COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 688
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 375
Аз съжалих че не заседнах на някоя опашка още в събота. Ама си викам нали съм в два списъка, да не подведа работодател и ЛЛ. Вятър, всеки се спасява поединично. Пък се и хвалим с процеса. Много се надявам да се поуталожат и канализират нещата .
Съншайн, обявиха, че ще има коридор, след обяд и привечер, ама от колко часа никой не знае.

# 21 376
  • Където морето целува небето...
за момента в Бургас няма съобщение за зелени коридори.

В новините даваха, че днес започва разпределянето на дозите при ЛЛ в Бургас и ще се обаждат на записаните пациенти. РЗИ разполага само с АЗ . Моята уж има списък и ще видим как ще се случат нещата във времето (списъкът е тетрадка в чакалнята и всеки се вписва в нея). Надявах се от работа да има списъци за друга ваксина ,но уви явно не са от връзкарите.

# 21 377
  • София
До няколко дни пристига нова голяма пратка на АЗ, така че - пак ще има навсякъде.

# 21 378
  • ВАРНА
Гледам  във всички новини Кунчев и прочие  - как не спират да са изненадани че имало много кандидати да се ваксинират 02.-.03 часа през ноща и били тираджии....."уау  колко странно"

# 21 379
В събота и неделя в болница Вита 2 в София ваксинираха с АЗ. За понеделник във ФБ има съобщение, че чакат от РЗИ ваксини. Какво става не знам, свършиха ли вече, започна ли се преразпределяне някакво, идея си нямам.
Току-що говорих с Вита1 (на мен те са ми удобни) и са свършили, да. Не знаят кога ще получат други, да сме следели сайта или фб.

Във Вита 2 вчера имаха само 100 бр. ваксини. Казаха, че ще ваксинират, докато свършат.

# 21 380
В Токуда ме записаха от днес за утре, за АЗ.

# 21 381
  • През девет планини в десета...
Трябва ми компетентен съвет по въпроса за АЗ. Има ли опасност за ваксиниране на 70+. Баща ми е с хронично белодробно заболяване /астма и хроничен бронхит/ и незнам дали да се ваксинира с АЗ. Записали са се при ЛЛ с майка ми днес и ми е притеснено.

# 21 382
Лили, би ли ми казала защо се спря на АЗ? Питам понеже зная, чи ти си една от най-информираните тук...

Ами тя си е написала. Simple Smile
... а най-добрата ваксина по принцип е сложената ваксина.
Това е отговорът за всички, които са с желание за ваксинация и решени на нея. Има, макар и малка част хора с възможтост за избор, аз не съм от тях, но питам от чиста проба любопитство, а и споделям убежденията й.

# 21 383
Дева, за всички тях е предвидена Файзер, вероятно затова не ги и питат коя искат, коя не...

Така беше уж.
Но като я питах госпожата, коя е ваксината, тя ми каза, че не знае, най-вероятно АЗ, понеже друга нямало?
Мисля че комисиите са с Пфайзер, защото втората доза е след 3 седмици и може да им приключи ваксинирането до изборите.

# 21 384
И защо и е на Великобритания да не признае сложена другаде ваксина? Това означава да не пускат без пср никой през граница. Обратното също. Една камара българи работят и живеят основно в УК, защо й е на България да спира потока пътници? Един ваксиниран в бг, един по малко за ваксинация в ук, както и обратното. Не мисля че ще има проблем в това отношение.

# 21 385
  • София
Аз пък чакам България да даде знак и да се включи в някакви обсъждания или действия относно  режим на пътуване или спогодби разни.НИе както винаги седим и чакаме какво ще ни  кажат.ДО последно ще си седим в мъглата и неизвестността.Ето- Сърбия и Гърция са сключили меморандум, предприемат действия и инициативи за становище на по-високо и официално ниво.И така гражданите на страната знаят какво  ще става.А в България ще чакаме днес ББ какво ще каже, утре  какво ще сънува.... Допускам и нарочно мотаене в тази посока с цел да  се помъчат отново насила да накарат българите да подкрепят БГ туризма...Ядосвам се...

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:52 от sssani

# 21 386
  • ВАРНА
2021  -  пазарът в Ухан....вече над година  е напълно затворен и пуст

Репортаж на Дойче Веле  как изглежда днес   Ухан - епицентърът на заразата....

Търговците от пазара в Ухан  вече са на нов адрес 2021  г.  вече с маски и ръкавици....но хигиената все още е ниска....

# 21 387
В Токуда ме записаха от днес за утре, за АЗ.
На сайта пише, без записване?!

# 21 388
AstraZeneca
Отнема 3 седмици след получаване на първата доза, за да започне да действа ваксината AstraZeneca.

Трябва да получите втората си доза 12 седмици след първата доза. Отнема 15 дни след получаване на втората доза, за да има най-добрата защита.

Модерна
Отнема 14 дни след получаване на втората доза, за да действа ваксината Moderna.

Трябва да получите втората си доза 4 седмици след първата доза.

Pfizer / BioNTech
Отнема 7 дни след втората доза, за да действа ваксината Pfizer / BioNTech.

Трябва да получите втората си доза 3 до 4 седмици след първата доза.

Това съдържание беше проверено от експерти по ваксини, работещи в Ирландия.
https://www2.hse.ie/screening-and-vaccinations/covid-19-vaccine/ … d-19-vaccine.html

Има и добри новини от Южна Африка. Вариантът от Южна Африка (B.1.351), който е най-устойчивият на ваксини, до голяма степен отшумява сам по себе си без ваксини. Експертът Ерик Топол казва, че няма доказателства B.1.351 да е по-заразен. В същото време ваксините действат срещу по-заразния британски вариант и засега изглежда, че няма как южноафриканския вариант да го измести.

Ваксините спират разпространението на вируса, колко точно ще разберем скоро. Това че експертите казваха, че не се знае дали ваксините спират разпространението беше защото не искаха да говорят без данни, а не че ваксините няма да спират разпространението. Вижда се края на пандемията. Проучването от Израел показва 90% спиране на разпространение, включително и асимптоматично предаване, но експерти казват, че числото е завишено и процента е по-нисък.
"Изследването не е предназначено за точно измерване на намаляването на предаването на SARSCoV2, тъй като използва национални данни за тестване, без да се отчитат разликите в процентите на тестване между ваксинирани и неваксинирани хора, казва
@ZoeMcLaren
Това означава, че истинското намаляване на предаването е по-ниско от 89,4%, казва @ZoeMcLaren
 "Колко по-ниско? Нуждаем се от повече доказателства, за да знаем със сигурност. Но очаквам, че след като вземем предвид пристрастията, все пак ще открием, че тази ваксина наистина намалява предаването. Това би било добра новина."
https://mobile.twitter.com/jwgale/status/1363665558596513793

# 21 389
  • София
На мен ми е чудно в целият този хаос колко ли дози ваксини ще се бракуват или пък направо ще слагат негодни ваксини на хората защото като гледа човек цялата "организация" точно такиви мисли му минават през главата.

На мен пък изобщо не ми минават такива мисли през главата, откъде-накъде изведнъж ще решим, че ще слагат негодни ваксини? Какво точно й е на организацията, че да ни наведе на такива мисли?
То бива хейт и черногледство, бива, ама ...

Общи условия

Активация на акаунт