COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 723
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 195
  • София
Merri_An, дано, дано да има избор и хората да са спокойни и да изберат най-доброто според тях. Сигурна съм, че ще дойде и този момент, но дотогава е страхотно, че има дори и тази ваксина. Защото само преди няколко месеца никой от нас не виждаше надежда. А сега дори избираме ваксини Simple Smile

# 21 196
Мои роднини днес са ходили до ВМА да се записват. Чакали един час, имало маса и на нея сложени листа, на които се записвали хората. Близо 300 човека били записани преди тях.  Тези, които били за ваксина Астра Зенека влизали направо, другите навън на опашката. Желаещите за ваксинация  с АЗ излизали след 10 минути. Един човек с униформа излизал отвреме на време да пита има ли хора за Астра Зенека и ако има да влизат направо. По едно време излязла някаква жена и започнала да говори, че тези списъци  били по желание на гражданите направени или нещо подобно, нямали стойност демек.  След като чули това някои хора си тръгнали. По едно време пък друга жена излязла и казала да не седят да чакат навън, ами да влизат всички. Оказало се, че пак говорят не за записването, а за АЗ. Въобще
 голяма неразбория и разправия. Въпросният господин с униформата обаче го чули да обяснява, че тук, демек във ВМА хората били сериозни и щели да се обадят  на записалите се. Нямало да ги излъжат нещо. Моите роднини казаха, че видяли Христо Иванов, Ивайло Мирчев и още хора от "Да България" да излизат  от изхода, където излизали ваксинираните. Някакъв фотограф правил и снимки на тълпата.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 22:21 от daisy12

# 21 197
Тъй де, действат по моята идея Wink Бг мамите са обгрижени, има и снимки, ще тръгнат нещата Wink
Нека не насаждаме вина на хората, които не са зарязали всичко и не са хукнали в днешния неделен ден нейде из болниците. Кампанията днес ще мине по новините, ще тръгнат нещата.

# 21 198
Възрастните ви родители, които не искат ваксината смятат, че няма да се разболеят или не ги е страх да стигнат до лечение в болница?
Майка ми беше категорична - след като ваксината ще ми помоге да не стигам до болница и да ви създавам проблеми я правя веднага.

# 21 199
  • София
Заведенията отварят в началото на март.
Не се коментирало. Каза Главният.
Аз, кат ваксинирана, вече нямам против. До месец ще си пия виното. И ще давам на Алибегов печалба.

Ами, аз като неваксинирана нямах нищо против да отворят заведенията. А ти, и не само, доколкото си спомням, нямахте нищо против да си стоите вкъщи. И заведения и молове не ви липсваха.

Аз имам въпрос към тези, които си поставиха ваксините- правихте ли тест за антитела преди поставянето? И планирате ли да правите след ваксината?
Мой познат лекар преди време качи във фб резултати от тест за антитела две седмици след първата доза. Резултатът беше 18 при референтни стойности над 15. Така и не разбрах дали си е правил след втората доза. Всичките ми роднини обаче имат значително по- високи резултати със същия тест. Та се чудя дали те не трябва да изчакат с ваксината.

Че това е почти нищо.
Затова си е сложил ваксина, правилно.

Това е почти нищо след ваксина. А роднините имат по-висок резултат след преболедуване. И за да е точно, и ваксинираният и преболедувалите трябва да правят измерване на 3 месеца, за да се види как се движат антителата. А освен антителата, остава клетъчният имунитет, който до момента никой не мери.

# 21 200
Аз мисля, че като споделят няколко познати къде са ходили и как са минали, ще тръгнат нещата сред възрастните. Не забравяйте, че не ползват инъернет колкото нас, по-важно е някои хора да се покажат по тв, няколко съседки да разкажат и т.н. Малко по-бавно ще се разнесе мълвата, няколко дни.

# 21 201
Как се чувстват вашите близки след АЗ?
Моите познати са с доста изявени реакции - температура, втрисане, отпадналост и изобщо казват, че са се чувствали доста зле около 24 часа.
При поставилите Файзър няма такива оплаквания.

Чувствам се така, все едно съм болна от вирус. Но знам че ще е краткотрайно.

# 21 202
Възрастните ви родители, които не искат ваксината смятат, че няма да се разболеят или не ги е страх да стигнат до лечение в болница?

Моята се зарази и разболя даже, много тежко и още не е напълно възстановена. Но по телевизията говорели много противоречиви неща за ваксината.

# 21 203

Майка ми беше категорична - след като ваксината ще ми помоге да не стигам до болница и да ви създавам проблеми я правя веднага.
Браво на майка ти, но моята няма такъв възглед. Тя смята, че за нея е опасно да сложи ваксина и слуша разни лекари УНГ по неизвестни телевизии и гледа телевизията на Слави, където участват Мангъровци. Какво да говорим повече.

# 21 204
  • София
Стаден имунитет нямаме, но затова пък стадно чувство има, мисля, достатъчно. И аз мисля, че като покажат по "тиви"- то как хората чакат на опашка за ваксина - и доста колебаещи се ще се задействат.  Mr. Green

# 21 205
  • София
Моята, която от 20 години си бие за грип, я е страх. Била алергична. Ама тая за грип не е проблем. Ама това, че 1000 професори казаха, че дори и алергичните могат да се ваксинират, също не е от значение. Ама това, че може да се премедикира преди ваксината, също няма значение. Обаче, че в Блиц пише, че една румънска лекарка се обринала под мишницата, е от изключителна важност...

# 21 206
  • Русе
Моята ЛЛ вчера си качила в профила картончета от ваксината на АЗ, сложена й е петък. Към нея кратка информация,  че тази седмица записаните да имат готовност.  Много ми хареса този пост, защото смятам, че така пациентите й ще са по- спокойни.

# 21 207
След този уикенд, ваксинационен туризъм ли да очакваме, от "подредените" държави"
И да - това е ирония, защото пиша от варианта без иконки.

# 21 208
Не, просто възрастните хора са мъдри и видяли много повече неща от нас, затова трябва да ги слушаме и да им вярваме като казват разни неща.

Едно е да си мъдър, съвсем друго да се в час с информацията. Много възрастни не са, дори и такива, за които не си очаквал.

# 21 209
  • Бургас
За майка ми съм спокойна. Вчера сутрин и поставиха втората доза на Пфайзер.
След първата я боля ръката, след втората пак така + леко гадене за 15 мин вчера.До момента е това.  
Днес дори бяхме на разходка заедно.
Нямам вече търпение да може да дойде на гости, да я видят децата, да я прегърнат и да и се радват.
Само трябва и ние с ММ да си минем по реда и този момент ще дойде.
Работи като куче. За присъствено обучение с идеални мерки, за качествено ДО. Раздаде се на макс. До момента при нея болен учител няма. Сега поне няма да я мисля докато е на работа.

Общи условия

Активация на акаунт