Пазаруване от Amazon - тема №92 Black Friday 2020

• 46 648
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
Да ви попитам, направи ми впечатление, че нещо ДСК картата ми не се държи както преди, и като сметнах курсовете:
1 евро = 1,9795....
1 паунд = 2,2245..
това за покупки от петък, смятам на 100% да мина към Революта
При вас как е?

# 376
Това е така защото ДСК вземат такса за превалутиране. Аз преди бях в Експресбанк и беше същото. Сега в Уникредит няма такива такси.

# 377
Да ви попитам, направи ми впечатление, че нещо ДСК картата ми не се държи както преди, и като сметнах курсовете:
1 евро = 1,9795....
1 паунд = 2,2245..
При вас как е?

Скрит текст:
ДСК въведоха 1% такса превалутиране. Аз ги зарязах. Допълнително ме цакаха с такса за зареждане на Revolut, а другите банки нямат такава такса. Смених ДСК с УниКредит Булбанк.
Само Revolut ползвам за онлайн покупки. Имат по-изгоден курс и няма такса refund, а банките имат.

# 378
Аз не виждам къде е тази такса превалутиране - паунда си е 2.22 за безкасова продажба. Колко трябва да е?

# 379
Аз не виждам къде е тази такса превалутиране - паунда си е 2.22 за безкасова продажба. Колко трябва да е?

Сега ако намериш и обяснение защо еврото е 1.98лв?

# 380
1 евро = 1,9795....
1 паунд = 2,2245..
При вас как е?

Скрит текст:
ДСК въведоха 1% такса превалутиране. Аз ги зарязах. Допълнително ме цакаха с такса за зареждане на Revolut, а другите банки нямат такава такса. Смених ДСК с УниКредит Булбанк.
Само Revolut ползвам за онлайн покупки. Имат по-изгоден курс и няма такса refund, а банките имат.
Къде видяхте такса за зареждане ан revolut? Аз от доста време зареждам през кредитната карта и не съм забелязала такса.

# 381
https://dskbank.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-% … D0%B8%D1%86%D0%B0
Там е, там е, но се вижда като се сложи мишката на синьото поле във валутата. Мисля, че пишеше и таксата там. По-важното е, че е обяснено в линка горе.

Къде видяхте такса за зареждане ан revolut? Аз от доста време зареждам през кредитната карта и не съм забелязала такса.
Приемат го за "Паричен трансфер", а за такъв имат такса 1лв. + 1%. На отделен ред е таксата. Не пазя скрийншот, но ще използвам снимка от една група във Faceobook. Вижда се след осчетоводяване на трансакцията.

# 382
Благодаря ви, и аз ще ги зарязвам Simple Smile

# 383
Погледнах банкирането, нямам такса за revolut. Аз съм клиент на частното банкиране, вероятно за това. Нямам такси за никакви преводи.

# 384
  • Бургас
Момичета в Испанския Амазон изпращат ли мейли, когато поръчката е на празна карта. Очаквам пари по картата тия дни, но да не изпусна поръчката, защото не пращат мейли.

# 385

Не знам, при мен е 1.97

# 386
  • софия
Не знам, при мен е 1.97
И при мен втора цифра след десетичния знак е 7, но трета е 9, така че реално е 1,98.

Иначе такса превалутиране не съм видяла.

# 387
И при мен е на 1.979, и такса за превалутиране нямам. Като гледам курса на ДСК за курс продава безкасово е 1,96. Не се бях замисляла сега, че дефакто 2 ст. повече е на едно евро. Аз винаги го смятам грубо по 2 лв на евро и не задълбавам на дълбоко

# 388
  • София
Прочетете условията - от февруари я има тази такса превалутиране и е вмъкната в сумата ви, а не е отделна графа .....

# 389
  • софия
Възможно е да е така, не споря. РФБ само да направят виртуална карта и без замисляне ще се прехвърля при тях. ДСК е отвратителна банка.

Общи условия

Активация на акаунт