ваксините са недоизпитани и това е факт. 100% безопасно лекарство няма за всички, но точно тези ваксини бяха пуснати спешно, набързо и нормално много хора да се съмняват. Мантрата "Безплатно е, какво толкова" също не е на място.

Моя учителка с придружаващи заболявания след първата доза е била много зле. Питала 3 пъти личния лекар предварително дали да се подлага на това - от "В никакъв случай" до "Задължително". Защото личните лекари вече взимат пари и за ваксиниране. Мой колега се ваксинира и пише, че има проблеми, уж отминавали.

Ако вие вече имате деца, не забравяйте и че не всички имаме, а искаме. И какво правим, ако нещо се обърка?

Цялата работа вече става много съмнителна, а не всички сме антиваксъри и фенове на конспиративни теории. И щом и ние се съмняваме...
Нищо против нямам. Ваксината е пожелателна. Но щом не желаете е редно да продължавате да спазвате мерки. Маски, дистанция, и да не посещавате заведенията където маските се свалят например.
Така заведенията могат да работят с ваксинирани, а неваксинираните да спазват мерките. Т. е. не е никаква дискриминация това че за едни ще има ограничения, а за други (ваксинираните) няма да има такива.
Ама веднага се нададе рев... Как така едни ще може да пътуват, а пък други НЕ.

# 20 936
Аз не разбирам тази дискусия.
Какъв е страхът на ваксинираните от неваксинираните?
Ако си ваксиниран и си на ресторант, дори на масата с неваксиниран, за теб реално няма никаква опасност.
Нека зачитаме правото на избор на всеки и да не натрапваме нашето.

# 20 937
Да си кажа мнението за опашките пред ВМА. Не се отказвайте, ако искате днес да се ваксинирате. Вероятно струпването сутринта е било , защото хората са отишли преди отварянето. Ако наистина ваксинират по 20 човека едновременно, бързо ще минавате. Десет точки вчера, означаваше десет стола в една зала. Виждали сте я по тв. Мнението ми е, че екипите са в готовност и ще поемат днес всички желаещи, специално за ВМА пиша, защото впечатленията ми са оттам.
Хора, голямо облекчение е да си сложиш защита, ще видите !
Пишете и не се  отказвайте. Не оставяйте разни умишлено насаждащи паника да ви разколебаят.
М. нали пусна младите и здравите да се заразяват с Ковид, за да правят имунен вал.
Нека го направим с ваксинация.

# 20 938
Нищо против нямам. Ваксината е пожелателна. Но щом не желаете е редно да продължавате да спазвате мерки. Маски, дистанция, и да не посещавате заведенията където маските се свалят например.

Неваксинираните също могат да свалята маските без това да засяга ваксинираните защото са безопасни за тях - ваксинираните карат леко.  Ваксинираният може да се зарази и от ваксиниран.
В същото време "безопасен"  ваксиниран може да зарази неваксиниран и той да изкарат тежко.
Щом само неваксинираният е в риск и той е готов да го поеме, защо всички се пънат да го затварят и ограничват. Ваксинираните стават едни безсимптомни преносители, нищо повече, вирусът не изчезва. Няма защо толкова да се гордеят с избора си, той помага единствено на тях. И щом са вече спокойни да спрат да натякват поведение на другите. Когато и ако хората узреят за възможността да се ваксинират, ще го направят, това е личен избор.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 10:06 от Sparkles

# 20 939
  • Далечният изток
Дааа, стигнахме и до разделението "вие ваксинираните" срещу "ние неваксинираните"... Очакваше се.
Апропо, нали имаше тема за ваксините?

ПП Докато го напиша и виждам, че горният пост е редактиран...

Общи условия

Активация на акаунт