COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 760
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 000
От фейсбук:"Масова ваксинация.. Репортажи, речи, интервюта, хора на опашки като по времето на виденовата зима....80 годишни часове наред в студа... 128 ваксинационни центъра в цялата страна... И резултатът -  цели 4000 ваксинирани, или усреднено по 31 човека на пункт. Представяте ли си?"

# 21 001
Само да споделя, че сутринта се ваксинирах в столичното РЗИ. Почти нямаше опашка, около 5 човека само. Ваксинират с АЗ, организацията е добра, става бързо. На картончето ми пише следваща доза на 2ри май.

# 21 002
Имам въпрос и ще помоля да не ми скачате заради него. Ако дойда в България, мога ли са се ваксинирам срещу заплащане? Имам немски осигуровки, не български, а в Германия с тези ред, дисциплина и "гъвкаво" мислене, като гледам редът ми ще дойде за Великден 2023.
Срещу заплащане няма да можеш, но и аз очаквам да се появи такъв ред по някое време. Сега обаче има дефицит на ваксини. И вече са ти писали - за всички БГ граждани ваксината е безплатна и в момента достъпна.

# 21 003
Да се отчета с ваксина и аз. Астра зенека, втора дата 29.04. Много внимателна лекарка. Прегледа ни, разпита ни, подробно ни запозна с ефективността на ваксината и очаквани реакции. За сега имам само лек дискомфорт в ръката, не бих го нарекла болка. Ние бяхме последните желаещи от общо 15 човека. Лекарката каза, че е от едно от елитните ни училища, имало само двама ваксинирани учители.

# 21 004
90% от ваксинираните с Файзер не предават вируса:
https://www.n-tv.de/wissen/Biontech-Geimpfte-sind-nicht-anstecke … QKF2T7-jjlSZzu8oQ

# 21 005
УМБАЛ "Св. Иван Рилски" - София
14 ч.  ·
❗️❗️❗️ КАБИНЕТЪТ ЗА ВАКСИНАЦИИ, КОЙТО УМБАЛ "СВ. ИВАН РИЛСКИ" РАЗКРИ, ЩЕ БЪДЕ ДЕНОНОЩЕН ❗️❗️❗️
Това реши ръководството на болницата. „Имаме осигурени от държавата достатъчно количество ваксини. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков.
Кабинетът ще заработи денонощно още от утре ().21.02.2021 - неделя). като началото на ваксинациите ще бъде поставено в 10:00 часа. Той се намира в двора на болницата. Не е необходимо предварително записване.

Soft Chick, щом си български гражданин, идвай и се ваксинирай
То в Пирогов и чужди граждани са ваксинирали онзи ден.

Да, аз подадох формуляр за странична реакция и дадох и линк към въпросния формуляр он.лайн.

Редактирам се да кажа, че АЕЦ Козлодуй също са се докопали до Файзер, макар повечето да се го изкарали. Но те са си фаза 3, както и да ги оглеждаме. Това също по инфо на познат в областта на енергетиката.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 12:40 от blueeyes

# 21 006
За Англия - не знам как се е осъществила ваксинацията при хората, които не са самостоятелни, но според правителството на всички, които получават медицински грижи е предоставена ваксина.
До 15.02 бяха ваксинирани всички желаещи 70+ годишни, резидентите на домовете, персонала в тях, медиците и социалните работници на "първа" линия.
Майка ми/78г./ беше ваксинирана в медицинския център на съседното село, на километър от дома ни. Ваксина Пфайзер, без странични ефекти до сега/20 дни/.

# 21 007
пред ВМА митинг наистина, ама синът ми мина за 1 час, с късмета баш Генералът, дето миналата година "хиляди студенти не отиват никъде" да му сложи инжекцията Simple Smile
Астра Зенека, разбира се, не дават вече и картончета, казали са 5-7 седмици за втора доза, те щели да се обадят
Много бързо се минава във ВМА, няма друга ваксина, освен АЗ. Ние се записахме за рнк-тата. Не мисля, че за повече от 30 мин.

# 21 008
Colorindex,. как точно се записахте? Във ВМА вчера са казали на баща ми, че ще имат Файзър и Модерна, но да проверява. Не са го записали.

# 21 009
пред ВМА митинг наистина, ама синът ми мина за 1 час, с късмета баш Генералът, дето миналата година "хиляди студенти не отиват никъде" да му сложи инжекцията Simple Smile
Астра Зенека, разбира се, не дават вече и картончета, казали са 5-7 седмици за втора доза, те щели да се обадят
Много бързо се минава във ВМА, няма друга ваксина, освен АЗ. Ние се записахме за рнк-тата. Не мисля, че за повече от 30 мин.
Може ли повече подробности за това записване?

# 21 010
Може ли повече подробности за това записване?
Имаше оставен списък в една малка чакалня и се записват 3 имена и мобилен номер. Едната (дясната) опашка - за ваксиниране с АЗ, другата - лявата - за записване. И двете се движат бързо. Има отлична организация, пускат за ваксиниране групи по 15 човека. Явно март месец ще има и от тях в повече. Записал съм се при ЛЛ, тук във ВМА, като пуснат електронното - и там, ако не съм се ваксинирал вече.
Но съм впечатлен от ВМА, явно където има ред и организация всичко е наред.

# 21 011
В Токуда има кабинет днес до 16 ч - ваксинират с АЗ. Опашка няма.

# 21 012
  • София
Аз не разбирам тази дискусия.
Какъв е страхът на ваксинираните от неваксинираните?
Ако си ваксиниран и си на ресторант, дори на масата с неваксиниран, за теб реално няма никаква опасност.
Нека зачитаме правото на избор на всеки и да не натрапваме нашето.
Има, и още как. Като напълнят пак болниците и ваксинираните останат без адекватно лечение на други заболявания и тежки състояния. Като се наливат пари за клиничните им пътеки, които биха могли да се употребят за по добра апаратура и лечение на други състояния.
Като дават поле за изява на вируса и възникването на нови мутации срещу които ваксините са неефективни.
В момента квартал на Солун е в пълен локдаун заради случаи на африканската мутация. Дано не са я изтървали, че... Confused

Гейзер, това, меко казано, не знам как да го нарека.
Никоя болница до сега не се е трансформирала само в Ковид-болница. И други отделения да са масово закривани. Така че, не се притеснявай.  Пък и не се ли съгласихме, че ваксината не предпазва от заболяване, а от тежко протичане на болестта. С ефективност 60 - 90 %, все остават едни 30 -40%, които ще се нуждаят от лечение. И за другите заболявания ще има клинични пътеки. Които пари идват от данъци. Плащани включително и от неваксинирани.
А за мутациите какво говориш. Африканската мутация е вече факт. Ваксинирането ще попречи евентуално на възникването на българска мутация, например.

# 21 013
  • на пистата
Записих свекървата преди 10дни при личната.Преди малко званна да пита дали потвърждаваме,защото от РЗИ  са и се обадили днес,че тези дни ще им доставят АЗ.Ще се обади допълнително за ден и точен час,решила е с час да е при нея да няма струпване.

# 21 014
Чух че Румъния вече ваксинира по над 40 хиляди на ден. В Англия почти по 500 хил. дневно имунизират. А над 90% от хората над 80 години са ваксинирани, което са няколко милиона от най - уязвимите. Иначе  и този смесен зелен коридор е добре засега при нас, поне има раздвижване някакво.

Общи условия

Активация на акаунт