Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (3)

• 59 374
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Светле, майката на Махур цитира едно стихотворение на Атилла Илхан (Mahur Beste), има и песен на Ахмет Кая по него. "Махур" е персийски стил музика. Каро много добре обясни, че е нежна, чувствена мелодия.

# 601
  • Германия
И аз си го помислих това за имената, сега колко бебета ще се казват Махур 😄 Аз също чакам момиче и една приятелка ми звъни като почна на Ози филма, колко хубаво име било Айлиз и т.н. 😊
С първият ми син вървеше много Езел, голям хит си беше и се чудехме за име, но понеже живеем в Германия и Еsel e магаре нямаше как Joy Но познавам толкова Къванчи, Пойрази...

# 602
Светле, действието в "Имало едно време в Кипър" се развива около турското нахлуване на острова, тогава всички са само с мустаци. Сега снимат в Северен Кипър
Наскоро гледах филма "Есенна болка" /2009 г./, но не помня тук ли писах. С Берен Саат, Мурат Йълдъръм, Белчим Билгин, Окан Ялабък и др.

https://filmisub.com/filmi/32906-guz-sancisi-esenna-bolka-2009.html

# 603
  • София
Здравейте, момичета!
Дари, Волкан е не само слаб мъж.  Какви ли гадости не натвори и не само на Асйя. Ужасен образ. Бях чела, че Джиндорук е поставил условие - Волкан да не бъде съвсем отрицателен образ, защото е много ненавиждан след образа на Сарп от "Жена". Вероятно сега сценаристите ще започнат да "избелват" образа му. Нямам представа как!
Съсипа семейството си, докара хиляди неприятности на приятелите си, живота му се превърна в постоянни лъжи. Вероятно сега ще го видим отново влюбен в Асйя, плачещ и търсещ прошка. Тук Джиндорук е незаменим. Като Сарп плачеше, сополявеше се и крещеше и също не се отказваше и от двете си жени. Много ми е интересно как Волкан  ще продължи, защото се съмнявам Асйя да му прости, а за Дерин ще зависи какво ще я посъветва майка й.
Ето характерната поза на султан Волкан - истерични:

Хубав ден и бъдете здрави.

# 604
Волкан наистина по едно време беше станал страшен гадняр, сега като съжалява ще се очовечи. Ще му дойде акъла.
А за имената от сериалите - много рядко ми харесват имена. Помня как като даваха Ферихата колко си кръстиха детето Емир, после от Черешите - Айаз, сега Миран и така си върви.
Харесват ми Мерт, Диляра, Еге.
Сега пък се навъдиха много песни за Лейля, почна да ми писва.

# 605
  • София
Момичета, една  новина от "Неверния".
Йозге Йоздер / Дарея/ е станала майка днес.  Актрисата е родила момиче с името Луна.

Вероятно ще продължава да снима. И аз кото Пепелчето следях корема й, но ето че сега ще е "обновена".

# 606
Ох, Луна 😀, хайде да е жива и здрава!

Името й идва като продължение на нашия разговор. 😀
Кари, пак си на ход- как звучи на турски, значи ли нещо , да не е пак някоя иновация. 😀
И се сещам за онази, фолк дивата Луна. 😀
Ужас. 😀

Между другото Махур според гугъл било азербайджанският вариант на Махир при мъжете (май вече съм го писала).

# 607
Е, сещайте се и за мен вече. /следя ви темата и коментарите, момичета/
 Хубаво име. Grinning

# 608
# 609
Luna означавало човек с артистични умения и наклонности, също и пълнолуние.
Ей, всеки с измислиците си. Най зле ми звучи името Лалин - дъщерята на Синем Кобал и Кенан Имирзалъоулу. Нищо, че и то си има някакво значение..

# 610
Цитат
Luna означавало човек с артистични умения и наклонности, също и пълнолуние.
Ей, всеки с измислиците си. Най зле ми звучи името Лалин - дъщерята на Синем Кобал и Кенан Имирзалъоулу. Нищо, че и то си има някакво значение..

Моля те, кажи какво е значението.

# 611
Преди го бях написала, рубиненочервен скъпоценен камък, бижу.

# 612
  • Германия
Ева Луна, много странно име

# 613
Явно името Айше вече не е актуално. 😀

То на мене не ми харесва, щото в Бг е натоварено с малко лошо значение, но харесвам имена, започващи с Ай.

И без да зная какво означава, от мъжките харесвам Каан.

Днес ще довършвам Джелял от Мараш. 😀

# 614
Айшето е на мода само в Бг. Joy Там няма такава мода.

Общи условия

Активация на акаунт