COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 790
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 525
  • При семейството си
1925 случая за днес. Толкова не сме имали от средата на декември, само че, тогава се спускахме надолу.
Днес Мангъров се е изказал, че трета вълна няма, да се връщат хората към нормален живот. Викам си, дано този път да е прав, ама ей - на! Пак не позна.
Просто "чудничко", овладяхме пандемията и ще отваряме кръчмите.
14% от всички тестове са положителни, ужасен брой починали - цели 79, приетите в болница и в интензивно сериозно нарастват. Май интензивните се приближават до рекордите от края на миналата година.

Положението с хоспитализираните и в интензивните отделения при пика декември месец (сходен брой новозаразени, наполовина тестове):
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1959-sa-novodiag … vid-19-lica-u-na/

# 21 526
  • на пъпа на Златията
Преди малко чух че Боджо ще охлабва  някакви мерки чак на  01.06,
Дано  този път  имаме късмет  като  миналата пролет  ,  като на Европа на самия край ,  да ни се размине .
Да нищо не спазват младите . За това и очакванията   са ми пак да  ни подбере вируса.

# 21 527
Прекалено късно почна масовата ваксинация.
Дано не са тенденция тези цифри. Но ме съмнява.
Закъсняхме. Както повелява българската традиция.

# 21 528
  • При семейството си
Факт е, че се забавихме с ваксинацията, но ние януари тепърва преодолявахме пика и се организирахме.
Моите лични прогнози са - 1-2 месеца масова ваксинация, която ще съвпадне и с поредна вълна (с какъв интензитет ще са и двете е отделен въпрос) и това ще е. Лятото ще се съобразяваме с изискванията  на съответните туристически дестинации. Есента, ще мислим пак пандемията и мерките.

# 21 529
Тази сутрин вече мога да кажа, че симптомите изчезнаха напълно и се чувствам супер свежа. Единствено ме боли малко около мястото на убождането, но само ако го натисна, иначе не. След силната треска през първата нощ вчера цял ден продължаваха да ме наболяват леко мускули тук и там и се чувствах леко отпаднала, вероятно съчетано и с това, че не можах да спя много добре. Но горе-долу за по-малко от 48 часа всичко отшумя напълно. Ами това е, аз лично съм много доволна, че се отвори възможност да се ваксинираме, особено на фона на това, че много хора и по света скоро няма да имат такава възможност, затова съм благодарна. Надявам се всички, които желаят да успеят да го направят скоро.

Иначе в България случаите растат, то няма и как да е другояче, а ваксините няма как да окажат влияние толкова бързо върху разпространението, направете една елементарна сметка. Дори и топлото време честно казано не знам колко ще повлияе, в Бразилия и ЮАР ги удари докато там беше лято, а при нас през лятото училищата бяха затворени, а те са доста голям фактор, особено в България, където почти няма никакви мерки и ходят болни. Ще видим какво ще стане.

# 21 530
  • София
Да, уви, с 1% ваксинирани, колкото и ентусиазъм, и оптимизъм да има у всички, няма да ни се размине мазаляка. Нарастват здраво хоспитализирани, интензивни и двойно процента положителни антигени. Досега основно ПСР-ите бяха над 10%, сега вече и антигените.
Интересно какво мазало точно ще допуснат с предизборна цел. Ако изобщо някой има цел, де.

# 21 531
  • София
Май даже и Алибегов и Ко не са въодушевени от идеята да отварят на 1 март, и на тях име е ясно, че ще последва скоро ново затваряне при този ръст на заразените и хоспитализираните.
Ресторантьорите ще се наложи да инвестират между 3000 и 40 000 лева, за да отворят отново заведенията си. Това обяви вчера председателят на браншовата асоциация Ричард Алибегов. "Отварянето на заведенията след няколко месеца е скъпо начинание и мнозина гледат на него като на рискована инвестиция. За всеки обект, в зависимост от големината и вида му, ще са необходими от 3000 до 40 000 лв.", поясни Алибегов. Заведенията се очаква да отворят отново за клиенти от 1 март, като работното им време ще е до 23,30 ч. "Много от колегите ми не смятат да отварят, тъй като са на мнение, че само след няколко седмици отново ще бъде наложен локдаун", допълни Алибегов.  от ТУК

# 21 532
Прекалено късно почна масовата ваксинация.
Дано не са тенденция тези цифри. Но ме съмнява.
Закъсняхме. Както повелява българската традиция.
Как да започне масова ваксинация като няма достатъчно ваксини.
С по 50 хиляди дози дето ни пращат, може ли да има масова ваксинация.
Ще слагат 2 дни по 15 хиляди дози и няколко дни ще чакат нова доставка.
Сутринта четох, че в Австрия върви ваксинация само за лица над 75 години в момента.
Китайците и Руснаците пращат на сърбите по 500 хиляди дози доставки, на нас ни пращат по 50 хиляди.
Северномакедонците и те чакаха, чакаха по някаква програма Ковид ваксини от ЕС и накрая са си поръчали от Китай и Русия.

# 21 533
  • на пъпа на Златията
Шефката в  ЕС  каза че  са неглижирали  доставките за Балканите и сега ще компенсират ; Като прибавим и  неглиожирането   си и у нас . сред лекари и учители и се  натрупа закъснение.
То е и разбираемо , де. Все едно да пратиш на село ваксини а София да остане без ваксини .
Но това с  "юруша" можем да го стопим.Имам предложение рисковите да вървят при Мутафчийски поне в София . И не бързайте да излизате . Чакайте си там  30-те ли минути ли  бяха  след ваксинация.Поне има лекари които ще ви помогнат.
Мисля че казаха че след  като  заразата сигне определени стойности  пак ще ни затворят .
Вчера видях една снимка  на  едно момиченце което придружаваше баща си  при ваксинирането , Сигурно да му "пази страха" от инжекцията .

# 21 534
Алибегов и колеги, големи професори били. Ами като предвиждат локдаун и мазало що, аджеба, протестираха и надаваха вой?
Наличностите на ваксини са отговорност на правителството.Защо няма тук, а в други държави има, питайте тях.

# 21 535
Май даже и Алибегов и Ко не са въодушевени от идеята да отварят на 1 март, и на тях име е ясно, че ще последва скоро ново затваряне при този ръст на заразените и хоспитализираните.
Ресторантьорите ще се наложи да инвестират между 3000 и 40 000 лева, за да отворят отново заведенията си. Това обяви вчера председателят на браншовата асоциация Ричард Алибегов. "Отварянето на заведенията след няколко месеца е скъпо начинание и мнозина гледат на него като на рискована инвестиция. За всеки обект, в зависимост от големината и вида му, ще са необходими от 3000 до 40 000 лв.", поясни Алибегов. Заведенията се очаква да отворят отново за клиенти от 1 март, като работното им време ще е до 23,30 ч. "Много от колегите ми не смятат да отварят, тъй като са на мнение, че само след няколко седмици отново ще бъде наложен локдаун", допълни Алибегов.  от ТУК

Йо-йо стратегията за управление на пандемията освен всичко останало създава ужасна несигурност не само за бизнеса, ами и за това човек да планира личния си живот. Но за съжаление не виждам как това скоро ще се промени.

# 21 536
  • Стара Загора
Ако е било малко детето,а майката на работа що да не е там.
Аз днес отивам на ваксина, дано има някакъв ред

# 21 537
  • София
Коя шефка на ЕС, какво са неглижирали и кои Балкани? Ние сме в ЕС и получаваме пропорционално на населението ни-ни повече, ни по-малко. Под “Балкани” се визират другите държави, които не са членки на ЕС.

# 21 538
Алибегов и колеги, големи професори били. Ами като предвиждат локдаун и мазало що, аджеба, протестираха и надаваха вой?
Наличностите на ваксини са отговорност на правителството.Защо няма тук, а в други държави има, питайте тях.
Я кажи в кои държави има и ми кажи колко страни са минали 10% ваксинирани.
Най силните и богати държави в ЕС не могат да стигнат още 10%.
Израел около 70% средно за ЕС около 6-7%
Големите износителки Русия и Китай са с по 2-3% ваксинирани.

# 21 539
  • София
0001, прав си, водачи във ваксинационния процес са Израел, Сърбия, ОАЕ, Англия, САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт