COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 106
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 440
На мен пък ми е интересно как джипито Генчо Пенчев ще съхранява ваксини на -70 градуса. Даже и на -30 ще ми е интересно как ще го направи. Естествено, че е заради лесното съхранение и транспортиране, джипитата работят при мизерни условия...

Е нали стана ясно, че и на -15 може да се съхранява за две седмици?
Предполагам докато/ ако мине през ЕМА и го одобрят, тогава ще може.
Една такава промяна е нещо много сериозно.
С чуване на нещо по ТВ не става.

Защо реши, че е нужно одобрение от ЕМА? И не е чуто от телевизора просто, а от официално изявление на двете компании.

# 22 441
Мнение на ОПЛ от Варна:
https://bnr.bg/horizont/post/101428127
след 6:20, въобще цялото интервю е много показателно и ни дава представа как реално седят нещата у нас.
Ето и картинката за което според мен говори ОПЛ от интервюто:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:05 от pehoko

# 22 442
Значи не че не е прав личният лекар, но точно този д-р Христов във ФБ твърдеше много грозно, че видите ли пациентите ходели в зелените коридори, там ваксиниращият взима десетте лева за ваксинация, а после идвали при личния си лекар ако имали реакции от ваксината. И призоваваше да сме си ходели във ваксинационния център където са ни я поставили, там да ни консултират. Значи става дума за едни десет лева които не са взети, което определено не ми хареса. Също така ако получи реакция човек и има нужда от болничен, само ЛЛ може да му издаде такъв според мен. И една жена му възрази, че като ЛЛ той отговаря за пациентската си листа и не може да поставя такива условия при възникнало неразположение.

# 22 443
Скрит текст:
Радвам се, че Балтов коректно слага преболедувалите наравно с ваксинираните при създаването на колективния имунитет. Съгласна съм с него!

geizer, ти как виждаш да се развие въпросът с децата - да ги ваксинираме, независимо, че още няма изследвания как ваксината ще им понесе, да ги изпоразболеем или да ги затворим до пълнолетие?
Нищо такова не съм предлагала. Но да се твърди че с 2 мил. ваксинирани + 250-300 000 преболедували ще изградим стаден имунитет съм меко казано скептична.
Ама важното е народа да вярва че всичко е 6.

Тези съвсем спокойно можем да ги умножим минимум по 7.
И откъде тази увереност?  На кого е това твърдение? Може ли линк.

# 22 444
https://www.mediapool.bg/virusolog-ilyuziya-e-che-mozhem-da-ovla … e-news318690.html  Немски вируслог смята, че е илюзия да може да овладеем епидемията. Според него ситуацията отново ще се влоши през зимата и есента на 2021 година.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:09 от daisy12

# 22 445
Сутринта гледах по новатв репортажа от Плевен за отказана ваксинация на мъж и жена... Доколкото разбрах не живеят в Бг, и не се осигуряват.... Мислите ли че е правилно да им бъде отказана ваксина?
Въпросът е с какъв мотив е отказано, защото не са здравно осигурени, или защото не живеят в Бг.
Ако мотивът е осигуровките, интересно тогава как ще се имунизират около 1/10 от българските граждани с леко матов цвят на кожата?
Ако мотивът е местожителството, не мисля че е редно. Предполагам са с българско гражданство и не мисля че е редно. Ами ако се разболеят докато са в България какво, ще им откажат лечение ли?

Аз ги гледах. Грешката е на директора на болницата, който неправилно е разбрал указанията на РЗИ, те се отнасят за такива, които нямат личен лекар, а не за лица с прекъснати вноски. Предполагам, че след този репортаж здраво ще го отнесе.

Това е едната страна на въпроса. Другата - изключително нагла и безпардонна двойка без здравни осигуровки, очевидно не изпитваща и най-малко неудобство от факта, но за сметка на това пък готови на скандал, държащи се безобразно с лекаря. Особено жената беше отвратителна, надминаха в крякането си и роми, търсещи си правата. Доколкото разбрах, ще бъдат - вече вероятно са били- ескортирани незабавно след репортажа от журналиста до друг пункт, където ще им бъде направена ваксинация, независимо има ли - няма ли ваксини за другите.

# 22 446
Четох му аз публикацията на доктора из фейсбук. Хич да не ми говори за над 100 те си документа. Защото съм ходила за медицинско свидетелство и никой не ми е правил преглед годна ли съм да го получа. Та, къде е заслужил личния лекар 20 те си лева? Да не говорим че ако имунизацията не е напраеена при него, съвсем пък никак не струва 10 лв. отпечатването на сертификата, който се генерира от данните на поставилия ваксината.
Затова, където са ти сложили ваксината, там да имат задължение да ти отпечатат сертификат, а цената да е включена в цената на поставяне на ваксината. Аман от търговци - лекари. И другите му обяснения четох, за това че получава по 1.6 на записан пациент, на който не е извършван преглед, месечно. Отделно по 20 лв. за преглед, да сложим 7-8 дневно, средно (без да броим зимните грипни периоди на бум на болести, когато вероятно са поне 20 на ден)....та си мисля, че малко алчно определи тарифа 10 лв за сертификат.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:29 от brumm

# 22 447
  • София
Сутринта гледах по новатв репортажа от Плевен за отказана ваксинация на мъж и жена... Доколкото разбрах не живеят в Бг, и не се осигуряват.... Мислите ли че е правилно да им бъде отказана ваксина?
Въпросът е с какъв мотив е отказано, защото не са здравно осигурени, или защото не живеят в Бг.
Ако мотивът е осигуровките, интересно тогава как ще се имунизират около 1/10 от българските граждани с леко матов цвят на кожата?
Ако мотивът е местожителството, не мисля че е редно. Предполагам са с българско гражданство и не мисля че е редно. Ами ако се разболеят докато са в България какво, ще им откажат лечение ли?

Аз ги гледах. Грешката е на директора на болницата, който неправилно е разбрал указанията на РЗИ, те се отнасят за такива, които нямат личен лекар, а не за лица с прекъснати вноски. Предполагам, че след този репортаж здраво ще го отнесе.

Това е едната страна на въпроса. Другата - изключително нагла и безпардонна двойка без здравни осигуровки, очевидно не изпитваща и най-малко неудобство от факта, но за сметка на това пък готови на скандал, държащи се безобразно с лекаря. Особено жената беше отвратителна, надминаха в крякането си и роми, търсещи си правата. Доколкото разбрах, ще бъдат - вече вероятно са били- ескортирани незабавно след репортажа от журналиста до друг пункт, където ще им бъде направена ваксинация, независимо има ли - няма ли ваксини за другите.
Аха - точно този модел на поведение имах и аз в пред вид - явно си е успешен в БГ , а и не само у нас ..

# 22 448
  • София
И тук да се отчета - сега минах втората доза файзер, всичко беше доста по-спокойно, чак започнах да се чудя дали всички от предишния панаир са дошли. Докато чаках се появяваха обикновени граждани да питат за записване за ваксини - за модерна и файзер, за АЗ никой не отвори дума и ги насочиха към някакво гише, не разбрах къде. (вече съм с уиндоус в двете очи, рутер и връзка с кораба-майка. Можем да си направим вътрешна мрежа Wink)

# 22 449
И тук да се отчета - сега минах втората доза файзер, всичко беше доста по-спокойно, чак започнах да се чудя дали всички от предишния панаир са дошли. Докато чаках се появяваха обикновени граждани да питат за записване за ваксини - за модерна и файзер, за АЗ никой не отвори дума и ги насочиха към някакво гише, не разбрах къде. (вече съм с уиндоус в двете очи, рутер и връзка с кораба-майка. Можем да си направим вътрешна мрежа Wink)
Честито...А къде записват? Аз разбрах, че във ВМА уикенда се записвали за Модерна и Пфайзер, но на някакви хвърчащи листчета. На някои им се сторило, че това не е никак сериозно записване.

# 22 450
  • София
Е нали за групите имало заделени количества и от трите ваксини? Само зелените коридори ги спряха, другите уж ги ваксинирали?
И аз така си мислех, но... Майка ми е възрастна, с рискови заболявания, попада в 4-та група, днес е звъняла във ВМА, и за нея нямало ваксини.
Ако майка Ви няма предпочитания за ваксината в МВР болница до преди половин час слагаха Астра Зенека без списък за хора над 65 години.

# 22 451
  • в страната на чудесата
Четох му аз публикацията на доктора из фейсбук. Хич да не ми говори за над 100 те си документа. Защото съм ходила за медицинско свидетелство и никой не ми е правил преглед годна ли съм да го получа. Та, къде е заслужил личния лекар 20 те си лева? Да не говорим че ако имунизацията не е напраеена при него, съвсем пък никак не струва 10 лв. отпечатването на сертификата, който се генерира от данните на поставилия ваксината.
Затова, където са ти сложили ваксината, там да имат задължение да ти отпечатат сертификат, а цената да е включена в цената на поставяне на ваксината. Аман от търговци - лекари. И другите му обяснения четох, за това че получава по 1.6 на записан пациент, на който не е извършван преглед, месечно. Отделно по 20 лв. за преглед, да сложим 7-8 дневно, средно (без да броим зимните грипни периоди на бум на болести, когато вероятно са поне 20 на ден)....та си мисля, че малко алчно определи тарифа 10 лв за сертификат.
Всеки може да си принтира сертификата сам. 10 лв е поставянето на ваксина. Впрочем лл получават пари и за другите ваксини...

# 22 452
Аз доколкото разбрах от ФБ драмата му е, че се ваксинира масово в зелен коридор /то при него и без това няма ваксини/, а след това се занимава ЛЛ с евентуално настъпили нежелани реакции, даже листовка беше разпространил към пациентите си какво могат да очакват и един вид да не го безпокоят за глупости. Та в тази връзка каза, че ако има усложнения след ваксината да сме си търсели ваксиниращия, а не него като ЛЛ. Което няма как да стане и ако не му излизат сметките да работи това, може да се откаже, не и да прехвърля пациентите си да се лекуват на неизвестни места, щото той не бил взел 10-те лева, а друг. Доживях да има спор за 10 лева....

# 22 453
  • София
Много ясно е, че има скрита заболеваемост. Нямам линк или статистика, но мога да кажа, че аз бях с фалшиво-отрицателен тест и не се водя в статистиката, но имам антитела. Същият е случаят на брат ми и снаха ми.  Родителите ми бяха болни, но само мама е с пср, а баща ми е с антигенен, а по това време антигенните не бяха в официалната статистика. Познавам 2-ма души, които случайно си откриха антитела, не са имали никакви симптоми. Значи само от моето обкръжение на 2-ма с доказан пср (майка ми и мъжа ми) се падат поне 6 с прекаран ковид извън статистиката, без да броя децата, които изобщо не сме ги изследвали за нищо, защото нямаха симптоми, а си бяха вкъщи.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:46 от Клер

# 22 454
Естествено че има скрита заболеваемост
- в семейство по 1 ПСР, а болни всички
- антиген тестовете не ги отчитаха,
- фалшиво отрицателни тестове, пък антитела след това
По 7 незнам, но по 5 със сигурност може да се умножава.

Общи условия

Активация на акаунт