COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 495
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 785
Ако е вярна информацията от портала - списъците са девалидирани поради липса на ваксини.
Охраната  пред ВМА миналата неделя при въпрос на човек дали има смисъл от записване казал " Тук са сериозни хора, ще ви се обадят като има ваксини" Хора чакали по час, много тъпо, ако са ги девалидирали, мои близки се записаха.

# 22 786
  • Сф
Сега ровнах и в Сити Клиник, и там е спряно всичко, но поне има инфо на сайта.
            https://www.acibademci … sp;    

# 22 787
Дано! Не виждам лошо и в това да пуснат отново зелени коридори. нека повече хора започнат формиране на антитела. В пик сме!

# 22 788
  • София
Някой назад беше питал за Пазарджик- ваксинирането ставаше в РЗИ (когато имаше ваксини). Сега не знам дали имат ваксини, но звъннете.

# 22 789
  • София
Дано! Не виждам лошо и в това да пуснат отново зелени коридори. нека повече хора започнат формиране на антитела. В пик сме!
Те да използват ваксините, не е нужно да е в зелени коридори, а да слагат и втора доза, и на приоритетните и първа, защото едни се отказват, но други не и само чакат.

# 22 790
Като знам колко ги обсъждахме ваксините с 95% ефективност, как има хора които чакат Спутника, защото точно нея искат... Не знам дали изобщо някой ще се навие на ваксина само със 70 % ефективност, каквато е тази на  Джонсън.

И малко за децата...
За случая с 5-годишното дете, което е хоспитализирано в интензивното отделение на болница "Aglaia Kyriakou",  спомена професорът по педиатрия и инфекциозни болести Вана Папаевангелу.

По-конкретно, в контекста на информацията на Министерството на здравеопазването за развитието на пандемията на коронавируса, тя заяви, че мултисистемният възпалителен синдром, с който е болен 5-годишният, е свързан с коронавируса и се среща при деца, които се разболя от Covid-19.

Едно на 150 деца развива синдрома

Това заболяване е сериозно, подчерта тя, но не е първото наблюдавано в Гърция.

Според международни проучвания едно на 150 деца с болестта развива този синдром в рамките на четири до шест седмици от заболяването.

Във всеки случай 5-годишното дете е  в стабилно състояние.

https://www.google.com/amp/s/www.alfavita.gr/koinonia/344724_kor … -150-paidia%3famp

# 22 791
Мангъров пак се е вихрил по телевизията на Слави, майка ми е надъхана пак с неговите глупости и категорично не иска да се ваксинира. На баща ми се е обаждал ЛЛ и той е казал, че засега ще отложи. Толкова за приоритетните групи от възрастни хора. Не мога да се преборя с тях, надявам се съдбата да ги запази.

# 22 792
На Джонсън ваксината предпазва 100% от тежко заболяване, хоспитализация и смърт. Освен това проучванията на Джонсън и останалите ваксини за разлика от тези на Пфайзер и Модерна, са правени при различни условия, при вече циркулиращи нови варианти на вируса. На Джонсън ваксината също така е тествана и срещу южноафриканския вариант и за нея се знае, че въпреки че ефективността спада, все още има добра защита срещу тежките форми на заболяването и при този вариант.

А който не я иска, да я преотстъпи на тези, които я искат.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:56 от LillyM

# 22 793
  • Буркина Фасо
Мангъров пак се е вихрил по телевизията на Слави, майка ми е надъхана пак с неговите глупости и категорично не иска да се ваксинира. На баща ми се е обаждал ЛЛ и той е казал, че засега ще отложи. Толкова за приоритетните групи от възрастни хора. Не мога да се преборя с тях, надявам се съдбата да ги запази.
все пак и той е учен, шеф на корона-болницата. защо да не му се вярва ?

# 22 794
Здравейте. Моля за мненията ви относно моя резултат от тест за антитела IgG  единици S/CO резултат 2.79. Реф. Стойност >1.00. Някой говорят за над 100, други имат 400. Аз се обърквам вече имам ли достатъчно антитела за защита.

# 22 795
Скрит текст:
Някои ЛЛ съвсем откровено не проявяват интерес към ваксиниране, по различни причини. Всичко е оставено на тяхното желание за работа и съвест и никой не може да ги задължи да ваксинират за Ковид. Съгласна съм, че възрастните хора не могат да стоят на опашки, но вече се писа неколкократно, че и в зелените коридори има създадена организация и не се чака за ваксиниране, а и не се смесват потоци като в поликлиниките и болниците например.
А колкото за прегледа, съгласна съм че трябва да се прави, но и от кадрите по ваксиниране в ЮК на много възрастни хора виждаме, че се прави един след друг и на конвейр. Може би обстоен преглед трябва да се извърши в някакъв момент преди ваксинирането им.

Във ваксинален център в UK не се прави преглед, а само се ваксинира. Пътат те за алергия и температура.
Нормално е прегледи да се правят при ЛЛ.
Ваксини се поставят и от фармацевти.

# 22 796
Аз се обърквам вече имам ли достатъчно антитела за защита.
Аз си стоя на единайсет от сто години. Други познати имаха над над сто при референтна едно, но в момента са на две-три единици. Нищо не може да се каже общо-взето, освчен че имунитът е по-траен от първоначалната информация. Има мутации; за тях пък съвсем не се знае във връзка с имунитет от първото боледуване.

# 22 797
Здравейте. Моля за мненията ви относно моя резултат от тест за антитела IgG  единици S/CO резултат 2.79. Реф. Стойност >1.00. Някой говорят за над 100, други имат 400. Аз се обърквам вече имам ли достатъчно антитела за защита.
На моя тест никъде не пише по кой метод е.

# 22 798
Министър председателите  на Бавария, Саксония и Баден Вюртенберг искат да се премахне реда за ваксинация с АЗ. Алелуя!

https://www.tagesschau.de/inland/impfreihenfolge-astrazeneca-101.html

През изминалата седмица в немската преса имаше много статии за масовата ваксинация в България. Има и интервюта с германци, които са се възползвали. Станахме светъл пример, което казвам без грам ирония.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 11:29 от Анонимен

# 22 799
Как са се възползвали? Слагаме и на чужденци, неживеещи постоянно у нас ли?

Общи условия

Активация на акаунт