COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 774
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 985
Интересно ми е, тези които не искат да ваксинират и нямат зравословни проблеми, ще са съгласни ли да си заплащат лечението. До колко знам в момента за тежките състояния е по 780лв на ден. Иначе клиничната пътека е 1200лв.
Ако ми върнат всички внесени от мен през годините здравни осигуровки и данъци, с които се издържа здравната система. И когато си заплатят лечението всички, които пушат, пият алкохол, употребяват наркотици, вкл. пушат трева, имат наднормено тегло, пострадали са в катастрофа, но и са превишили скоростта или са пресекли неправилно, и още и още.

# 20 986
Аз планирм да докладвам, но изчаквам да съм абсолютно сигурна, че всичко е отшумяло, за да има смисъл от упражнението.  Подозирам поне за част от другите е валидно същото.  Не че намирам температурата за драма, но в името на статистиката - да я има Simple Smile

# 20 987
❗️❗️❗️ КАБИНЕТЪТ ЗА ВАКСИНАЦИИ, КОЙТО УМБАЛ "СВ. ИВАН РИЛСКИ" РАЗКРИ, ЩЕ БЪДЕ ДЕНОНОЩЕН ❗️❗️❗️
Това реши ръководството на болницата. „Имаме осигурени от държавата достатъчно количество ваксини. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков.
Кабинетът ще заработи денонощно още от утре ().21.02.2021 - неделя). като началото на ваксинациите ще бъде поставено в 10:00 часа. Той се намира в двора на болницата. Не е необходимо предварително записване.

# 20 988
На сниманото картонче аз ли нещо недовиждам или пише следваща ваксина 2 май? ( 2 V)

А селфи с генерала?
Да, 2 май пише. Тъй като тогава е Великден, са им казали, че могат с картончетата да отидат навсякъде да си поставят втората доза.
Генералът ваксинира във ВМА, а не във II градска болница, тъй че селфи няма как да има. 😁
Иначе във II градска няма никакъв наплив на желаещи, идвали по един-двама души и влизали веднага. После изчаквали въпросните 15 минути за реакции.

Нашата ЛЛ сподели, че от 2000 души записани при нея само 200 засега са пожелали да се ваксинират.

# 20 989
Имам въпрос и ще помоля да не ми скачате заради него. Ако дойда в България, мога ли са се ваксинирам срещу заплащане? Имам немски осигуровки, не български, а в Германия с тези ред, дисциплина и "гъвкаво" мислене, като гледам редът ми ще дойде за Великден 2023.

# 20 990
  • София
В България май няма условие да си здравно осигурен, за да те ваксинират.

# 20 991
Бояна, аз ботокс си сложих в челото при български лекар в Германия, в хола му за по-евтино. 😆 Заведе ме приятелка, която редовно го посещава, но ваксина няма да си сложи, защото не знае какво има в нея.
Това като добра практика ли описваш? Flushed

# 20 992
Имам въпрос и ще помоля да не ми скачате заради него. Ако дойда в България, мога ли са се ваксинирам срещу заплащане? Имам немски осигуровки, не български, а в Германия с тези ред, дисциплина и "гъвкаво" мислене, като гледам редът ми ще дойде за Великден 2023.
Всеки български гражданин може да се ваксинира.

# 20 993

Не видях да проверяват осигуровки. Искат лична карта за сверяване на данните в декларацията.
Имаш ЛК - минаваш.
Успех!

# 20 994
Любопитно ми е колко от тези, които са се ваксинирали и са съобщили това във форума, са писали до лекарствената агенция за страничните ефекти, ако са усетили такива?
Не се заяждам или търся конфликт, а само питам.
И за да отговоря на въпроса Защо да се докладва и Защо това е отговорно поведение на всеки зрял човек, ще кажа, че чрез тези доклади се прави статистика за Фарма компаниите така, че всяка следваща ваксина да е още по-добра и сигурна.
Та, изобщо има ли някой докладвал?

Да, има.
Мъжът ми направи много тежка реакция след Астра Зенека.
Наложи се да си вземе болничен, свързахме с личната лекарка, бяхме на ръба да викаме бърза помощ.
От 30 ваксинирани при тях 4-ма са направили толкова тежка реакция, че се наложило да си вземат болничен.
Всички са млади, ако има някаква дефиниция за млади.

Личната ни лекарка е много отговорна и е доклакладва всеки случай, тя си ги следи и по възрасти  и предишни заболявания. Цял ден беше на разположение, докато не поотминаха симптомите.

# 20 995
Имаш ли бг лк? Ако да, няма проблем - никой не се интересува от платени или не осигуровки. Затова е "масова ваксинация".

# 20 996
  • София
Къде и на кого ще платиш? В момента едва ли има такъв механизъм. А и за какво са ти осигуровки, нали си български гражданин, имаш българска ЛК валидна? Ваксината е безплатна и никой не ти проверява осигуровките. Отиваш в пункта и си попълваш декларацията. Само не знаем как стои въпросът с адреса по ЛК, но сигурно имаш български аднес там.

# 20 997
Бояна, аз ботокс си сложих в челото при български лекар в Германия, в хола му за по-евтино. 😆 Заведе ме приятелка, която редовно го посещава, но ваксина няма да си сложи, защото не знае какво има в нея.
Това като добра практика ли описваш? Flushed

Не разбира се. Има връзка със съответния пост на Бояна и от друга страна със страха от ваксини при приятелката ми, която обаче се боде доброволно в нечий хол.

Благодаря за отговорите. Имам българска ЛК и адрес разбира се.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 12:21 от Анонимен

# 20 998
  • на пистата
По време на антибиотично лечение с пеницилинов антибиотик, ще има ми проблем да се постави ваксина?

# 20 999
  • София
Интересно ми е, тези които не искат да ваксинират и нямат зравословни проблеми, ще са съгласни ли да си заплащат лечението. До колко знам в момента за тежките състояния е по 780лв на ден. Иначе клиничната пътека е 1200лв.
Ако ми върнат всички внесени от мен през годините здравни осигуровки и данъци, с които се издържа здравната система. И когато си заплатят лечението всички, които пушат, пият алкохол, употребяват наркотици, вкл. пушат трева, имат наднормено тегло, пострадали са в катастрофа, но и са превишили скоростта или са пресекли неправилно, и още и още.

Не е сигурно дали ваксинираните също няма да се озоват в болница, болни от ковид.
Те ще си плащат ли лечението щом са ваксинирани?

Общи условия

Активация на акаунт