COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 310
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 800
Старши немски имунолог призова страната си да промени решението си и да започне да разрешава на възраст над 65 години да получава ваксината Oxford-AstraZeneca.

В интервю за Би Би Си Карстен Ватцл, ръководител на Германското общество по имунология, прогнозира, че регулаторите ще трябва да отменят решението си да не препоръчват удара за възрастни хора.

Той призова Ангела Меркел да пусне ваксината на живо по телевизията, за да докаже, че е безопасна.

В момента комисията по ваксини на Германия преразглежда препоръката си.

В петък Томас Мертенс, който оглавява германската комисия по ваксините, заяви пред телевизионния оператор ZDF, че органът "много скоро ще публикува нова актуализирана препоръка" за ваксината AstraZeneca.

"Никога не сме критикували ваксината", каза той, описвайки я като "много добра".
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-56227171

# 22 801
  • Overijse, Belgie
Министър председателите  на Бавария Баден Вюртенлерг искат да се премахне реда за ваксинация с АЗ. Алелуя!

https://www.tagesschau.de/inland/impfreihenfolge-astrazeneca-101.html

През изминалата седмица в немската преса имаше много статии за масовата ваксинация в България. Има и интервюта с германци, които са се възползвали. Станахме светъл пример, което казвам без грам ирония.

Как са се възползвали? Т.е. влизат в България, ваксинират се и се прибират???
Да не става въпрос за граждани с двойно гражданство?
Аз съм с двойно,но през ум не ми минава да се прибера в България да се ваксинирам с квотата,отделена на постоянно пребиваващите в България...

# 22 802
  • на пъпа на Златията
Мангъров пак се е вихрил по телевизията на Слави, майка ми е надъхана пак с неговите глупости и категорично не иска да се ваксинира. На баща ми се е обаждал ЛЛ и той е казал, че засега ще отложи. Толкова за приоритетните групи от възрастни хора. Не мога да се преборя с тях, надявам се съдбата да ги запази.
Не насилвайте  старите хора.А и  младите не се нервете.Според мен март месец  не е за мен . Като се почустват добре ,   сами ще се ваксинират.

# 22 803
Мангъров пак се е вихрил по телевизията на Слави, майка ми е надъхана пак с неговите глупости и категорично не иска да се ваксинира. На баща ми се е обаждал ЛЛ и той е казал, че засега ще отложи. Толкова за приоритетните групи от възрастни хора. Не мога да се преборя с тях, надявам се съдбата да ги запази.
Не насилвайте  старите хора.А и  младите не се нервете.Според мен март месец  не е за мен . Като се почустват добре ,   сами ще се ваксинират.
Жалко, че някои възрастни хора са твърде крайни, че не биха се ваксинирали. Дано и те в даден етап си променят мнението. Но и близките не им помагат, защото и те са доста конспиративно настроени.

# 22 804
  • Overijse, Belgie
Да разведря малко обстановката Wink
В Белгия има симулатор кога евентуално ще ти дойде реда за ваксинация - на база на плана на правителството или на реалните темпове на ваксинация...
Моят ще е след 2 години и половина, ако процентът на желаещи се задържи 68% и скоростта на ваксинация се запази Joy
До момента има сложени около 700хил дози, като 300хил души са получили и двете.

# 22 805
  • на пъпа на Златията
Не насилвайте  старите хора.А и  младите не се нервете.Според мен март месец  не е за мен . Като се почустват добре ,   сами ще се ваксинират.
Жалко, че някои възрастни хора са твърде крайни, че не биха се ваксинирали. Дано и те в даден етап си променят мнението. Но и близките не им помагат, защото и те са доста конспиративно настроени.
Аз съм за ваксините . Но през пролетта обикновенно имам  ставни болки от променливото време  и няма да мога да преценя от ваксината ли ще ми е или от болежките ми .Повечето възрастни са така .  Не трябва и да закъснявам де , че младите ще се юрнат по почивки  и ще трябва да се редя с тях на опашка . .
Крайни са защото не ги изслушвате.

# 22 806
Много възрастни хора са с тежки вече заболявания и се притесняват. Други са развили страх от болници и лекари, не вярват на ЛЛ (не като специалисти, а че ще им обърнат изобщо внимание), трети са трудноподвижни за момента или постоянно, за тях няма нищо предвидено да ги ваксинират по домовете. Какво значи да ги натоварим и заведем, те не са картофи. Някои не могат да стоят изобщо на краката си, дори с платена линейка организацията е трудно и не гарантира успех за ваксиниране, особено при ЛЛ. Има и такива, които желаят, но ЛЛ ги отказват уж, че не било добре или самите лекари нямат зареждане.
Да, има и такива, които могат да отидат на собствен ход, дори са добре и доста подвижни, но не желаят. Но има и други, за които няма шанс за ваксина и го пиша напълно отговорно.
За моята майка няма да има ваксина, но и тя упорито отказва да пробвам нещо за нея и заведа. Изпада в криза, трепери и плаче, мисли че иска пак в болница да я вкарам. Види ли лекар (викала съм платено) и почва да трепери да не я вземат. Нищо не помага, то пък някой решил да я лекува, та... Но ми е мъчно, защото е съвсем ...ми като малко дете стана, а каква жена беше до преди половин година. Не съдете така, има и такива възрастни , които никой си нямат и не могат да се оправят. Няма и кой да ги погледне след една такава ваксина и стои ден-два при тях.

# 22 807
Как са се възползвали? Слагаме и на чужденци, неживеещи постоянно у нас ли?

Не, живеещи и работещи в България.

# 22 808
В Белгия има симулатор кога евентуално ще ти дойде реда за ваксинация - на база на плана на правителството или на реалните темпове на ваксинация...
Моят ще е след 2 години и половина, ако процентът на желаещи се задържи 68% и скоростта на ваксинация се запази Joy
Скрит текст:

Това зависи от количествата получавани ваксини - в предстоящите месеци ще се увеличават количествата, както и броят одобрени ваксини.

В UK ваксинирането си върви по плана, няма "зелени коридори". До сега са ваксинирани малко под 2милн. човека.
Амбициите са до юли ваксина да е предложена на всички желаещи.

# 22 809
  • Overijse, Belgie
Скрит текст:

Това зависи от количествата получавани ваксини - в предстоящите месеци ще се увеличават количествата, както и броят одобрени ваксини.

В UK ваксинирането си върви по плана, няма "зелени коридори". До сега са ваксинирани малко под 2милн. човека.
Да, затова уточних, че ще е след две години,ако се запази темпа на ваксинация и желанието за ваксинация в момента...иначе според плановете на правителството, ред ми се пада след 7 месеца Wink

# 22 810
Скрит текст:

Как 2 млн.? Бяха 17 до онзи ден? Или аз бъркам. Вчера четох че от средата на април започват да предлагат ваксина на следващата група 40-49, следват 30-39 и 20-29.

# 22 811
  • В заешката дупка
Министър председателите  на Бавария и Баден Вюртенлерг искат да се премахне реда за ваксинация с АЗ. Алелуя!

https://www.tagesschau.de/inland/impfreihenfolge-astrazeneca-101.html

През изминалата седмица в немската преса имаше много статии за масовата ваксинация в България. Има и интервюта с германци, които са се възползвали. Станахме светъл пример, което казвам без грам ирония.

В тази статия обаче също се говори, че се обсъжда и гъвкавост и превключване между приоритетните групи когато има откази от АЗ, също разрешаване на ваксинацията с АЗ за възрастни. Та изглежда Германия има и други ходове преди да се откаже от всякакъв ред.

# 22 812
Безплатни тестове Covid ще бъдат предложени на семействата на всички ученици в Англия при планове за отваряне на училищата от 8 март.

Комплекти за бърз тест ще бъдат предоставяни два пъти седмично на ученици и всеки от тяхното домакинство или балон за подкрепа, независимо дали имат симптоми.

Те ще бъдат достъпни и за възрастни, които работят с училища, като шофьори на автобуси и ръководители на клубове след училище.

Тестовете за "страничен поток", които дават резултат в рамките на 30 минути, ще бъдат достъпни от понеделник.

Домашното тестване за учениците 11+години ще бъде два пъти седмично, като родителите се очаква да провеждат тестовете у дома, като първите 3 теста ще са в училище.

Секретарят по образованието Гавин Уилямсън заяви, че тестването на членове на семейството "ще осигури още един слой уверение на родителите и образователния персонал, че училищата са възможно най-сигурни".

Ще се изисква вторичен PCR тест, за да се потвърдят положителните тестове "за страничен поток", взети у дома.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-56226020

# 22 813
  • в страната на чудесата
Бързите тестове (вкл.тези за бременност) са с механизъм латерален ток, а не страничен поток (lateral flow).

# 22 814

В тази статия обаче също се говори, че се обсъжда и гъвкавост и превключване между приоритетните групи когато има откази от АЗ, също разрешаване на ваксинацията с АЗ за възрастни. Та изглежда Германия има и други ходове преди да се откаже от всякакъв ред.

Да, три варианта има, но тъй като в Германия почти никой не иска АЗ, според статиите даже никой, би трябвало да стигнат бързо до свободна ваксинация. Разместване на групи в тежка бюрократична машина е много трудно, разрешаване на АЗ за хора над 64 години още по-трудно. Над 1 милион дози стоят по хладилници все пак, ако не са се увеличили с нова пратка. До 23 февруари са получени 1,45 милиона дози, а са поставени под 240 000. 85% от наличните ваксини на АЗ не са използвани. Това си е безобразие.

Общи условия

Активация на акаунт