COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 345
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 555
Аз пък искам сърдечно да благодаря на съфорумката, която пусна тук линка за онлайн записване за ваксиниране в Цибалаб. Възползвах се, като си избрах удобно време, защото имам предвид споделените от вас реакции и неразположения. Ще ваксинират с АЗ там. Не мога да чакам ни списъци на работодател, ни ЛЛ при надигаща се вълна на заразата.

# 21 556
  • София
Стискайте, още малко остана до март месец, когато всеки ще може свободно да избира коя ваксина да му поставят. Тези, които бързаха, се прецакаха да им поставят каквато има ваксина, тарикатите ще изчакат още малко и ще се ваксинират с каквото им харесва.

Скрит текст:

Не мисля, че са се прецакали.  През март ще можеш да заявиш каква ваксина искаш, а кога ще я има налична не е ясно. Това , че ще има доставки, съвсем не означава, че ще бъдат достатъчни, а и предстоят да се слагат втори дози. Тези които си сложиха сега ваксини, вече ще са минали половина от пътя.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:30 от Алекс :)

# 21 557
Хората, които са изкарали ковид вероятно ще се нуждаят само от 1 доза ваксина.

https://twitter.com/EricTopol/status/1359229698669113344

# 21 558
Последно обобщавам и нашите постваксинални реакции- мм вдигна температура 37, 6 на сутринта след ваксината, оплаква се от отпадналост., главоболие. Пи аналгин - само един, поти се цял следобяд, втората нощ пак се потил. До вчера сутрин това. Вече е пушка. При мен след ваксинацията - гадене,главоболие , но аз по принцип не си обръщам внимание на леки неразположения. Вчера не излизах, беше ми уморено някак. Та около 18 часа / два дни след поставяне на ваксината, повърнах. Еднократно. Имах си някакви стомашни неразположения аз. Това при мен.

И така , от днес сме в армията на очакващите втора доза. Много съм нетърпелива, а и следя новините. Възможността за масово ваксиниране ме радва много ! Сутринта чух едно джипи / забравих и името на госпожата/ , да казва, че джипитата могат да правят по 80 хил. ваксинации на ден. Там страхотни неразбории има в момента с джипитата , пак е пълен хаос, но стига да има дозички, скоро всеки ще получи заветната защита.
Не се плашете от странични реакции, отшумяват и се забравят. Радвам се на всеки ваксиниран в темата , около мен и въобще, у нас и  по света.

# 21 559
Аз пък искам сърдечно да благодаря на съфорумката, която пусна тук линка за онлайн записване за ваксиниране в Цибалаб. Възползвах се, като си избрах удобно време, защото имам предвид споделените от вас реакции и неразположения. Ще ваксинират с АЗ там. Не мога да чакам ни списъци на работодател, ни ЛЛ при надигаща се вълна на заразата.
Къде ще е ваксинацията, в Централната лаборатория ли?

# 21 560
Здравейте,
След ваксинация за Ковид ( нали се вкарва вируса в малки количества) има ли опция за заразяване?

# 21 561
Здравейте,
След ваксинация за Ковид ( нали се вкарва вируса в малки количества) има ли опция за заразяване?

Абсолютно не. В момента няма ваксини, в които да се вкарва вируса в малки количества, всички налични ваксини вкарват генетичната информация за спайк протеина на ковид.

# 21 562
Забелязвам, при хората с които общувам, че масово нежелание за ваксиниране има при непреболедувалите или тези, които са го карали на крак леко и не са били карантинирани.
Всички останали броят месеците кога ще могат да се ваксинират.

# 21 563
Не мисля, че изкаралите заболяването са опасни за околните и трябва да се ваксинират на всяка цена. При всички болести, за които има ваксина, има и естествен имунитет след преболедуване, който е по-траен, няма логика точно коронавирусът да е някакво изключение. Също така съм убедена, че ваксинираните не разнасят заразата, след като изградят имунитет, в момента просто плашат хората, за да спазват мерките, а и се събират данни.
Изкарах ужасна нощ след ваксината, чувствам се като пребита, грипоподобни симптоми и температура. ММ след файзер имаше само болки в ръката и замайване, засега е само с една доза, втората се пада първата половина на март.
Но това, дето е казал Ангел Кунчев за секса между партньори, ваксинирани с различни препарати, ми оправи настроението 😅 Много е важно наистина да го знам!

# 21 564
Барса, това че са преболедували и имат антитела е добре, ама трябва да се следят колко са. Това няма как да стане. Отделно вече британския вариант - щам (как е точно не знам) е тук и почти всички новозаразени са с него. Тези без ваксина май нямат защита от него дори и преболедували. Ваксините също не дават много защита , но пак е нещо. Поне от британския май пазят. Чета от снощи разни изследвания и АЗ май дава доста по-добра защита последно изследвания. Не твърдя, че е вярно, но ...не ми се търсят сега линкове, но излиза много положителна информация, дори по-добра от Пфайзер някъде я дават за защита, пък не знам. Аз утре май ще се боцна, ако нещо пак не стане.

# 21 565
Забелязвам, при хората с които общувам, че масово нежелание за ваксиниране има при непреболедувалите или тези, които са го карали на крак леко и не са били карантинирани.

Кои са всички останали - тези, които са преболедували тежко?

# 21 566
Здравейте,

Сутринта по телвизията специално зададоха този въпрос и отговора беше "Не, не може да се заразиш!"

# 21 567
И аз това забелязвам. Непрекаралите го са най-смели. Когато си говорим тука с познати повечето  преболедували признават  - този вирус не е нещо, което са изпитвали досега. И трябва да мине през теб, за да го разбереш. На приказки трудно се добива съвсем ясна представа.

# 21 568
Кои са всички останали - тези, които са преболедували тежко?
Тези,  които са имали симптоми, направили са пср, стояли са вкъщи 14 дни, пазили са близките си от заразяване,  получили са парите по болничния си след 2 месеца. Те ще се ваксинират. По мои впечатления.

# 21 569
Вижте, няма смисъл, ако почти 20 хиляди човека надвишена смъртност за няколко месеца през есента на 2020 година не са убедили някои хора за какво става дума, оттук нататък можем да приемем, че няма нещо, което да ги убеди, защото те не се ръководят от фактите от реалността. Не сме в началото на миналата година вече за да се развиват разни теории. Да, за едни минава леко, но за други е смъртоносно, а реално не се знае за кого бие камбаната, има и огромна доза случайност, може да имаш всички рискови фактори и да минеш леко и същевременно нито един рисков фактор и да минеш тежко, дори фатално, така че на който му се играе на тази руска рулетка - прав му път, ако не заразяваха невинни хора, тогава съвсем нямаше да има проблеми. Аз лично след всичко, което знам за ковид, включително и начина на действие и пораженията, които оставя, съм 100% убедена, че не желая дори и най-леката му форма.
Сега най-важното е всички, които искат да се ваксинират и да се предпазят себе си и близките си, да успеят да го направят. Тук в България е джунгла и епидемията скоро няма изгледи да бъде поставена под контрол, така че поне това да може да се случи.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 11:06 от LillyM

Общи условия

Активация на акаунт