COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 973
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 030
е, синът ми точно изяде 4 яйца току-що, на час от инжекцията, Мутафчийски е казал да пие парацетамол, ако вдигне температура, явно нали при по-младите по-бурна реакция има при АЗ (той няма навършени 20)
Яйца може, ракия не му давайте да пие поне ден след ваксинацията.

# 21 031
Ами нали уж нямаше да има възможност за избор, пък сега записвали желаещи за Пфайзер?

През април, май и юни, България ще получи 1 700 000 дози от Pfizer и Moderna, имайте търпение, ако желаете да се ваксинирате с РНК ваксина. Ако не ви се чака - с Астрата.

# 21 032
  • София
Скрит текст:
Много бързо се минава във ВМА, няма друга ваксина, освен АЗ. Ние се записахме за рнк-тата. Не мисля, че за повече от 30 мин.
Може ли повече подробности за това записване?
Имаше оставен списък в една малка чакалня и се записват 3 имена и мобилен номер. Едната (дясната) опашка - за ваксиниране с АЗ, другата - лявата - за записване. И двете се движат бързо. Има отлична организация, пускат за ваксиниране групи по 15 човека. Явно март месец ще има и от тях в повече. Записал съм се при ЛЛ, тук във ВМА, като пуснат електронното - и там, ако не съм се ваксинирал вече.
Но съм впечатлен от ВМА, явно където има ред и организация всичко е наред.

Да, от 1-ви април ще има повече ваксини на Pfizer, поне това се потвърждава както от българското министерство на здравеопазването, така и от шведската агенция за обществено здраве. През второто тримесечие доставките от Pfizer са доста обемни, тъй че желаещите да се ваксинират с Pfizer ще имат голям шанс да го направят през второто тримесечие до лятото - България очаква близо 1 500 000 дози от Pfizer до края на юни.

България- планирани доставки Pfizer и Мoderna

Период                                                                                    
01.01.-31.03.2021 г. - 255 255 дози от Pfizer, 60 000 от Moderna

01.04.-30.06.2021 г. - 1 456 756 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna                                           

01.07.-30.09.2021 г. - 1 462 011 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna                                           

01.10.-31.12.2021 г. - 724 674 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna

Швеция- планирани доставки, вижда се как скача бройката на дозите през второто тримесечие

Pfizer
Януари  - 311 000 дози
Февруари  - 423 000 дози
Март - 656 000 дози
Април - 1 618 000 дози
Май - 1 618 000 дози
Юни - 1 618 000 дози

От Pfizer Швеция очаква общо 6 332 250 дози до края на юни.

От Модерна Швеция очаква общо 1 122 00 дози до края на юни.

От Астра Швеция очаква общо 3 504 000 дози до края на юни.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/
Мерси много, Pure! А знае ли някои до момента колко сме получили от Файзер и Модерна?
Мерси!

# 21 033
BioNTech: Първоначалната цена на ваксината ни действително беше над 54 евро

В средата на декември 2020 година изтече ценова листа на основните производители на ваксини срещу коронавируса. Според белгийската медия HLN цената на BioNTech/Pfizer е 12 евро на доза.

Най-евтина е разработката на AstraZeneca и Оксфордския университет - 1,78 евро на доза, а ваксината на Moderna е 18 долара за доза. Това са трите одобрени на този етап ваксини и те предвиждат поставяне на две дози за постигане на пълен ефект.

Очаква се до седмици да бъде одобрена и ваксината на Johnson & Johnson, която е еднодозова. Нейната цена е 8,50 долара за доза.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/biontech-pyrvonachalnata-ce … d-54-evro-322457/

# 21 034
Ами нали уж нямаше да има възможност за избор, пък сега записвали желаещи за Пфайзер?

През април, май и юни, България ще получи 1 700 000 дози от Pfizer и Moderna, имайте търпение, ако желаете да се ваксинирате с РНК ваксина. Ако не ви се чака - с Астрата.

В интерес на истината аз съм от третата фаза на ваксинационния план. Още средата на януари работодателят ми прави списък с желаещи за ваксиниране.

От тогава нищо. Confused

# 21 035
Продължава ваксинацията срещу COVID-19 на всички граждани, които искат да се имунизират с препарата на Астра Зенека. Количествата от ваксините на Пфайзер и Модерна към момента са изчерпани.
отТУК
Та ако някой крои планове да се ваксинира с Пфайзер или Модерна - ще трябва да отложи това за някой следващ етап, в конкуренция с правоимащите от първите фази според плана за ваксиниране.
Не за друго, ами просто да си знаем...
Какви са първите 3 групи и колко народ са?

# 21 036
  • София
Скрит текст:

В интерес на истината аз съм от третата фаза на ваксинационния план. Още средата на януари работодателят ми прави списък с желаещи за ваксиниране.

От тогава нищо. Confused

Аз съм в същото положение горе-долу. На 10 февруари ни събраха имената и оттогава не ни казват нищо...

# 21 037
Мерси много, Pure! А знае ли някои до момента колко сме получили от Файзер и Модерна?
Мерси!

Ronald, инфото за България е на тримесечие, а сега сме още февруари, но данните за първото тримесечие са:

01.01.-31.03.2021 г.  -  255 255 дози от Pfizer, 60 000 от Модерна

Но пак казвам, че сме още февруари, та не знам каква част от тези цифри са дошли до момента. Цифрите са до края на март за очаквани доставки.

После от 1-ви април започват по-солидните доставки с по близо 500 000 дози на месец от Pfizer.

# 21 038
Имаме ли приблизителна бройка ваксинирани (2 дози), която може да очакваме за цялата година? Като капацитет за изпълнение, без да се смята желанието.

# 21 039
В София явно попривършват желаещите, щом не се чака почти никъде. В Пловдив интересно как тече купонът.

# 21 040
  • София
Твърдят, че:
Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква да пристигне в понеделник, 22 февруари, 25 740 дози от производителя Pfizer/BioNTech.
от ТУК
В момента явно ваксинират с пристигналите на 19.02. ваксини на AstraZeneca.
Така че може би ще има възможност и за ваксиниране с Пфайцер на общо основание, освен ако не я заделят за друго.

# 21 041
В София явно попривършват желаещите, щом не се чака почти никъде. В Пловдив интересно как тече купонът.

Нормално Simple Smile
Половината пишещи в темата и живеещи тук се ваксинираха вече.

# 21 042
  • София /Абсурдистан
Аз се чудя дали да се ваксинирам и за коя ваксина да чакам. Имам автоимунно заболяване и онкологично. Имам и тежка полимедикаментозна алергия в следствие от химиотерапията. В момента не съм на активно лечение.  Питах лекуващите онколози, те казаха в никакъв случай ваксина. Питах ЛЛ, тя каза, че не знае какво да посъветва. Питах и други лекари, казаха - задължително ваксина за такива като теб. ММ също е лекар и казва да не се ваксинирам.  Сега не знам какво да правя. Има ли и други като мен, да споделят опит? Какво се прави в такава ситуация?

# 21 043
Избираш лекар, на който имаш доверие и спазваш неговите насоки, ако не можеш да решиш сама. Винаги ще има за и против.

# 21 044
Аз бих послушала лекуващите ме онколози в случая.

Общи условия

Активация на акаунт