COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 699
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 135
ЧеКа, тук не е Исландия, не ти разбирам коментарите. Лошо ли е, че толкова много хора успяха да се ваксинират? Лошо ли е, че не чакат с месеци, докато тук ходят по села и паланки да им се молят - да, ходят, тоя репортаж може да си го изпуснала. Мислиш, че ако не бяха пуснали масова ваксинация бабите от Долнонанагорнище щяха да ги ваксинират ли? Защо искаш хиляди хора да чакат ред, като може да се ваксинират сега? Това, че някой извън фазата се е ваксинирал не означава, че го е направил за сметка на някой от фазата. Тя си върви, просто така или иначе хората не щат. Разбираш ли, в БГ хората масово нещат ваксини. И защо да не спасяват ваксините? Да ги хвърлят по-добре ли е? Не те разбирам, може ли конкретно да кажеш какво не ти хресва, че така с лирични писания не те разбирам. Пък и ти си на уредено място, има ред, правила...

# 21 136
0001, благодаря. Ще видя тази седмица работодателя дали ще се вреди и ако не следващия петък отивам и каквота има.
Между другото има много от възрастните, които не искат да се ваксинират. Майка ми е една от тях. Заради нея се пазим най-много, но като стана въпрос за ваксиниране, би отбой. Не иска. Говорих,приказвах. Ние се записахме по списъци, тя не иска и това е. Продължавам да я убеждавам, надявам се като се и ваксинирам аз, тя да премисли.

# 21 137
Как смятате дали ще има Пфайзер скоро за масова ваксинация или да ходя да си слагам АЗ и да приключвам и аз? Уж съм в някакъв списък при работодателя за Пфайзер. Бях убедена, че с нея искам да се ваксинирам, но почнах да се колебая. Да я чакам ли или да се ваксинирам с АЗ и това е. Оф. Знам, че е тъпо питането ми, но... за мен си е дилема. На 40+ съм, здрава съм уж - да слагам една АЗ и това е.
Хич не ти е глупаво питането, аз съм в същата позиция и ту напред, ту назад, вече ми омръзна. Къде има списъци се записвах, презаписвах, обаждах, чудо е. А днес, а утре, ама..чакайте, ама...ще се обадим...еййй писна ми. Сега 2 дни чета и някои с Модерна уцелили, други АЗ повечето , ама накрая каквото-такова само да се свършва. Мен боцкането ме тревожи, дори не толкова ваксината, ама си имам проблем аз. Също другата седмица ще имам ваксина съм решила , няма за кога. Болните се покачват, нещата се влошават, в Гърция чета вече с 2 маски ги искат в затворени помещения, нещата не са добре. Някаква еуфория за приключване май ни обзе, ама не е така. Колкото по-рано се боцна, толкова по-скоро ще имам някаква защита си мисля. Та няма за кога повече да се чудя и аз.

# 21 138
  • София
Както и да се кривим, тоя път без да искат с тази масова ваксинация свършиха нещо правилно.
Да, признавам. То ще изличи в главите на хората всичко неправилно и дори престъпно, което направиха до момента, но поне това е удар. И дано наистина достатъчно хора да се ваксинират, за да се свърши със стоенето и на децата, и на всички останали по къщите.
Как си го представяш горното наистина?
Не виждаш ли какво пробутват ежедневно? То нетраен имунитет ли не беше, то измислени проценти ефективност към тоя и оня щам, то йок, преболедувалите трябвало непременно ей сега да ги ваксинираме... що ли пък да чакаме първо определени групи, преболедували преди месец ще ми ваксинират... То докато ваксинират някаква критична маса, ще трябва да почват отначало.
Изобщо забравете, ще ни занимават с години.
Надявам се да не си права. Аз съм дисциплиниран човек, разумен, мога да си налагам сама ограничения, но наистина в рамките на нещо със смисъл. Извън това ще хукна към Занзибар (в кръга на шегата, разбира се).

# 21 139
  • София
fanfanito, аз като видя игла и вдигам кръвно 220 на 160, как ще ме ваксинират - един Господ знае. Иначе като ми го мерят, заковавам олимпийски стойности от 120 на 80.
Съжалявам, ако повтарям някого, но тук има мааалко повече инфо за ваксинацията при личните лекари - https://news.bg/health/4300-lichni-lekari-se-vklyuchvat-vav-vaks … yata-ot-utre.html

# 21 140
  • София
Е, Бояна, аз не зная как и какво да коментирам вече, за мен логиката и здравия разум отдавна ги подминахме като малка гара...

# 21 141
ЧеКа, тук не е Исландия, не ти разбирам коментарите. Лошо ли е, че толкова много хора успяха да се ваксинират? Лошо ли е, че не чакат с месеци, докато тук ходят по села и паланки да им се молят - да, ходят, тоя репортаж може да си го изпуснала. Мислиш, че ако не бяха пуснали масова ваксинация бабите от Долнонанагорнище щяха да ги ваксинират ли? Защо искаш хиляди хора да чакат ред, като може да се ваксинират сега? Това, че някой извън фазата се е ваксинирал не означава, че го е направил за сметка на някой от фазата. Тя си върви, просто така или иначе хората не щат. Разбираш ли, в БГ хората масово нещат ваксини. И защо да не спасяват ваксините? Да ги хвърлят по-добре ли е? Не те разбирам, може ли конкретно да кажеш какво не ти хресва, че така с лирични писания не те разбирам. Пък и ти си на уредено място, има ред, правила...
Не, не. Не е до ред и правила. Защото до "вчера" и в БГ се прилагаше редът и правилата, въпреки че редът беше по различен от други държави.
Но това което до болка липсва в България явно, е отговорното поведение на гражданите. Защото в кои други държави масово хора се записват за ваксина, а не се вясват изобщо?
Не стига че пратките се бавеха, ваксини не достигаха, ами дайте и да ги изхвърлят.
Добре са решили. Абсолютно по български.

Съншайн, питай си ЛЛ дали може да пиеш един лексотан преди ваксината. Явно при тебе кръвното е на стресова основа. Може и нещо друго да те посъветва.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 19:12 от geizer

# 21 142
Цитат
Лошото е, че ги нямаше наистина застрашените хора, тези над 65.
Ами вчера се видя по тв,че се пробваха,но не издържат на крак часове в студа.Моят баща също не желае да се ваксинира,а ходи всеки месец през половината град в б-ца на контролни прегледи.

# 21 143
Аз имам въпрос към тези, които си поставиха ваксините- правихте ли тест за антитела преди поставянето? И планирате ли да правите след ваксината?
Мой познат лекар преди време качи във фб резултати от тест за антитела две седмици след първата доза. Резултатът беше 18 при референтни стойности над 15. Така и не разбрах дали си е правил след втората доза. Всичките ми роднини обаче имат значително по- високи резултати със същия тест. Та се чудя дали те не трябва да изчакат с ваксината.

# 21 144
Частните болници няма ли също да се активират, Токуда, СофияМед...?!

В Токуда имаше кабинет днес от 9 до 16.
В София мед също ваксинират.

# 21 145
Аз имам въпрос към тези, които си поставиха ваксините- правихте ли тест за антитела преди поставянето? И планирате ли да правите след ваксината?
Мой познат лекар преди време качи във фб резултати от тест за антитела две седмици след първата доза. Резултатът беше 18 при референтни стойности над 15. Така и не разбрах дали си е правил след втората доза. Всичките ми роднини обаче имат значително по- високи резултати със същия тест. Та се чудя дали те не трябва да изчакат с ваксината.

Че това е почти нищо.
Затова си е сложил ваксина, правилно.

# 21 146
Писмо с разпореждания до 28-те регионални инспекции в страната
Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната. В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:

- целодневно през почивните дни/ събота и неделя/;

-в следобедните часове на работната седмица /от понеделник до петък/;

-при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове.

Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.

Допълнителни въпроси относно организацията и записването за ваксиниране желаещите могат да задават към съответната РЗИ.

# 21 147
Съгласна съм с Чека, че трябваше рисковите групи да се започне от тях, а не толкова време да се бавят. За който желае, разбира се.
Иначе и аз мисля, че ако имат достатъчно ваксини, нека да пускат за всички желаещи.

# 21 148
Да, аз утре мислех да се пробвам сутринта, но явно тогава ще е за групите, след обяд не са уточнили час и може би ще изчакам.

# 21 149
Съншайн, един съвет от мен. Не гледай изобщо спринцовката, иглата и т.н. гледай на друго място. Самото убождане е толкова фино, че изобщо не се усеща, ще свърши преди да разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт